دارو و نان خط قرمز اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها
طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها با هدف اصلاح یارانه ها و افزایش توان خرید دهک های پایین جامعه در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت. بسیاری دغدغه و نگرانی حاصله از حذف ارز ترجیحی را برای نان و دارو عنوان کردند. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با هدف اطمینان بخشی به مردم اعلام کرد که دارو و نان خط قرمز اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها است.
به گزارش شمانیوز به نقل از افق بازار: یارانه های 400 هزار تومانی برای دهک اول تا سوم و یارانه های 300 هزار تومانی برای دهک چهارم تا نهم جامعه به حساب سرپرستان خانوار واریز گرید. دولت رئیسی با هدف قطع زنجیره فساد و رانت در قاچاق کالا و خروج ارز اختصاصی برای بهینه سازی تامین کالاهای اساسی جامعه اقدام به گرانی اجناس و تعلق یارانه مربوط به خود مردم این طرح را اجرا کرد. طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها، اجرا شد و نگرانی هایی را برای افزایش و کمبود در بخش دارو و نان در پی دارد، در همین رابطه یک مقام سیاسی، امنیتی توضیحاتی را ارائه نمود.
ابوالفضل رفیعی ظهر امروز (26 اردیبهشتماه) در نشست خبری با بیان اینکه در همه جوامع رسانهها رکن اصلی نظامهای مردمسالار به شمار میروند، اظهار کرد: رسانهها به عنوان واسطه بین حاکمیت و مردم نقش تاثیرگذاری در پیشرفت، توسعه، رفع مشکلات و اتحاد و همدلی در جوامع دارند.
وی با اشاره اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها که بحث اصلی این روزهای کشور است، ادامه داد: بسیاری از مردم و مسئولان در حال حاضر به دنبال اجرای مطلوب این طرح هستند.
این مسئول با بیان این موضوع که دولت قبل با وجود تحریمها دولت ارز 4200 تومانی را برای تامین برخی از کالاهای اساسی در نظر گرفت، گفت: تهیه این کالا توسط شرکتهای مختلفی انجام میشد که همین مسئله سبب به وجود آمدن مسائل و مشکلات مختلفی در این حوزه شد که باعث شد این مسئله از هدف اصلی خود دور شود.
وی با بیان اینکه به تدریج و با انحرافات ایجاد شده در ورود کالاهایی که اصلاً مورد نیاز کشور نبود از تعداد اقلام اختصاص داده شده برای ارز ترجیحی کم شد، عنوان کرد: اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها از سال 1400 نیز مورد توجه قرار گرفت تا یارانه اختصاص داده شده به دست صاحبان اصلی آن یعنی مردم برسد.
این مسئول با اشاره اینکه در اجرای این طرح در دو حوزه اصلی دغدغههایی داشتیم که یکی از این دغدغهها بحث تولیدکنندگان بود که بایستی شاهد استمر تولید میبودیم، بیان کرد: باید مواد اولیه در اختیار تولیدکنندگان قرار میگرفت که مدیریت نشدن این موضوع میتواند مشکلاتی برای تولیدکنندگان ایجاد کنند.
وی با یادآوری اینکه همه ارکان نظام در اصل اجرای این طرح اتفاقنظر داشته اما در جزئیات اجرای طرح ممکن است اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد، ادامه داد: این اختلاف نظرها نیز طبیعی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه یکی دیگر از دغدغهها در اجرای این طرح در رابطه با مصرفکننده بود، متذکر شد: با اجرای این طرح بایستی حواسمان باشد هم دسترسی به مواد و هدف اصلی پرداخت یارانه به مردم محقق و از اجرای آن سوء استفاده نشود و هم از تسری قیمتها به کالاهای غیرمرتبط جلوگیری به عمل آید.
رفیعی با بیان اینکه روزانه قرارگاهی در استانداری تحت عنوان قرارگاه مردمیسازی و پرداخت عادلانه یارانهها فعال است، تصریح کرد: در این قرارگاه همه مواردی که مرتبط با اجرا و نحوه اجرای این طرح عظیم است، بررسی و مورد به مورد برای حل موانع تدبیر اندیشیده میشود.
وی با اشاره به اینکه قشری هم با عنوان توزیع کننده حلقه اتصال تولید کننده به مصرف کننده هستند که برای آنها نیز تدابیر اندیشیده شده است، تاکید کرد: موضوع خاصی که در استان به صورت پایلوت مطرح شد، بحث نان است که اهتمام زیادی در حوزه تبیین و نحوه اجرای صحیح این طرح وجود دارد.
رفیعی با یادآوری اینکه بیش از 200 دستگاه هوشمند در نانواییهای استان نصب شده که مردم در حال خرید نان با آن هستند، متذکر شد: علیرغم همه جنجال و شایعاتی که در این حوزه صورت گرفت و موجب ایجاد التهاب در بین مردم شد، تاکنون مشکلی در حوزه خرید نان پیش نیامده و حتی قیمت آن نیز تغییر نکرده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه نان و دارو خط قرمز دولت است، ادامه داد: این امر در راستای حمایت از همه اقشار جامعه انجام شد و غنی و فقیر هم اصلاً در این دو موضوع مطرح نیست.
وی با اشاره به موضوع بازرسیها و نظارت بر بازار در سطح استان، افزود: در برخی نانواییها شاهد کاهش ساعات پخت بودیم که به صورت ویژه با افراد متخلف در این زمینه برخورد قضایی صورت خواهد گرفت.
این مسئول با تاکید بر ضرورت اقناع افکار عمومی برای اجرای مطلوب این طرح، خاطرنشان کرد: اقناع افکار عمومی، مردم را با اجرای طرح هم راه خواهد کرد.