رپورتاژ آگهی/
بیماری های قلبی چه نشانه هایی دارند؟
بیماری عروق کرونر، نارسایی احتقانی قلب، حمله قلبی، هر یک از انواع بیماریهای قلبی نیاز به درمان متفاوتی دارد اما بسیاری از آنها ممکن است دارای علائم خطر مشابهی باشند. مهم این است که پزشک خود را ملاقات کنید تا بتوانید تشخیص درست و درمان مناسبی دریافت کنید.
بیماری عروق کرونر، نارسایی احتقانی قلب، حمله قلبی، هر یک از انواع بیماریهای قلبی نیاز به درمان متفاوتی دارد اما بسیاری از آنها ممکن است دارای علائم خطر مشابهی باشند. مهم این است که پزشک خود را ملاقات کنید تا بتوانید تشخیص درست و درمان مناسبی دریافت کنید.
پس باید علائمی را که نشاندهندهی بیماری قلبی هستند، تشخیص دهید. اگر علائم جدیدی شروع شد یا علائم قبلی تشدید شدند، با پزشک خود تماس بگیرید. در این مقاله، به انواع نشانه های بیماری های قلبی می پردازیم.
علائم بیماری قلبی در عروق خونی
تجمع پلاکهای چربی در شریانها، که به نام آترواسکلروز شناخته میشود، میتواند به رگها و قلبتان آسیب بزند. تجمع پلاک باعث تنگ شدن یا انسداد عروق میگردد که میتواند منجر به حمله قلبی، درد قفسه سینه(آنژین) یا سکته شود.
علائم بیماری عروق کرونر ممکن است در مردان و زنان متفاوت باشد. مثلا احتمال بروز درد قفسه سینه در مردان بیشتر است. در زنان سایر علائم و نشانهها در کنار ناراحتی قفسه سینه شایعتر است، علائمی مانند نفستنگ، حالت تهوع و بیحالی شدید.
علائم و نشانهها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس درد در سمت چپ قفسه سینه، تنگی قفسه سینه، احساس فشار روی قفسه سینه و ناراحتی سینه(آنژین)
- نفستنگی
- درد، بیحسی، احساس ضعف یا سرما در پاها یا بازوها در صورتی که عروق این نواحی دچار انسداد یا تنگی شده باشند.
- درد در ناحیه گردن، فک، گلو، نواحی فوقانی شکم یا کمر
ممکن است بیماری عروق کرونر شما تا زمانی که دچار حمله قلبی، آنژین، سکته یا نارسایی قلبی نشوید تشخیص داده نشود. لذا مهم است که مراقب علائم قلبیعروقی خود باشید و نگرانیهایتان را با پزشک خود در میان بگذارید. گاهی اوقات ممکن است با آزمایشات معمول و بررسیهای منظم، به وجود یک بیماری قلبیعروقی پی ببریم.
علائم بیماری قلبی ناشی از آریتمیهای قلبی
ممکن است قلبتان خیلی تند بزند، خیلی آهسته بزند یا ضربان نامنظمی داشته باشد. علائم و نشانههای آریتمی قلبی شامل موارد زیر است:
- احساس لرزش در قلب
- ضربان سریع( تاکیکاردی)
- ضربان آهسته( برادیکاردی)
- درد یا ناراحتی قفسه سینه
- نفستنگی
- سبکی سر
- سرگیجه
- غش(سنکوپ) یا تجربهی نزدیک به غش
علائم بیماریهای قلبی ناشی از نواقص مادرزادی قلب
نواقص شدید قلبی که با آنها به دنیا آمدهاید( نواقص مادرزادی)، معمولا کمی بعد از تولد تشخیص داده میشوند. علائم و نشانههای نواقص قلبی در کودکان شامل موارد زیر است:
- پوست خاکستری روشن یا آبی(سیانوز)
- تورم پاها، شکم یا نواحی اطراف چشم
- در نوزادان،هنگام شیر خوردن نوزاد نفس تنگ می گیرد ، که منجر به وزنگیری ضعیف میشود.
نواقص مادرزادی قلب با شدت کمتر، اغلب بعدها در کودکی یا بزرگسالی تشخیص داده میشوند. علائم و نشانههای چنین نواقصی که معمولا به صورت اورژانسی تهدیدکننده حیات نیستند عبارتند از:
- شخص به راحتی حین ورزش و فعالیت، نفس کم میآورد
- تورم در دستها، قوزک پا یا پاها
علائم بیماریهای قلبی ناشی از بیماری عضلهی قلب( کاردیومیوپاتی)
در مراحل ابتدایی کاردیومیوپاتی، ممکن است هیچ علامتی نداشته باشید. با وخیمتر شدن بیماری، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشند:
- کمبود نفس در حین فعالیت یا استراحت
- تورم ران و ساق،قوزک یا پا
- خستگی
- ضربان نامنظم همراه با احساس تند زدن، تپش قلب محکم یا لرزش
- سرگیجه، سبکی سر و غش
علائم بیماری قلبی ناشی از عفونت
اندوکاردیت، عفونتی است که پوشش داخلی حفرات قلب و دریچهها را درگیر میکند.( به این پوشش داخلی اندوکاردیوم میگویند) علائم و نشانههای عفونت قلب شامل:
- تب
- نفس تنگ
- ضعف یا خستگی
- تورم در پاها یا شکم
- تغییر در ریتم قلب
- سرفهی خشک یا مزمن
- راشهای پوستی یا دانههای پوستی نامعمول
علائم بیماری قلبی ناشی از مشکلات دریچه قلب
قلب دارای چهار دریچه است، دریچه آئورت، میترال(دولتی)، ریوی و سهلتی. این دریچهها در پاسخ به جریان مستقیم خونی که از قلب عبور میکند، باز و بسته میشوند.
عوامل بسیاری میتوانند به این دریچهها آسیب بزنند و منجر به تنگی دریچه(استنوز)، نشتی دریچه( رگرجیتاسیون یا عدم کفایت) و یا بسته شدن نامناسب(پرولاپس) شوند.
بسته به اینکه عملکرد کدام دریچه دچار مشکل است، علائم و نشانههای بیماریهای دریچهای قلب عبارتند از:
- خستگی
- نفستنگی
- ضربان قلب نامنظم
- قوزک یا پای متورم
- درد قفسه سینه
- غش(سنکوپ)
چه موقع نیاز است به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم و نشانههای قلبی زیر را داشتید هرچه سریعتر به صورت اورژانسی به یک مرکز مراقبت پزشکی مراجعه کنید:
- درد قفسه سینه
- نفستنگی
- غش
اگر فکر میکنید ممکن است دچار حمله قلبی شده باشید، با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید یا تقاضای کمک پزشکی اضطراری کنید.
درمان بیماریهای قلبی در صورت تشخیص زودهنگام آسانتر است، بنابراین دربارهی نگرانیهایی که پیرامون سلامت قلب خود دارید با پزشکتان صحبت کنید، آزمایش های لازم برای تشخیص بیماری های قلبی را انجام دهید و اگر نگران شکلگیری یک بیماری قلبی در خود هستید، با پزشکتان دربارهی گامهای کاهش خطر بیماری صحبت کنید. این مسئله به خصوص برای کسانی که سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارند بسیار مهم است.