شمانیوز
شما نیوز

سرکه سیب

هر آنچه درباره خواص سرکه سیب باید بدانید

هر آنچه درباره خواص سرکه سیب باید بدانید

سرکه سیب یکی از انواع سرکه ها است. این سرکه خواص و فواید بسیاری زیادی دارد.

به گزارش شمانیوز :سرکه سیب یک محصول طبیعی و پرخاصیت است که از تخمیر سیب تهیه می‌شود و به‌دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی آن شناخته می‌شود. این سرکه  سیب معمولاً در آشپزی، به‌ویژه در تهیه سس‌ها و سالادها استفاده می‌شود و می‌تواند به عنوان طعم‌دهنده‌ای خوشمزه و سالم به غذاها افزوده شود. علاوه بر کاربردهای آشپزی، سرکه سیب در طب سنتی نیز برای بهبود هضم، کنترل قند خون و کاهش وزن مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، استفاده‌ی زیاد از آن ممکن است به‌دلیل خاصیت اسیدی، به دندان‌ها و معده آسیب برساند، لذا مصرف سرکه سیب باید با احتیاط انجام شود.

۱. خواص سرکه سیب اسید اسِتیک بدن را افزایش می‌دهد

سرکه طی دو مرحله به وجود می‌آید. در مرحله‌ی اول باکتری و مخمر به آب سیب اضافه می‌شود و قند موجود در سیب را به الکل تبدیل می‌کند. سپس در مرحله‌ی دوم این الکل تخمیر و به اسید استیک تبدیل می‌شود.

اسید استیک یکی از ترکیبات اصلی موجود در سرکه سیب است. این اسید کاربردهای پزشکی زیادی دارد. نوع دارویی استیک اسید برای درمان مشکلاتی از جمله مشکلات مربوط به مجرای گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد این اسید می‌تواند در کنترل فشار خون و پاکسازی شریان‌ها هم موثر باشد.

در ژاپن مطالعه‌ای در مورد تأثیرات اسید استیک و سرکه خوراکی بر موش‌های دارای فشار خون بالا انجام شد. نتایج نشان داد که هر دوی این مواد به میزان چشمگیری فشار خون را کاهش می‌دهند. محققان این مطالعه به این نتیجه رسیدند که اسید استیک دلیل تأثیر سرکه سیب بر فشار خون بوده است.

مطالعه دیگری که در این زمینه انجام شد، نشان داد اسید استیک جریان خون در روده‌ی بزرگ را افزایش می‌دهد. در صورتی که اسیدهای دیگر مانند اسید بوتیریک و اسید پروپیونیک جریان خون را تغییر نمی‌دهند و حتی از جذب اکسیژن هم جلوگیری می‌کنند.

۲. فواید سرکه سیب برای بیماران دیابتی مفید است

بیماری دیابت نوع دو میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را درگیر خود کرده است. انسولین نقش مهمی در کاهش قند خون دارد. بیماران دیابتی یا قادر به تولید انسولین نیستند یا بدن آن‌ها نسبت به  این هورمون مقاومت نشان می‌دهد. در واقع سلول‌های بدن این افراد آن‌گونه که باید به انسولین پاسخ نمی‌دهند.

مطالعات نشان می‌دهد سرکه سیب حساسیت به انسولین را در افرادی که نسبت به آن مقاومت نشان می‌دهند، افزایش می‌دهد. افرادی که در تحقیقات مربوط به بررسی رابطه‌ی سرکه سیب و دیابت شرکت کرده بودند، حتی بعد از مصرف وعده‌ی غذایی پر کربوهیدرات هم کاهش قند خون چشم‌گیری را تجربه کردند.

برای کاهش قند خون می‌توانید سرکه سیب را به عنوان سس سالاد مصرف کنید. مطالعه دیگری که در این زمینه انجام شده، نشان می‌دهد مصرف تنها ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب می‌تواند قند خون ناشتا را ۴ درصد کاهش دهد.

به همین دلیل است که مصرف سرکه سیب در رژیم غذایی بیماران دیابتی گنجانده می‌شود.

اما اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا هستید حتماً قبل از شروع مصرف این ماده با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مصرف سرکه سیب تداخلی با داروهای شما ایجاد نمی‌کند.

۳. خواص سرکه سیب برای لاغری

در مورد خواص سرکه سیب برای لاغری در حد یک اکسیر شگفت‌انگیز تبلیغ شده است. اما متاسفانه این ادعا ملغمه‌ای از واقعیات و تصورات اشتباه است.

اسید استیک موجود در سرکه سیب عملکرد آنزیم‌هایی را که نشاسته را تجزیه و هضم می‌کنند، محدود می‌کند. این موضوع ممکن است جذب کالری از کربوهیدرات را متوقف و به کاهش وزن کمک کند. برخی از تحقیقات این ادعا را تایید می‌کنند. ولی به دلیل نبود تحقیقات و مطالعات کافی هنوز کسی از به درستی نمی‌داند میزان تاثیر تا چه حد است.

با این حال برخی از شواهد نشان می‌دهند سرکه سیب احساس سیری را افزایش می‌دهد که در نتیجه ممکن است مقدار کمتری غذا بخورید. در یکی از مطالعات، نان سفید همراه با سه نوع سرکه سیب مختلف بین افراد سرو شد. افرادی که سرکه سیب آن‌ها اسید استیک بیشتری داشت، احساس سیری بیشتری کردند. همچنین میزان گلوکز و سطح انسولین خون نیز در این افراد کمتر شد.

بنابراین مصرف سرکه سیب می‌تواند به شما کمک کند ۲۰۰ تا ۲۷۵ کالری در روز کمتر مصرف کنید.

نتیجه این که سرکه سیب برای لاغری مفید است و هیچ اشکالی ندارد قبل از هر وعده اندکی سرکه سیب بنوشید؛ البته به شرط این که از حد مناسب تجاوز نکنید. اما سرکه سیب به تنهایی در زمینه‌ی کاهش وزن معجزه نمی‌کند.

همچنان موثرتین و بهترین روش لاغری و کاهش وزن مصرف غذای سالم و ورزش منظم است.

۴. خواص سرکه سیب احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

بیماری‌های قلبی-عروقی و سکته در حال حاضر جزو عوامل اصلی مرگ و میر هستند. عوامل مختلفی ممکن است باعث بیماری‌های قلبی و عروقی شوند. برخی از این عوامل ژنتیکی و برخی دیگر تحت تأثیر محیط هستند. در این میان ممکن است بعضی از عوامل بیولوژیکی را بتوان با کمک سرکه سیب کاهش داد.

در یکی از مطالعات، تعدادی موش با رژیم غذایی کلسترول بالا تغذیه شدند. گروهی که در رژیم غذایی‌شان اسید استیک هم قرار داشت، میزان کلسترول و تری‌گلیسیرید بسیار کمتری داشتند. تری گلیسیرید نوعی چربی خون است که احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.

سرکه سیب علاوه بر اسید استیک، اسید کلروژنیک هم دارد. این اسید یک آنتی‌اکسیدان است که تأثیری مشابه کافئین دارد و بر اساس نتایج تحقیقات مختلف، جلوی اکسید شدن ذرات کلسترول LDL را می‌گیرد. اکسید شدن ذرات کلسترول LDL یکی از عوامل مهم پیشرفت بیماری قلبی است.

این راه هم اضافه کنید که اسید استیک می‌تواند فشار خون را کم کند. البته بیشتر آزمایش‌ها در این زمینه روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده است.

تنها شواهد انسانی درباره تاثیر سرکه سیب در پیشگیری از بیماری‌های قلبی مربوط به تحقیقی است که در دانشگاه هاروارد انجام شد. نتایج این تحقیقات نشان دادن زن‌هایی که سالاد را با روغن و سرکه می‌خوردند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار داشتند.

در کل نتایج در این زمینه امیدوار کننده به نظر می‌رسد ولی هنوز نمی‌توان به طور قطع روی آن‌ها تکیه کرد. در هر حال اضافه کردن کمی سرکه سیب به سالاد ممکن است مفید باشد.

۵. فواید سرکه سیب به جذب مواد مغذی بیشتر از غذا کمک می‌کند

اسیدیته یا pH معده شما در حالت عادی بین ۱.۰ تا ۲.۰ قرار دارد؛ یعنی به میزان بسیار زیادی اسیدی است. برای این که بتوانید میزان اسیدیته معده را بهتر درک کنید این مثال‌ها به کمک‌تان می‌آید: میزان اسیدیته سرکه سفید تقطیر شده ۲.۴ و اسید باتری حدود ۱.۰ است. خوشبختانه این اسید، داخل معده شماست و بیرون نمی‌آید! مگر این که مشکلاتی نظیر ریفلاکس داشته باشید.

این محیط بسیار اسیدی دستگاه گوارش را استریل می‌کند و میکروب‌ها را می‌کشد. زمانی که میزان این اسیدیته کاهش یابد، ممکن است باکتری‌های مضر شروع به رشد و تکثیر کنند. به دنبال این مشکل، در موارد خفیف سو هاضمه، رو دل و نفخ پدید می‌آید و ویتامین‌ها و مواد معدنی به میزان کمتری جذب می‌شوند.

در موارد حادتر این شرایط ممکن است به سرطان منجر شود.

در نتیجه به نظر منطقی می‌رسد که بخواهید سطح اسیدیته معده را با خوردن کمی سرکه بالا ببرید. همچنین تحقیقات نشان داده که سرکه خوراکی جذب کلسیم در روده را تقویت می‌کند. این مطالعات هم روی موش‌ها صورت گرفته است. اما محققان اعلام کرده‌اند این نکته حتی برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است. پس در هر حال باید از نتایج این تحقیقات خوشحال باشیم.

لازم است یک بار دیگر هم تاکید کنیم که باید سرکه سیب را پیش از خوردن با آب رقیق کنید. طبیعتا نوشیدن اسید زیاد اصلا خوب نیست!

۶. فواید سرکه سیب احتمال بروز سوزش معده را کاهش می‌دهد

همان‌طور که گفتیم، به طور معمول اسید معده برای هضم غذا درون معده باقی می‌ماند؛ مگر این که به ریفلاکس اسید معده مبتلا شوید. ریفلاکس زمانی ایجاد می‌شود که ماهیچه ورودی معده به درستی یا در زمان مناسب بسته نمی‌شود. در نتیجه اسید از معده خارج می‌شود و به سمت مری حرکت می‌کند.

در نتیجه این اتفاق، احساس سوزش در قسمت بالای معده به وجود می‌آید که بسیار رایج است. اگر بیش از دو بار در ماه این سوزش را تجربه می‌کنید، ممکن است به بیماری ریفلاکس اسید معده یا ریفلاکس گاستروازوفاژیال مبتلا باشید.

بر خلاف چیزی که به نظر می‌رسد، برخی از نوشیدنی‌های اسیدی می‌توانند از این معضل جلوگیری کند. علاوه بر سرکه سیب، آب لیمو و قهوه در این دسته قرار دارند. چرا این اتفاق می‌افتد؟ چون رقیق کردن سرکه با آب، باعث قلیایی‌تر شدن آن می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی