شمانیوز
شما نیوز

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

ریزش مو و استرس با هم مرتبط هستند و ممکن است استرس به اشکال مختلف خود را نشان دهد، اما ریزش مو علل مختلفی دارد که برای درمان باید علت اصلی شناخته شود.

طبیعی است که در طول زندگی بافت و ضخامت مو‌ها تغییر کند. اما اگر موهایتان به شکل قابل توجهی نازک یا کم پشت شده است، حق دارید که احساس نگرانی کرده و به دنبال علت باشید. اما علت ریزش مو چه می‌تواند باشد؟ استرس؟ وراثت؟ یا عوامل دیگر؟ بله انواع مختلف ریزش مو وجود دارد که هر کدام از مواردی که گفته شد می‌تواند علت آن باشد. در ادامه ریزش مو به علت استرس و همچنین انواع دیگر ریزش مو را بررسی می‌کنیم.

 

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

 

استرس و ریزش مو

شاید شنیده باشید که استرس می‌تواند باعث ریزش مو شود، و این کاملا درست است. در حالی که ریزش موی ارثی و ریزش موی طبیعی (در ادامه توضیح داده خواهند شد) از نظر ژنتیکی برنامه‌ریزی شده‌اند، ریزش مو به دلیل استرس علت محیطی دارد و در صورت مدیریت استرس راحت‌تر می‌توان آن را کنترل کرد. استرس بیش از حد جسمی یا روانی، مانند آسیب‌های روحی یا بیماری‌های جسمانی و جراحی می‌تواند یکی از دو نوع ریزش مو که در زیر آمده است را ایجاد کند:

    نوع رایج‌تر آن تلوژن افلوویوم نام دارد. در این نوع ریزش مو رشد مو‌ها متوقف شده و تعداد زیادی از تار‌های مو در عرض ۲ یا ۳ ماه از بین می‌روند. سپس در طی ۶ تا ۹ ماه دوباره رشد می‌کنند. فرد در واقع نوعی کم پشتی پراکنده مو، ولی غیر عادی را تجربه می‌کند.

 

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

 

نوع دیگر ریزش موی ناشی از استرس با عنوان آلوپسی آرئاتا یا ریزش سکه‌ای مو شناخته می‌شود و ناشی از حمله گلبول‌های سفید به فولیکول‌های مو است. در این نوع ریزش مو، مو‌ها در طی چند هفته و معمولا به صورت لکه‌ای از بین می‌روند. این ریزش موی سکه‌ای می‌تواند در هر جای سر یا حتی بدن اتفاق بیفتد. ممکن است مو خود‌به‌خود دوباره رشد کند یا اینکه نیاز به درمان پزشکی باشد.

 

سایر علل ریزش مو

ریزش موی طبیعی

شاید تعجب کنید، اما قرار نیست یک تار مو برای همیشه روی سر ما بماند. برای هر رشته از مو یک طول عمر وجود دارد که پس از آن به طور طبیعی از بین می‌رود. در حقیقت همه ما روزانه از ۱۰۰۰۰۰ موی موجود در پوست سرمان به طور متوسط حدود ۱۰۰ مو به علل زیر از دست می‌دهیم:

    طول عمر: میانگین طول عمر یک مو ۴.۵ سال است. سپس مو از بین می‌رود و ظرف ۶ ماه موی جدید جایگزین آن می‌شود.

    روش نگهداری: شامپو کردن، شسوار کردن و شانه زدن مو می‌تواند باعث ریزش تعدادی مو شود. بیشتر ما این کار‌ها را به طور مرتب انجام می‌دهیم.

    افزایش سن: بعد از سن ۳۰ سالگی (و گاهی قبل از آن)، مو‌های زنان و مردان شروع به ریزش می‌کند، اگرچه سرعت ریزش مو در مردان بیشتر است.

 

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

 

ریزش موی ارثی

بسیاری معتقدند که علت کم شدن مو‌ها بر اثر ژنتیک، نه ریزش بیش از حد مو که به دلیل نبود مو‌های کافی برای جایگزینی مو‌های ریخته شده است. در هر صورت نتیجه یکی است و آن هم عقب رفتن خط رویش مو و الگوی طاسی است. چند عامل بر روی طاسی ارثی تاثیرگذار است. از جمله:

    جنسیت: طاسی ارثی در مردان بسیار شایع‌تر از زنان است.

    سن: در سن ۳۰ سالگی، از هر ۴ مرد ۱ مرد در حال طاس شدن است. در سن ۶۰ سالگی، از هر ۳ مرد ۲ مرد طاس هستند.

    هورمون‌ها: طاسی با هورمون تستوسترون مرتبط است. زنانی که میزان بیشتری از این هورمون را دارند، با افزایش سن مو‌های بیشتری از دست خواهند داد و به همین دلیل است که مردان بیشتر طاسی را تجربه می‌کنند.

 

سایر عوامل

عوامل دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند باعث ریزش مو شود، برخی از آن‌ها عبارتند از:

    بیماری

     تغییرات هورمونی

    بارداری، زایمان و استفاده از قرص ضد بارداری

    عادات عصبی

    شیمی درمانی

 

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

 

اگر مو‌های شما بسیار نازک و کم پشت شده است، یا طاسی را به شکل غیر معمول (به عنوان مثال در نوجوانی یا ۲۰ سالگی و یا با الگوی عجیب و غریب) تجربه می‌کنید، برای یافتن علت به پزشک مراجعه کنید. اگر فکر می‌کنید علت ریزش موی شما استرس است، ایده‌ها و روش‌های مقابله‌ای خوبی برای کاهش استرس در زندگی وجود دارد.

 

چگونه استرس را کاهش دهیم؟

همیشه نمی‌توان از بروز استرس در زندگی جلوگیری کرد، اما اغلب می‌توانید میزان استرسی که تجربه می‌کنید را کاهش دهید. کاهش استرس در برخی از زمینه‌ها به شما انرژی بیشتری می‌دهد تا سایر استرس‌ها را بهتر مدیریت کنید. این تکنیک‌ها می‌تواند به شما کمک کند استرس زندگی خود را کاهش دهید.

 

    از تکنیک‌های مدیریت استرس استفاده کنید. یادگیری تکنیک‌های سریع مدیریت استرس به شما کمک می‌کند در لحظه به استرس پاسخ داده و میزان استرسی که تجربه می‌کنید را کاهش دهید. از جمله این تکنیک‌ها می‌توان به تنفس سریع و تکنیک‌های ریلکسیشن اشاره کرد.

 

    عاداتی بسازید که مقاومت را نسبت به استرس افزایش می‌دهد. برخی از عادت‌ها برای مدیریت استرس در لحظه مفید هستند و برخی شما را در برابر استرس‌های آینده مقاوم می‌کنند. مراقبه، ورزش و سایر عادات سالم می‌تواند به شما کمک کند توانایی بیشتری برای تحمل استرس در خود ایجاد کنید.

 

 


منبع: ستاره

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی