با انواع تست های کرونا آشنا شوید
یک متخصص داخلی درباره انواع تست های تشخیص بیماری کرونا توضیحاتی را ارائه کرد.
پیرصالحی متخصص داخلی بیمارستان طالقانی درباره انواع تست های کرونا اظهار کرد: 3 نوع تست آزمایشگاهی برای تشخیص ابتلای افراد به بیماری کرونا وجود دارد.او افزود: تست پی سی آر به بررسی ویروس کرونا می پردازد و تست آنتی بادی یا پادتن هایی که علیه ویروس ترشح می شوند به دو دسته IGM و IGG تقسیم بندی می شوند.
پیرصالحی تصریح کرد: دقیق ترین تست برای تشخیص و شناسایی ویروس کرونا به خصوص در مراحل ابتدایی تست پی سی آر است. در این روش متخصصان به نمونه گیری ترشحات از طریق حلق می پردازند که برای این منظور از طریق دهان و بینی ترشحات بررسی می شوند.
او گفت: سریع ترین روش شناسایی ابتلا به کرونا انجام تست پی سی آر است. از همان روزهای اول آنتی ژن در بدن وجود دارد که از طریق این تست آن را می توان مشخص کرد و با گذشت زمان درصد شناسایی بالا می رود.
متخصص داخلی بیمارستان طالقانی ادامه داد: از روز هفتم به بعد بدن شروع به ترشح IGM می کند، در واقع IGM پروتئین یا آنتی بادی است که بدن علیه ویروس کرونا ترشح می کند. میزان این آنتی بادی در مرحله ابتدایی افزایش پیدا می کند و بالا بودن آن نشان دهنده مرحله ابتدایی و حاد بیماری است؛ بنابراین از هفته اول به بعد IGM شناسایی می شود و از هفته دوم به بعد تست IGG در بدن شناسایی خواهد شد.
پیرصالحی ادامه داد: تست IGG که اندازه گیری می شود مربوط به ایمنی بدن بر علیه ویروس کروناست که پایدارتر خواهد بود، در واقع بدن از روز چهاردهم به بعد علیه ویروس به ترشح یک آنتی بادی ب نام IGG اقدام می کند که تا حدودی ایمنی نسبی را ایجاد خواهد کرد. این دو تست در هفته اول خیلی کمک کننده نیستند و نهایتا 30 درصد از بیماران را شناسایی خواهند کرد، اما از هفته دوم به بعد تقریبا حدود 70 درصد دقت شناسایی آنتی بادی ها افزایش پیدا می کند. همچنین این دو تست از هفته سوم به بعد حدود 90 درصد دقت پیدا خواهند کرد.
او گفت: خیلی توصیه نمی شود که در مراحل اول IGG و IGM چک شود در تست پی سی آر هم میزان منفی کاذب هایی گزارش شده است، یعنی از 5 الی 45 درصد این تست ها به این صورت خواهد بود و ممکن است بیمار باشیم، اما جواب این تست منفی باشد؛ بنابراین این عوامل به تفسیر پزشک بستگی دارد. برای بیماران حاد منتظر این تست ها نمی مانیم و با یک مجموعه ای از علائم بالینی، آزمایش خون، آزمایش پی سی آر و آنتی بادی به درمان سرپایی یا بستری بیماران می پردازیم و به طور کلی تصمیم گیری ما بالینی است.
منبع : همگردی