شمانیوز
شما نیوز

رییس جمهور در جلسه هیات دولت:

همه برای گزارش دیوان محاسبات پاسخ ارائه کنند/در نظارت بر بودجه خودی و غیر خودی نداریم

همه برای گزارش دیوان محاسبات پاسخ ارائه کنند/در نظارت بر بودجه خودی و غیر خودی نداریم

رییس جمهور در واکنش به انتشار گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ از سوی دیوان محاسبات کشور، با اشاره به اینکه دولت، قوه قضائیه و قوه مقننه و همچنین نهادهای نظامی و انقلابی و فرهنگی از بودجه استفاده می‌کنند، تاکید کرد: نظارت ما باید نظارت عام باشد، نه اینکه همه نظارت را روی یک دستگاه بگذاریم و سایرین را فراموش کنیم.

به گزارش شمانیوز: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی  در جلسه امروز هیئت وزیران با اشاره به درگیری کشور با بیماری کرونا اظهار کرد: در شرایط امروز مهمترین دغدغه مردم ما سلامت و معیشت است و ما باید کاری کنیم که همزمان با بیماری و بیکاری مبارزه کنیم و اگر بتوانیم این دیدگاه جامع را به خوبی اجرایی کنیم، ان‌شاءالله گام به گام میتوانیم شرایط کشور را به سمتی هدایت کنیم که برای مردم ما مطلوب باشد.
وی خاطر نشان کرد: در مساله ویروس کرونا که تبدیل به معضلی برای همه کشورهای جهان شده است و همه دنیا تحت تاثیر این ویروس و شرایط جدید قرار گرفته، برای اولین بار است که  نام یک بیماری به یک معیار تاریخی برای محاسبات تبدیل شده است؛ دوران کرونا و دوران پسا کرونا.

رئیس جمهوری تاکید کرد: در این امر مهم موفقیت ما در صورتی است که مردم، دولت، همه قوا و ارکان کشور در کنار هم باشند؛ دولت، بخش های مختلف حاکمیت و مردم وظایفی بر عهده دارند؛ وظیفه دولت در ایامی که با کرونا سر وکار داریم تلاش برای شناسایی افراد مبتلا به بیماری و جدا کردن آنها از جامعه و هدایت کردن به سمت بیمارستان ها و نقاهتگاه ها برای درمان است. وظیفه دیگر دولت مراقبت از کسانی است که به تخت بیمارستانی و مراقبت های ویژه نیاز دارند؛ در هر دو بخش وزارت بهداشت تلاش بسیار خوبی را انجام داده و کادر پزشکی ما از پایان بهمن سال گذشته تا امروز بخشی سرافراز در برابر مردم هستند.
روحانی با تقدیر از تلاش‌های بخش درمان کشور به دلیل مجاهدت در مقابله با کرونا و درمان بیماران، گفت: در تاریخ بسیار سرافرازهستیم؛ چراکه از روز نخست تا کنون بیماری نبوده که برای درمان به بیمارستانی مراجعه کند و با درهای بسته بیمارستان ها و وجود نداشتن تخت های خالی روبه رو شود؛ این از افتخارات بخش درمان ما است.
وی افزود: در کشورهایی بوده که بیمار به بیمارستان مراجعه کرده و تخت وجود داشته اما یا پرستار نبوده یا بخش مراقبت ویژه نتوانسته آن بیمار را پذیرش کند؛ اما در کشور ما طی ماه های اخیر هیچ موردی نداشتیم که کسی به بیمارستانها مراجعه کند و با درهای بسته مواجه شوند یا اینکه به دلیل فقر مالی نتواند بستری شود. همه هزینه های بیماران با بیمه پرداخت شده و از کسانی هم که از اقشار ضعیف هستند، چیزی دریافت نشده است.حتی الامکان درمان بیماری اتباع خارجی که بصورت قانونی در کشور ما حضور دارند نیز بصورت مجانی انجام می‌شود.

رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: کار سومی که دولت باید انجام میداد، تهیه لوازمی اعم از کیت تشخیص، وسایل مربوط به تنفس مصنوعی، دستکش، ماسک و مواد ضد عفونی کننده بود که برای بهداشت عمومی مردم و تجهیز بخش درمانی ضرورت داشت؛ در زمینه تامین این تجهیزات تلاشی همه جانبه آغاز شد و همه به میدان آمدند. خوشبختانه امروز در زمینه تامین ماسک های N۹۵ ، ماسک های جراحی یا دارو همه نیازها بصورت روزانه تامین می‌شوند. بخش اعظمی از نیازهای مردم در این زمینه تامین شده و سایر نیازها نیز طی روزهای آتی تامین خواهد شد؛ شرایط کشور ما در این زمینه با کشورهای دیگر قابل مقایسه نیست و کار بزرگی انجام شده است.

روحانی اظهار کرد: چهارمین وظیفه دولت تامین مایحتاج ضروری مردم است؛ در طول این مدت نشده که مردم به فروشگاهی مراجعه کنند و با قفسه های خالی مواجه شوند؛ موضوعی که بسیاری از کشورها دست به گریبان آن بودند. در این زمینه از بانک مرکزی و بخش های حمل و نقل و گمرک تشکر می کنم؛ چراکه در این مدت تردد ها در کشور به دلیل دستورات بهاشتی کاهش یافته، اما در زمینه حمل کالا و بار در ماه های اسفند و فروردین تردد کامیون ها بیشتر از سالهای قبل بوده که این نشان می‌دهد که همه به صحنه آمدند و جهادی عمومی و همگانی را شاهد بودیم و مردم در نیازهای ضروری و عمومی خود دچار مشکل نشدند.
وی با تاکید بر اینکه امسال در بخش کشاورزی شرایط ما از سال‌های قبل بهتر است، گفت: در زمینه تولیدات زراعی پیش بینی می‌شود بین ۳.۵ تا ۴ درصد افزایش تولید داشته باشیم. در زمینه گندم نیز تولید ۱۴ میلیون تن پیش بینی شده است. در سایر زمینه ها نیز آمار و ارقامی که  وزارت کشاورزی می‌دهد، شرایط مناسبی داریم؛ در زمینه تولید برنج پیش بینی ما این است که محصول ما ۲.۶ میلیون تن باشد که رقمی قابل ملاحظه ای است. همچنین پیش بینی ما این است که در زمینه تولید شکر امسال با تولید ۱.۷ میلون تن مواجه باشیم که بخش اعظم نیاز ما را تامین خواهد کرد. در بخش دام و آبزیان نیز شرایط ما بهتر از سال قبل است و امسال رشد محصولات و تولید خواهیم داشت.

رئیس جمهوری ادامه داد: طرح ۴۶ هزار هکتار در سیستان و بلوچستان فعال شده و ۲۹۵ هزار هکتار خوزستان و ایلام نیز آماده  شده و کشاورزان مشغول فعالیت هستند و ان‌شاءالله هم به دلیل کارهایی که انجام شده و هم به دلیل رحمت الهی که امسال هم شامل حال ما شده است، امسال محصول بیشتر و بهتری خواهیم.
روحانی همچنین با اشاره به وضعیت تالابهای کشور و همچنین دریاچه ارومیه خاطر نشان کرد: به لطف خدا سال بسیار خوبی را پیش رو داریم و حدود ۵۰ تالاب در کشور آبگیری شده و وضعیت دریاجه ارومیه به ۱۰ سال قبل بازگشته است. طرح های بزرگی در زمینه آب و خاک خواهیم داشت که در تابستان و پاییز افتتاح خواهد شد. امیدواریم کل طرح گرمسیری که سالهاست در دست انجام است و دولت های مختلف نیز برای تحقق آن گام برداشته اند، به بهره برداری برسد.
وی با تاکید بر اینکه امسال شرایط کشور در وضعیت خوبی است، تصریح کرد: دشمنان ما تبلیغ نکنند که پارسال وضع دولت خیلی بد بود و امسال خیلی بدتر است؛ خیر، اینگونه نیست؛  پارسال وضع رشد اقتصاد بدون نفت ما مثبت بوه و امسال همه پبیش بینی ها به ما میگوید که این رشد مثبت است. همچنین بر اساس گزارش بانک مرکزی این بانک هم رشد اقتصادی را مثبت پیش بینی کرده وهم اینکه برای سال ۹۹ شرایط تورم را از دو سال گذشته بهتر پیش بینی کرده است و اینگونه نیست که رسانه های خارجی تبلیغ می‌کنند که مردم گرفتارند.
رئیس جمهوری گفت: امسال سال خوبی خواهد بود گرچه ما مشکلات تحریم و کرونا را داریم اما آن شرایط سیاهی که آنها ترسیم می‌کنند و می‌خواهند دل مردم را خالی کنند کاملا دروغ و بی اساس است؛ ما همه با پشتیبامی یکدیگر و تلاش کردن و حضور مردم در صحنه شرایطی خواهیم داشت که آنچنان که دشمنان ترسیم می‌کنند نخواهد بود و شرایط ما با وجود همه مشکلات نسبتا قابل قبول و مطلوب برای مردم خواهدبود.

روحانی با بیان اینکه «دولت به فکر کل سال هست»، اظهار کرد: از ۴ میلیون تن کالایی که در گمرکات داشتیم ۱ میلیون تن ترخیص شده و بانک مرکزی توانسته ارز مورد نیاز را تامین کند. بانک مرکزی طی روزهای ابتدای فروردین با وجود همه مشکلات یک میلیارد دلار برای کالاهای اساسی مورد نیاز پرداخت کرده است. طبق برنامه ای که برای تامین مایحتاج مردم پیش بینی کردیم پیش خواهیم رفت و امیدواریم خداوند عنایت خود را نسبت به مردم و کشور ما ارزانی بدارد و ما بتوانیم از این مشکلات عبور کنیم.
وی کمک به آسیب دیدگان اقتصادی را وظیفه پنجم دولت در ایام درگیری کشور بار کرونا عنوان کرد و گفت: امروز پروازها خوابیده و تلاش‌هایی که در زمینه گردشگری می‌شده، الان تقریبا متوقف است و خیلی از بخش های اقتصادی تحت تاثیر قرار گرفته است. همچنین وضعیت نفت با وجود اینکه اخیرا تولید آن کاهش یافته است، تحت تاثیر وضعیت کرونا قرار گرفته است. امسال همه بخش های اقتصاد و جامعه تحت تاثیر این بیماری است و ما باید برای آن برنامه ریزی کنیم؛ بر اساس برنامه ریزی های انجام شده مردم می‌توانند مطمئن باشند که نیازهای اساسی آنها مرتفع خواهد شد.
رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: درباره کسب و کارهای آسیب دیده در این مدت دو تصمیم اتخاذ کردیم؛ اولین تصمیمی که گرفتیم این است در بخش بهداشت و درمان و صندوق بیکاری این نیازمندی ها را تامین کنیم در این زمینه  ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته ایم. برای تسهیلات برای مردم ۷۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم که ۲۵ هزار میلیارد تومان بانک مرکزی با بهره صفر بانک مرکزی در اختیار گذاشته و ۵۰ هزار نمیلیارد تومان نیز بانک‌ها ارائه می‌کنند؛ این اعتبارات با سود ۱۲ درصد در اختیار کسب و کارهایی که دچار مشکل شدند قرار می‌گیرد.
روحانی ادامه داد: در جلسه دیروز شورای اقتصادی تقریبا برای ۵۲ هزار میلیارد از این ۷۵ هزار میلیارد که مربوط به کسب و کارها می‌شد تصمیم گیری کردیم و ان‌شاءالله با برنامه ریزی هایی که انجام شده بخش های مختلف می‌تواند از اواخر اردیبهشت این تسهیلات را دریافت کنند. همچنین ۲۳ هزار میلیارد تومان را برای ۲۳ میلیون خانواده یارانه بگیر در نظر گرفتیم؛ در جلسه دیروز نیز دولت پرداخت سود این تسهیلات را بر عهده گرفت و این موضوع باید در جلسه یکشنبه ستاد کرونا مطرح و تصویب شود؛ تلاش ما این است که این مبلغ تا پیش از ماه رمضان پرداخت شود. برای ۳ میلیون نفر از افراد خیلی نیازمند از ابتدا برنامه ریزی شد تا در ۴ نوبت به آنها بسته معیشتی ارائه شود که دیروز تصویب شد یک بسته معیشتی دیگر برای ماه رمضان ارائه شود. برای ۴ میلیون خانوار هم تسهیلات ویژه یک الی دو میلیون تومانی در نظر گرفته ایم که مصوبات آن انجام شده است.

وی  در ادامه خاطر نشان کرد: در زمینه کمک به اقشار آسیب دیده نهادهای دیگری هم هستند که بودجه ای در اختیارشان قرار می‌گیرد، میخواهند مشارکت داشته باشند؛ در این زمینه به معاون اول دستور داده ام که جلسه ای در این زمینه بگذارد و هماهنگی در این خصوص شکل بگیرد؛ در این زمینه یا باید اعلام کنیم که هر نهادی هر میزان که می‌خواهد کمک کند را اعلام کند که دولت درصدی از بودجه آن نهاد را برداشت کند و در جایی تجمیع هزینه کند یا اینکه خودشان کمک ها را انجام دهند اما باید یک هماهنگی صورت بگیرد تا بگونه ای نباشد که فردی مستحق  از دو جا کمک دریافت کند و خدای ناکرده فرد مستحق دیگری از هیچ جا کمکی دریافت نکند.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به عرضه سهام شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) در بورس گفت: امروز بزرگترین عرضه سهام اولیه را در بورس داریم که نشان از حرکتی است که در دولت دوازدهم به مردم قول داده بودیم؛ از روز اولی که می‌خواستم در زمینه انتخاب وزرا با رهبری مشورت کنم، در مشهد خدمت ایشان رسیدم؛ ایشان نکات و نصایحی در آن جلسه فرمودند؛ یکی از نکاتی که ایشان در آن جلسه تاکید کرند، فرمودند کاری کنید که تصدی گری دولت در دوره دوازدهم پایان یابد و سهام عرضه شده و در اختیار مردم قرار بگیرد. رهبری در همان جلسه فرمودند که من نسبت به نیروهای مسلح هم همین دستور را می‌دهم؛ بعد از آن نیز ایشان چندین مرتبه بر این موضوع تاکید کردند.
روحانی افزود: حتی نسبت به مساله تامین اجتماعی و شستا که فردی نامه ای خدمت ایشان نوشته بود و گفته بود که شستا مربوط به دولت نیست، ایشان فرمودند که این هم مربوط به دولت است و باید سهام آن را عرضه کند و این سهام در اختیار مردم قرار بگیرد و تامین اجتماعی هم دست از تصدی گری بردارد.
وی اظهار کرد: در تاریخ بورس ایران اولین بار است که چنین عرضه بزرگی انجام می‌شود و کل شرکت های شستا که حدود ۱۶۰ بنگاه و شرکت است، همه با هم عرضه میشوند. مسئولان وزارت کار، اقدام بزرگی کردند که شستا را پشت شیشه آوردند. وقتی بودجه ۹۸ را به مجلس تقدیم می‌کردم، اعلام کردم که در سال ۹۸ عرضه بزرگی را در بوس خواهیم داشت؛ امروز این کار انجام شد و ۱۰ درصد سهام این شرکت بزرگ عرضه می‌شود و ۲ میلیون نفری که در بورس حضور دارند می‌تواند این سهام را خریداری کنند؛ چراکه حدود ۸ میلیارد سهم امروز عرضه می‌شود.

رئیس جمهوری همچنین با اشاره به وضعیت بورس کشور گفت: دیروز دیدم برخی از  افرادی که معمولا معاند با ما هستند و حرف های خیلی عجیب و غریب می‌نویسند، نوشتند که وضع اقتصاد ایران خیلی خراب است اما جای تعجب است که بورس آن خوب است؛ یعنی ناچار شدند به این موضوع اعتراف کنند که وضعیت بورس ایران فوق العاده است. کاری که امروز انجام می‌شود(عرضه سهام شستا) برای مبارزه با فساد است؛ جای اصلی فساد ستیزی اینجاست که شفاف کنیم و فضا را رقابتی کنیم و مردم به صحنه بیایند.
روحانی گفت: از سایر بخش های دولت می‌خواهم که این مدل را پیروی کنند؛ یعنی سهام بخش های بزرگی مثل ایدرو، ایمیدرو، صندوق های بزرگ متعلق به بخش های نفت و دفاعی می‌توانتد از این مدل تبعیت کنند و کل سهام خود را به شیوه های مختلف واگذار کنند.
به گزارش ایسنا، رئیس جمهوری در بخش دیگری از صحبت های خود در واکنش به انتشار گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ از سوی دیوان محاسبات کشور اظهار کرد: نظارت کار بسیار خوبی است و در قانون اساسی ما پیش بینی شده و دستگاه های نظارتی اعم از وزارت اطلاعت، سازمان بازرسی و دیوان محاسبات حتما باید کار خود را طبق قانون و بدون ملاحظه انجام دهند؛ اما این دستگاه نظارتی دیوان محاسبات برای همه آنهایی است که از بودجه دولت استفاده می‌کنند.
وی گفت: دولت دو وظیفه دارد؛ یکی اداره اجرائیات است و دیگری اداره کل کشور است. بودجه و سامان اداری و استخدامی که مربوط به همه دستگا ها است در اختیار رئیس جمهور است؛ اینجا دیوان محاسبات برای نظارت و محاسبه اینکه این پولها چگونه خرج شده است، باید هر که از بودجه استفاده میکند را بررسی کند؛ دولت، قوه قضادیه و قوه مقننه و همچنین نهادهای نظامی و انقلابی و فرهنگی از بودجه استفاده می‌کنند و بودجه کشور در یک جا مصرف نمی‌شود؛  نظارت ما باید نظارت عام باشد نه اینکه همه نظارت را روی یک دستگاه بگذاریم و سایرین را فراموش کنیم.
روحانی افزود: نظارت انجام شود، اما بصورت عام؛ چراکه  اینجا خودی و غیر خودی نداریم؛ بلکه همه خودی هستیم  و هر که از بودجه استفاده می‌کند خودی است.

رئیس جمهوری همچنین با انتقاد از نحوه اعلام گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ از سوی دیوان محاسبات کشور  خاطر نشان کرد: یک سازمان نظارتی قبل از تهیه یک گزارش مگر با مسئولان دولتی قهر است؟ این گزارش را که خود مسئولان دولتی به او دادند؛ این سازمان باید با مسئولان دولتی صحبت کند و بگوید که می‌خواهم چنین گزارشی را منتشر کنم.
روحانی با اشاره به توضیحات رئیس کل بانک مرکزی درباره گزارش منتشر شده از سوی دیوان محاسبات کشور خاطر نشان کرد: چون من بخشی گزارش را شنیدم و دیدم که اشکالاتی وجود دارد، همه دستگاه ها باید پاسخ دهند؛ این به معنای آن نیست که دولت از نظارت بدش می آید؛ خیر، بلکه ما خیلی از نظارت خوشمان می‌آید و از آن استقبال می‌کیم اما می‌گوییم نصفه و نیمه کار نکنیم و اینگونه نباشد که سر سفره ای سالاد بگذاریم و غذا را فراموش کنیم، یا اینکه بر سر سفره ای غذا را بگذاریم و سالاد را فراموش کنیم و بگوییم که دفعه بعد هر دو را با هم می آوریم؛ یک سفره همه چیزش با هم است.
وی تاکید کرد: هر کس از بودجه استفاده می‌کند باید مورد نظارت باشد و دیوان محاسبات راجع به آنها مواردی را که لازم است، بیان کند. از دوستان خواهش می‌کنم بیانشان به گونه ای نباشد که مردم را دچار شبهه کند؛ من بخشی از گزارش را که راجع به ارز بود شنیدم؛ آن بخش که من شنیدم صددرصد غلط بود؛ کاملا بی اطلاعی محض از مقررات و قوانین کشور مشاهده می شود و برای ما خیلی بد است که یک دستگاه نظارتی حرفی بزند و از قوانین و مقررات کشور آگاه نباشد.
رئیس جمهوری اظهار کرد: از همه بخش ها می خواهم که پاسخ لازم به این گزارش را ارائه کنند و این پاسخ نیز نه بخاطر دفاع از دولت، بلکه به جهت دفاع از حق و واقعیت است و اینکه دستگاه ها مراقبت کنند و بدانند که هر چیزی را نمی‌توانند بدون اعلام  بیان کنند، بلکه باید دقت لازم را داشته باشند.

روحانی همچنین در بخش پایانی سخنان خود با  با اشاره به در پیش بودن روز گرامی داشت ارتش خاطر نشان کرد: هرساله در روز ۲۹ فروردین به حرم امام(ره) می‌رفتیم و روز ارتش را گرامی می‌داشتیمف اما امسال این کار به دلیل موارد بهداشتی امکان پذیر نیست و من بیانیه ای در این زمینه صادر خواهم کرد. لازم می‌دانم از ارتش و سایر نیروهای مسلح قدردانی کنم؛ اینها نشان دادند که ما به ارتش برای جنگ و صلح نیز نیاز داریم و هر مشکلی هم که پیش بیاید اینها در صحنه هستند. من از ارتش و سپاه و بسیج و نیروی انتظامی و همه عزیزانی که در این ایام برای مقابله و مبارزه با بیماری کرونا تلاش کردند، تشکر می کنم.
وی اظهار کرد: ۲۹ فروردین ۵۸ روزی بود که توطئه ی بزرگی علیه ارتش در حال وقوع بود؛ من الان با همه وجودم لمس می‌کنم که این تصمیم امام(ره) چقدر صحیح بود؛ عده ای می‌خواستند ارتش را از بین ببرند و امام(ره) کار بزرگی انجام داد؛ روز ۲۹ فروردین که ارتش به خیابان آمد و گفت «ارتش فدای ملت» و مردم در خیابان ها پاسخ می دادند که «ملت فدای ارتش» پیوندی مستحکم و تاریخی میان مردم و ارتش ایران به وجود آمد و از آن روز تا به امروز دیده ایم که در همه عرصه ها ارتش و نیروهای مسلح در صحنه بوده‌اند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین