اعتراف وزیر کار به تغییر سیاسی مدیران/ هر چند دولت وفاق است اما رؤسای سازمانها وجه سیاسی دارند
میدری با بیان اینکه در تغییر دولتها ناچاراً شبکه مدیران ارشد کشور عوض میشود و با اشاره به کارنامه میرهاشم موسوی، گفت: شما هر چقدر هم که یک مدیر اجرایی قوی و توانمند باشید، خواهید دید که با تغییری که در شبکه فضایی بیرونی ایجاد میشود، دایره ارتباطاتان تغییر خواهد کرد.
به گزارش شمانیوز و به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ احمد میدری، وزیر کار در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در یک اظهارنظر آشکار اعتراف کرد که بنیان عزل و نصبها در این وزارتخانه و زیرمجموعههای آن براساس یک نگاه سیاسی و با توجیه گزاره «تعامل» صورت میگیرد.
میدری در مراسمی که روز چهارشنبه هفته گذشته به مناسبت تودیع میرهاشم موسوی و معارفه مصطفی سالاری برای مدیرعاملی سازمان تأمین اجتماعی برگزار شد، در بخشی از این مراسم به جایگاه و قدرت مدیرعامل این سازمان به جهت وسعت منابع مالیای که در اختیار میگیرد، اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی سازمانی است که به اندازه سازمان امور مالیاتی وصول دارد و به اندازه وزارت بهداشت، تحت پوشش درمانی دارد. در واقع این سازمان به تنهایی به اندازه دو وزارتخانه بزرگ است.
او ادامه داد: سبک مدیریت من به صورت کلی این نیست که آدمهایی را از بیرون مجموعهها وارد سیستم کنم و تلاش دارم حتی الامکان از نیروهای داخلی استفاده کنم. چون معتقدم باید عرصه اجرا را از عرصه سیاست تفکیک کنیم و مدیران تا حد امکان غیر سیاسی باشند.
غیر سیاسی به این معنا که تعامل با فضای سیاسی باید به چه اندازه باشد؟ رؤسای سازمانها وجهی سیاسی دارند. یعنی درباره همین رئیس سازمان تأمین اجتماعی میتوان گفت که او به اندازه یک وزیر میتواند با مجلس، سایر وزرا و جامعه تعامل برقرار کند. چون این سازمان قدرت اقتصادی بالایی دارد و همگان میدانند که این سازمان چقدر اهمیت دارد.
میدری با بیان اینکه در تغییر دولتها ناچاراً شبکه مدیران ارشد کشور عوض میشود و با اشاره به کارنامه میرهاشم موسوی، گفت: شما هر چقدر هم که یک مدیر اجرایی قوی و توانمند باشید، خواهید دید که با تغییری که در شبکه فضایی بیرونی ایجاد میشود، دایره ارتباطاتان تغییر خواهد کرد.
یعنی رئیس سازمان تأمین اجتماعی، رئیس سازمان بهزیستی، رئیس سازمان فنی و حرفهای یا رئیس سایر صندوقها افرادی هستند که باید بتوانند تعاملات سیاسی داشته باشند. یعنی با جریان سیاسیای که بر روی کار آمده است، بتواند تعامل داشته باشد. حالا هر چند که دولت آقای پزشکیان دولت مبتنی بر وفاق است ولی به هر حال این جریان تعاملی، یک عنصر است که در انتخاب مدیران نقش دارد و بر همین اساس انتخابی که صورت گرفت، این شد که فردی بیاید که علاوه بر اینکه با گفتمان دولت همراه است کسی باشد که بتواند تعاملات بیرونی را داشته باشد.
این اعتراف وزیر کار نشان میدهد که برخلاف وعدههای انتخاباتی مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم در ایام انتخابات مبنی بر لزوم مسلط ساختن نگاههای کارشناسانه و به کارگیری افراد متخصص، در دولتی که مدعای وفاق را بر سر دست گرفته، مدیران توانمند و با کارنامه خوب که خود دولتمردان هم مجبورند به آن اعتراف کنند، با توجیه آنچه لزوم برقراری «تعامل» خوانده میشود، کنار گذاشته میشوند. چه اینکه در کارنامه شمار زیادی از مدیران متخصص برکنار شده، هیچ گزارهای مبنی بر اینکه اهل تعامل نبودهاند، گزارش نشده است.
صوت سخنان وزیر را در ادامه میشنوید: