
آیتالله هاشمی خواستار کاندیداتوری چه کسی در انتخابات است؟
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز):آیتالله هاشمی رفسنجانی به حجتالاسلام ناطق نوری توصیه کرده که در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده کاندیدا شود.
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز): آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی امروز در گفتوگو با روزنامه اصلاحطلب آرمان، با اشاره به شرایط سنی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گفته است «قانوناً تاکنون هیچ منعی ندارد ولی من دیگر آمادگی این کار را ندارم؛ در دورهای هم که آمدم، صد بار تأکید کردم که ترجیح دارد انسان جوانتر و تازه نفسی وارد شود و ما حمایتش کنیم».
روزنامه «آرمان» که گفته میشود به خانواده آقای هاشمی نزدیک است، اولین روزنامهای بود که در یکی از شمارگان اخیر خود از نامزدی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خبر داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرده است: «شرایطی پیش آمد که مجبور شدم خودم را نامزد کنم، والاّ برای من آن دوره اول کافی بود و بیش از این لازم نبود. همه حرفهایم را هم زدم و طراحیهایم را اجرا کردم و برنامههایم را ریختم. بارها گفته بودم که نیازی نیست بیایم. الان هم اگر یک رئیس جمهور توانا با آرای بالا روی کار بیاید، من به عنوان یک مشاور تا آخر به او کمک میکنم».
به نظر میرسد منظور آقای هاشمی رفسنجانی از«شرایطی پیش آمد که مجبور شدم خودم را نامزد کنم»، انتخابات ریاست جمهوری ۸۴ است؛ انتخاباتی که در آن او از رقیب خود محمود احمدینژاد با اختلاف چند میلیونی شکست خورد.
روزنامه آرمان اخیراً از دیدار خصوصی ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی هم خبر داده و نوشته بود «آقای ناطق نوری در این دیدار، ضرورت حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را مورد تأکید قرار داده است.»
براساس گزارش این روزنامه، ناطق نوری در این دیدار خطاب به هاشمی رفسنجانی گفته است «من با نیروهای انقلاب، بازاریها و روحانیت در تماس هستم. شما شفاف بیایید در صحنه و ما هم پشت شما هستیم».
آقای هاشمی در گفتوگوی امروز خود با «آرمان» به دیدار انتخاباتی خود با ناطق نوری هم اشارهای کرده و تصریح میکند «این حرف را هم من به آقای ناطق زدم و هم ایشان به من زدند. گفتم هنوز وضع جسمی و سن شما بهتر از من است و بیایید. ایشان هم برعکس به من میگفت، اما همه حرف بود. گفتم که دیگر نمیتوانم بیایم و آقای ناطق هم عذرهایی داشت».
پیشتر شماری از تحلیلگران سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب، با رد احتمال نامزدی آیتالله هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال آینده، مباحث مطرح شده درباره کاندیداتوری وی را به ایفای نقش فعال او در رقابتهای انتخاباتی مرتبط دانسته و تأکید کردند که هدف گمانهزنیها درباره حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در انتخابات سال ۹۲، «تبدیل شدن وی به بازیگر اصلی صحنه انتخابات» است.
عباس سلیمینمین از فعالین سیاسی اخیرا در گفتوگو با روزنامه تهران امروز گفته بود «آقای هاشمی رفسنجانی هوشمندتر ازاین است که بعد از نتایجی که برای ایشان در انتخابات سال ۸۴حاصل شد، مجددا بخواهند به صورت مستقیم در انتخابات فعالیتی را آغاز کنند. آقای هاشمی اگر بخواهد در انتخابات پیش رو فعال شود که قطعا فعال خواهد شد، به صورت غیرمستقیم وارد میشود و تلاش خواهد کرد موقعیت خود را از طریق حرکتهای غیرمستقیم و هدایتگری صحنههای سیاسی تقویت کند اما آمدن به صحنهای که لطمات احتمالی چشمگیری را به او میزند، قطعاً برای آقای هاشمی قابل تحمل نیست».
محسن هاشمی رفسنجانی پسر ارشد آقای هاشمی که هماکنون مشاور شهردار تهران است نیز همزمان با ورود مهدی هاشمی به کشور، گفت که هرچه اثرگذاری آیتالله هاشمی بیشتر و محبوبیتشان در جامعه بالاتر میرود، مخالفان فعالیت بیشتری میکنند و قصد آنها کم کردن اثرگذاری ایشان در انتخابات است.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در گفتوگو امروز خود به نکته دیگری هم اشاره میکند و میگوید «همین الان هم ما باید دست از این سیاسی بازی برداریم. این چه چیزی است که خط کشیدند؟! اصلاحطلب و اصولگرا، هر دو اسم است. اینها اصلاح را میخواهند و آنها هم اصول را قبول دارند. بر سر چیزی دعوا میکنند و کار را به اینجا رساندند که میبینید. من نمیگویم که حزب و رقابت نباشد. حزب و رقابت باشد و شعار هم بدهد ولی انتخابات کنند و وقتی که یکی پیروز شد، همه پشت سر او باشند و کار کنند. اگر این کار را بکنیم، آمریکا مأیوس میشود. چون میداند در آن فضا نمیتواند کاری بکند. مشکلاتمان را هم حل میکنیم».
آقای هاشمی رفسنجانی از ابتدای دولت نهم جزو منتقدان جدی محمود احمدینژاد بود که بارها از عملکرد دولت نهم انتقاد کرد.
او پیش از انتخابات ریاست جمهوری دهم گفته بود که «دوران مدارا با دولت به پایان رسیده است».
آیتالله هاشمی رفسنجانی پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، در مراسم تنفیذ و تحلیف ریاست جمهوری محمود احمدینژاد شرکت نکرد.