تفرقه داخلی در مورد برجام،راه نفوذی برای دشمن
عضو هئیت علمی دانشگاه مازندران گفت: اگر نیروهای داخلی دچار اشتباه شوند و اتحاد خود را در مورد برجام از دست دهند، راه را برای نفوذ دشمن باز خواهند کرد.
به گزارش شما نیوز ،حسین رفیع خروج ایالات متحده از برجام را مسئله جدیدی ندانست و اظهار کرد: تصمیمگیری های بین المللی بر اساس داده های موجود است و در آن زمان پدیدهای به نام« ترامپ» قابل پیشبینی نبود؛ زمانی که برجام امضا شد شاید بهترین گزینه روی میز بود.
وی با بیان اینکه «رئیسجمهوری به مانند ترامپ در تاریخ ایالات متحده آمریکا سابقه ندارد و این یک پدیده خاص است» افزود: با توجه به روش ترامپ و قدرت عریان در دستانش و علاقه وی به توجه افکار عمومی به سمت خود و حتی میل به در دست گرفتن رهبری جهان، باید نگران بود.
وی با اشاره به اینکه «در این شرایط خاص زمانی که ایالت متحده آمریکا به صورت علنی در مقابل ایران قرار گرفته و اسرائیل هم شمشیر خود را برای ایران از رو بسته است» تصریح کرد: کشورهای عربی به صورت هماهنگ با اسرائیل اولویت خود را تغییر و به تعبیری مقابله با جمهوری اسلامی ایران قرار دادهاند.
عضو هئیت علمی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه «با توجه به مطرح بودن هستی نظام و کیان کشور اگر نیروهای داخلی دچار اشتباه شوند و اتحاد خود را از دست دهند، راه را برای نفوذ دشمن باز خواهند کرد» یادآور شد: در چنین شرایط خاصی باید به تعهداتی که در برجام پذیرفتهایم پایبند بوده و از تفرقه دوری کنیم.
وی با بیان اینکه «درعرصه روابط بین الملل اخلاق مرده و جایگاهی ندارد» تصریح کرد: زمانی که اخلاق جایگاهی نداشته باشد مسئله قدرت مطرح میڱردد و کشورهایی که دارای قدرت بیشتر باشند، ابزار بهتری برای اینکه اهدافشان را ترغیب کرده و فشار بیشتری بیاورند، در دست دارند.
وی با اشاره به اینکه «یکی از مقامات مسئول آمریکایی که قرار است رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا شود، صراحتا اعلام کرده که نظام مالی دنیا تحت سیطره آمریکا است» اظهار کرد: ایالات متحده آمریکا با توجه به ابزار و قدرتی که در دست دارد، می تواند طرف های اروپایی را تحت فشار قرار دهد.
رفیع افزود: باید دید طرف های اروپایی و چین که رابطه گسترده اقتصادی با آمریکا دارند؛ تا چه حد توانایی مقابله در برابر ترامپ را خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه موگرینی مسئول سیاست خارجی اروپا رهبری و هدایت برجام را برعهده داشته و اروپا و اتحادیه اروپایی به عنوان یک مجموعه در مورد مذاکرات هسته ای نقش اول را ایفا میکنند، حال با خروج آمریکا از برجام، روشن شد که اتحادیه اروپا بازیگر مهمی در عرصه بین المللی نیست.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه «دو کشور روسیه و چین موضع خود را در حمایت برجام اعلام کردند» تصریح کرد: اروپا تاکید کرده، با توجه به امضا معاهده بین المللی و تایید شورای امنیت سازمان ملل، اگر قرار باشد تعهدات و قراردادهای بین المللی به صورت یک جانبه عمل و اصل اطمینان و اعتماد در امضای قراردادهای بین المللی به راحتی زیر پا گذاشته شود، روابط بین الملل به سمتی پیش میرود که همه متضرر خواهندشد.