ظریف:عضو FATF نمیشویم
وزیر خارجه ایران با اشاره به انزوای آمریکا در جهان گفت که آمریکا یک دولت یاغی است و براساس منطق زور عمل میکند.
به گزارش شمانیوز: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز (شنبه) در برنامه پارک شهر رادیو تهران درباره نظرش در خصوص برجام و اینکه گفته میشود اروپا و آمریکا نقش پلیس خوب و بد را بازی میکنند، با بیان اینکه آمریکا در دنیا منزوی شده است، اظهار داشت: درباره برخی سیاستها آمریکاییها و اروپاییها با هم اتفاق نظر دارند و آن را پنهان نکردند. اما درباره برجام حتما اختلاف نظر دارند و به نظر نمیرسد نقش پلیس خوب و بد را بازی میکنند.
وی اضافه کرد: قدرت اقتصادی آمریکا قابل توجه است ولذا مقابله با قدرت اقتصادی آمریکا مخصوصا در شرایطی که در دنیا شرکتها هستند که تصمیم گیر نهایی برای روابط اقتصادیشان هستند، کار دشواری است.
وزیر خارجه کشورمان گفت: اروپاییها در اعلام نظر سیاسی در برابر بزرگترین متحد خودشان ایستادهاند و ما انزوای آمریکا را کاملا درک کرده و میبینیم و عصبانیت مقامات آمریکایی از این انزوا را مشاهده میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: اینکه اروپاییها تا حالا نتوانستند به تعهداتشان عمل کنند، یک واقعیت است، ولی این در مورد اصل فواید برجام برای ایران و به صلح و امنیت بینالمللی خدشهای وارد نمیکند.
*آمریکا یک دولت یاغی است
به گزارش فارس، ظریف رفتار آمریکا را خلاف اصول و روابط بینالملل خواند و افزود: اگر بخواهیم این رفتار را میزان بگیریم و ترازوی اینکه چه قاعده بینالمللی درست است یا درست نیست، باید به این نتیجه برسیم که همه قواعد بینالمللی غلط است؛ چون آمریکا همه قواعد بینالمللی را نقض میکند. آمریکا از یونسکو، کنوانسیون پاریس، نفتا و همکاریهای ترانس پاسفیک خارج شده و هیچ کدام دلیل این نمیشود که آن توافقنامهها بد بودند.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه اینها نشانگر آن است که آمریکا یک دولت یاغی است و بر اساس منطق زور عمل میکند، اظهار داشت: ولی باید توجه داشته باشیم وقتی از زور بیش از حد استفاده شود، اثرات منفی میگذارد. اگر به صحبتهایی که چند روز پیش ماکرون و وزیر دارایی فرانسه داشته توجه کنید و پاسخی که امروز ترامپ به ماکرون داده را در نظر بگیرید، نشانگر آن است که استفاده بیش از حد آمریکا از قدرت نظامی و اقتصادی خودش باعث شده دنیا به شدت به این فکر بیفتد که نمیتواند بیش از این زندانی و گروگان سیاستهای آمریکا باشد.
*امروز برجام چهره ایران و آمریکا را در دنیا مشخص کرده
به گزارش فارس، وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر میدانستید بعد از دولت اوباما، ترامپ مستقر خواهد شد باز هم به مذاکرات برجام در سال 1394 میرفتید؟ گفت: بله، حتما این کار را انجام میدادیم، به خاطر اینکه اعتقاد دارم امروز برجام چهره ایران و آمریکا را در دنیا مشخص کرده است. قطعنامههای فصل هفتمی شورای امنیت را از ایران برداشته، اجماع جهانی علیه ایران را شکسته و آن تصوری که از یک تهدید امنیتی رژیم صهیونیستی و آمریکا برای ایران ساخته بودند را منهدم کرده و سرمایهگذاری 40 ساله رژیم صهیونیستی، رژیم سعودی و برخی دیگر را برای اینکه ایران را به عنوان خطر در منطقه نشان دهند، نابود کرده است.
ظریف ادامه داد: شما تصور کنید که اگر امروز آقای ترامپ در مسند قدرت در آمریکا بود و ما برجام را نداشتیم، اگر امروز ترامپ در شرایطی مسئولیت سیاست خارجی آمریکا را برعهده داشت که تمامی قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران بود، یک اجماع جهانی علیه ایران بود، روسیه و چین و کشورهای اروپایی همراه با آمریکا علیه ایران بودند، در آن شرایط چه وضعیتی را برای کشور متصور بودید.
وی افزود: اینکه جمهوری اسلامی توانسته شرایطی را ایجاد کند که رئیس جمهور آمریکا ادعا میکند بزرگترین کلاه سر آمریکا رفته است، به خاطر اینکه برجام آنچه را که انجام داده این بوده که یک طراحی چند دههای آمریکا برای اینکه ایران را به تهدید علیه صلح و امنیت بینالمللی تبدیل کند، از بین برده است.
وزیر خارجه خاطرنشان کرد: برخی از دوستان ما به این توجه نمیکنند و فکر میکنند برجام فقط یک معامله اقتصادی بود، برجام هم توان هستهای ایران را نگه داشت، یکی از اعضای دائم شورای امنیت به یکی از همکاران ما گفته بود شما آمدید شش قطعنامه شورای امنیت را علیه خود نابود کردید و در کنارش تحریمها را برداشتید و نیروی هستهای خودتان را در دنیا به رسمیت شناساندید، تنها کشوری هستید که شورای امنیت غنی سازی را نه به عنوان حق، چون معتقدیم آن حق در ان.پی.تی هست، ولی به عنوان واقعیت پذیرفته و هیچ کشور دیگری این اتفاق برایش نیفتاده و هنوز هم توقع دارید.
ظریف گفت: اینها واقعیاتی است که در برجام اتفاق افتاده و اگر من یقین داشتم بعد از دولت آقای اوباما دولتی مثل ترامپ سر کار میآمد باز هم برجام را به همین شکل که هست مذاکره میکردم.
*ما روی رفتار خودمان حساب میکنیم تا سیاستهای داخلی آمریکا
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره ترکیب جدید مجلس نمایندگان آمریکا با پیروزی دموکراتها و اینکه آیا اتفاقی در نوع تعامل آمریکا با جهان و ایران رخ خواهد داد؟ ادامه داد: حتما اتفاقات جدیدی خواهد افتاد، ولی ما هیچ وقت براساس مسائل داخلی آمریکا سیاست خود را تعیین نکردیم.
ظریف افزود: ما براساس تحولات داخلی آمریکا تصمیم نمیگیریم، در گذشته هم ما شرایط متفاوتی داشت این طور نبوده دولتهای دموکرات دولتهایی باشند که تمایل به ایران داشته باشند و جمهوریخواهان اینگونه نباشند، در اینکه دموکراتها و جمهوریخواهان با جمهوری اسلامی ایران موافق نیستند و با ما سر سازش ندارند، تردیدی نداریم و واقعا سیاست خارجی ما و سیاست ما درباره برجام ارتباطی با مسائل داخلی آمریکا ندارد و احساس نمیکنم که تاثیر چندانی درباره ایران داشته باشد.
وزیر خارجه گفت: حتما آقای ترامپ با مشکلاتی در مجلس نمایندگان مواجه خواهد شد، من نه به عنوان وزیر خارجه به عنوان یک دانشجوی روابط بینالملل عرض میکنم در وضعیتی که مجلس نمایندگان آمریکا که مسئول بودجه آمریکاست و برخی اختیارات دیگری را برعهده دارد، در دست حزب مخالف است مخصوصا در مورد مسائل داخلی، دولت آمریکا با مشکل مواجه خواهد شد.
وی یادآور شد: اما اینکه آیا به این معنا نیست که سیاستهای خصمانه آمریکا درباره ایران تشدید میشود یا تعدیل میشود، هر دو امکان وجود دارد، بستگی به این دارد که ما چگونه عمل کنیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی یک بازیگر و کنشگر بسیار مهم در این منطقه است، خاطرنشان کرد: رفتار جمهوری اسلامی و سیاستهای ایران و اینکه تا چه حد آمریکا را در سطح بینالمللی در انزوا نگه داریم بسیار در مورد نحوه رفتار آینده آمریکا تاثیرگذار خواهد بود.
وی گفت: ما روی رفتار خودمان حساب میکنیم تا سیاستهای داخلی آمریکا یا هر جای دیگر.
* اگر دولتی به تعهداتش پایبند نباشد جای مذاکره ندارد
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر گفتوگوی مستقیم ایران و آمریکا گفت: آمریکاییها در یک سیاست مزورانه تلاش میکنند بگویند ما اهل گفتوگو هستیم، باید این سیاست را افشا کرد. دولت آمریکا نتیجه گفتوگوی 12 ساله و در واقع گفتوگوی 2 ساله اخیر که به برجام منجر شد را زیر پا گذاشت.
وزیر خارجه بیان کرد: ما باید با نحوه برخورد و ادبیاتمان به دنیا نشان دهیم که این حرفهای آمریکا مزورانه است و دروغ میگویند اگر میگویند دنبال مذاکره هستند، میخواهند حرکتی را انجام دهند که این اقدام غیرقانونی خودشان در خارج شدن از برجام و حتی از عهدنامه 1334 بین ایران و آمریکا را خارج شدند بعد از آنکه دیوان دادگستری علیه آنها رای داد، میخواهند این رفتار را به شکلی بپوشانند و لذا این حرفها را میزنند؛ ادبیاتی که من و رئیس جمهور استفاده میکنیم برای نشان دادن تزویری است که در این سیاست آمریکا وجود دارد.
ظریف افزود: ما اعلام کردیم اگر دولتی به تعهداتش پایبند نباشد جای مذاکره ندارد، چه دلیلی دارد با دولتی که چندین سال مذاکره کردید، حالا ممکن است رئیس دولت عوض شده، ولی مسئولیت دولتها در حقوق بینالملل با تغییر رئیس یک کشور عوض نمیشود، حتی با انقلاب، مسئولیت دولتها پایدار میماند.
وی گفت: حالا در آمریکا که انقلاب نشده و یک انتخاب شده و رئیس جمهور جدیدی که فکر میکند دنیا را عوض کرده رئیس جمهور آمریکا شده، این واقعیات باید برای مردم دنیا روشن شود. باید با زبانی صحبت کنیم که مردم دنیا کاملا متوجه شوند و از همین طریق است که توانستیم انزوای آمریکا را تضمین کنیم اگر میخواستیم به زبان دیگری صحبت کنیم نمیتوانستیم انزوای آمریکا را به شکلی که امروز در دنیا میبینیم از نظر سیاسی ببینیم.
ظریف یادآور شد: این به این معنا نیست که قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا ناگهان ناپدید شود، آنها واقعیتی است که علی الارض وجود دارد و هنر سیاست خارجی ایران این است که بتواند آن واقعیت را در حوزه سیاسی تعدیل کند که فکر میکنم این کار به خوبی انجام شده است.
* اتهاماتی که آمریکا علیه دیگران مطرح میکند، فقط برای خودش خوب است
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران درباره موضع وزارت خارجه درباره FATF با بیان اینکه موضع ما روشن است و بارها در این زمینه اظهارنظر کردم، عنوان کرد: ایران برای اینکه بتواند با بانکها تبادلات داشته باشد نباید خودش، خودش را تحریم کند. آمریکاییها تمام تلاش خود را صورت میدهند که ما را از دنیا جدا کنند. ما باید تلاش کنیم ارتباطات ما با بانکهای دنیا مشکلات دیگری در ارتباطات ما با دنیا نباشد. توافقاتی که در اختیار مجلس قرار داشته دو اصلاحیه قوانین داخلی و دو کنوانسیون بینالمللی در عرض دو سه سال گذشته به اندازه کافی مورد بررسی قرار گرفته، تمام نگرانیهای موجود رفع شده و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در این زمینهها بررسی کرده و بیش از صدها ساعت زمان کارشناسی در این زمینه گذاشته شده و ملاحظهای در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: متاسفانه برخی از دوستان، البته با اهداف و نیت خیر نکاتی را مطرح میکنند که جایگاهی در این سیستم ندارد.
ظریف در پاسخ به این سؤال که چرا میگویید جایگاهی ندارد؟ اگر فرض کنیم یکی از نیروهای نظامی کشور همانطور که آمریکا تلاش میکند سپاه و بسیج را جزو تعریفهای تروریستی قرار دهد و مراودات مالی با آنها را ممنوع کند راه چاره چه خواهد بود؟ گفت: اصلا ربطی به سیستم FATF ندارد، چون آمریکا کل جمهوری اسلامی را تحریم کرده و این اتهامات را علیه ایران مطرح میکند.
وزیر خارجه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال 1984 میلادی (1363) در فهرست کشورهای حامی تروریسم آمریکا قرار داشته است، صحبتهایی که دوستان میکنند مبتنی بر واقعیات نیست، اینکه یک سازمانی و کشوری در فهرست تروریستی آمریکا باشد، ملاک نیست. هر کشوری برای خودش یک چیزی دارد، آمریکا آن اتهاماتی که علیه دیگران میزند، فقط برای خودش خوب است.
وی گفت: آنچه مهم است این است که شورای امنیت چه سازمانهایی را به عنوان سازمانهای تروریستی شناخته است. این سازمانهایی هستند که رژیمهای منطقه همواره از آنها حمایت کردند و نه تنها عضو FATF هستند بلکه عضو فعال FATF هم هستند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: من فکر میکنم دوستان ما دارند مقداری بیش از حد در این زمینهها پیش میروند. سپاه را شورای امنیت کی میآید جزو فهرست تروریستی قرار بدهد که دوستان ما راجع به آن ابراز نگرانی میکنند.
ظریف اضافه کرد: یک اصطلاحی داریم که ما از ترس مرگ، خودکشی نمیکنیم. من چنین اتفاقی را بسیار بعید میدانم، اگر ما در سطح بینالمللی درست رفتار کنیم. اما اگر چنین اتفاقی افتاد، آن زمان میتوانیم درباره آن تصمیم بگیریم.
*ما عضو FATF نمیشویم
وزیر خارجه خاطرنشان کرد: هیچ یک از کنوانسیونها به شکلی نیست که برای خروج از آن هیچ محدودیتی داشته باشید، اگر چنین اتفاقی افتاد که احتمال آن در جهان واقع یک در هزار هم نیست، آن وقت ما درباره خروج از FATF تصمیم میگیریم. خروج از FATF نیست، چون ما عضو FATF نمیشویم، تنها اتفاقی که میافتد ما از کشورهای غیرهمکار با FATF خارج میشویم و به کشوری تبدیل میشویم که همکاری میکند.
وی گفت: بیش از 215 کشور و سازمان و موسسه بینالمللی با FATF همکاری میکنند و ما جزو آنها قرار میگیریم، برخی از دوستان ما اشتباهی در تعریف دارند و آن این است که میگویند فقط 35 کشور عضو FATF هستند.
ظریف ادامه داد: ایران که جزو 35 کشور نخواهد رفت، بیش از 200 کشور و سازمان همکار با FATF هستند و تنها دو کشور غیرهمکار وجود دارد که ایران و کره شمالی است و ما میخواهیم از این وضعیت خارج شویم.
در حال تکمیل...