روایتی از تنش میان ایران و اروپا در وزارت خارجه
دیپلماتهای آگاه از وقوع تنشهای لفظی میان نمایندگان کشورهای اروپایی و ایران در جلسهای که بیش از یک هفته قبل در ساختمان وزارت خارجه ایران برگزار شده خبر دادهاند.
خبرگزاری تسنیم نوشت : منابع مطلع ضمن ارائه جزئیات جدید از جلسهای پرتنش میان مقامهای اروپایی و ایرانی در تهران، از متمایل شدن کشورهای اروپایی به سمت مواضع «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا و قصد آنها برای اعمال تحریمهای جدید علیه تهران خبر میدهند. دیپلماتهای اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتهاند در جلسهای که ۸ ژانویه (۱۸ دی) در تهران میان نمایندگان چند کشور اروپایی با طرف ایرانی برگزار شده مقامهای ایرانی در رفتاری خلاف رویههای دیپلماتیک ناگهان از جا برخاستهاند، از جلسه بیرون رفته و در را پشت سرشان بستهاند.
روایتی از تنش میان ایران و اروپا در وزارت خارجه رویترز نوشته دیپلماتهای فرانسه، انگلیس، آلمان، دانمارک، هلند و بلژیک در آن جلسه که در ساختمان وزارت خارجه ایران برگزار شد با این ادعا که اروپا دیگر تاب آزمایشهای موشکی ایران را ندارد نمایندگان طرف تهران را عصبانی کردهاند. کشورهای اروپایی، علاوه بر این در آن جلسه ادعا کردهاند ایران برنامههایی برای ترور برخی نفرات در خاک کشورهای اروپایی دارد و این برای کشورهای اروپایی قابل تحمل نیست. یکی از دیپلماتها گفت: «اتفاقات زیادی رخ دادند و آنها خوششان نیامد، ولی احساس ما این بود که بایستی نگرانیهای جدیمان را انتقال دهیم. این نشان میدهد که رابطهمان دارد وخیمتر میشود.» یک روز بعد از این جلسه، اتحادیه اروپا اولین دور از تحریمهای خود را بعد از توافق هستهای برجام علیه ایران وضع کرد. این تحریمها تا حد زیادی نمادین بودند، اما جلسه تنشآمیز برگزار شده در تهران در این چرخش غیرمنتظره بروکسل نسبت به تهران اثرگذار بود. خبرگزاری رویترز نوشته کشورهای کوچکتر و معتدلتر اتحادیه اروپا با فرانسه و بریتانیا همراه شده و از اتخاذ مواضع سختگیرانهتر علیه تهران، از جمله
بررسی اعمال تحریمهای اقتصادی جدید علیه این کشور حمایت میکنند. این تحریمها میتوانند منع سفر و توقیف داراییهای مقام ایرانی دخیل در توسعه برنامه موشکی ایران را شامل شوند. این رسانه نوشته اروپا با این رویکرد به سمت مواضع دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا متمایلتر شده. این در حالی است که کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام ادعا کردهاند با رویکرد آمریکا مخالف هستند و قصد دارند توافق هستهای را حفظ کنند. رویترز نوشته این اقدام اروپا میتواند روحیات غربستیزی در ایران را تقویت کرده و موجب تشدید فعالیتهای ایران در منطقه خاورمیانه شود.