شمانیوز
شما نیوز

بهترین قالی ایرانی فقط 12 تومان/ قالیچه نماز 4 تومان

بهترین قالی ایرانی فقط 12 تومان/ قالیچه نماز 4 تومان

فرش ایران بیشتر به‌دلیل دوام و ریزبافی خود ممتاز است تا به‌خاطر رنگ‌های زنده و جاندارش. «یاکوب ادوارد پولاک» استاد دارالفنون و پزشک مخصوص ناصرالدین قاجار در کتاب «ایران و ایرانیان» نوشته است: فرش‌های بزرگ‌تر که به آن قالی می‌گویند قیمتی بین ۱۲ تا ۴۰ تومان دارد. قالیچه‌هایی نیز که برای نمازگزاردن به کار می‌رود بین چهار تا 10 تومان می‌ارزد.

به گزارش شمانیوز، «یاکوب ادوارد پولاک» استاد دارالفنون و پزشک مخصوص ناصرالدین قاجار بود و پس از یک‌دهه اقامت در ایران کتاب «ایران و ایرانیان» را نگاشت که یکی از مهم‌ترین منابع تاریخی درباره وضعیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دوره قاجار محسوب می‌شود. وی در بخشی از این کتاب با توصیفاتی جالب به وضعیت بازار فرش ایران پرداخته و چنین نوشته است:

این صنعت نیز رو به زوال است. فرش‌هایی که ۲۰۰ سال پیش بافته شده است بر فرش‌های امروزی از نظر شکوه و جلال طراحی و زنده‌بودن رنگ‌ها بسیار برتری دارد. قالیچه‌ای که بیشتر برای نمازگزاردن به روی آن به کار می‌رود بین چهار تا ده تومان می‌ارزد.

Capture

بهترین فرش‌ها در سنقر و کلیایی نزدیک کرمانشاه بافته می‌شود. فرش‌های درجه دوم را چادرنشینان کردستان، همدان و میانه تهیه می‌کنند و به قیمت ارزان عرضه می‌دارند؛ اینها می‌دانند که زمینه فرش‌های خود را با به کار بردن کرک شتر چطور به رنگ قهوه‌ای کم‌رنگ درآورند و به آن جلوه‌ای خاص بخشند. هرگاه فرش کیس داشته باشد، نیمی از بهای خود را از دست می‌دهد، زیرا این عیب اصلاح‌پذیر نیست و آن موضع‌ به زودی ساییده شده و به اصطلاح «می‌رود». صرف‌نظر از این، واقعا دوام فرش‌های ایران حیرت‌انگیز است.

در سال دوم اقامتم در تهران می‌خواستم سه فرش زیبای مستعمل را از یک نفر ایرانی بخرم. چون قیمت خواسته شده قدری به نظرم زیاد می‌آمد به رخ فروشنده کشیدم که این فرش‌ها دیگر کهنه شده است، وی بلافاصله در جوابم گفت: به‌هیچ‌وجه چنین نیست و او خود این فرش‌ها را بیش از شانزده سال نیست که خریده است. در این معامله با هم کنار آمدیم و پس از 8 سال استفاده باز همان قیمت را برای آن فرش‌ها به من پرداختند.

تجارت فرش با خارج از مملکت در قفقاز و قسطنطنیه چندان قابل ملاحظه نیست زیرا وزن زیاد فرش باعث می‌شود که قیمت حمل‌ونقل آن در سطح بالایی قرار گیرد و از طرف دیگر خریداران خارج مانند ایرانیان چندان طالب دوام فرش نیستند و به همین دلیل قیمت‌ها به نظرشان گران می‌آید و از آن گذشته قطع این فرش‌ها با اندازه اتاق‌هایشان تناسب ندارد. البته بر حسب سفارش مخصوص می‌توان فرش را به اندازه دلخواه و نقش مطلوب به دست آورد اما در این صورت اقلا باید 8 ماه تمام منتظر ماند زیرا کار بافتن فرش با تأنی فوق‌العاده پیشرفت می‌کند.

فقط از طریق تمرین بسیار در دیدن و لمس‌کردن انواع گوناگون شال و فرش می‌توان قیمت نسبتا دقیق آنها را دریافت. در مورد ایرانیان همان‌طور که یک‌بار دیگر هم ذکر شد قیمت‌گذاری روی شال و فرش و اسب یک امر مربوط به آموزش و پرورش محسوب می شود؛ اما فردی اروپایی نباید به قضاوت شخصی خود متکی شود بلکه باید به فروشنده یا دلالی قابل‌اطمینان رجوع کند. چشم و احساسی مجرب لازم است که بتوان به کمک آن یک شال ایرانی را از شالی هندی تشخیص داد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی