با میزبانی و حمایت مجتمع مس سرچشمه رفسنجان؛
برگزیدگان «جایزه کتاب سال استان کرمان» تجلیل شدند
آیین پایانی بیستویکمین دوره «جایزه کتاب سال استان کرمان» امروز پنجشنبه چهارم آذرماه به میزبانی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان برگزار و از نویسندگان و مترجمان آثار برتر تجلیل شد.
به گزارش شمانیوز و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، این آیین با حضور نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان، فرماندار شهرستان رفسنجان، مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان و جمعی از نویسندگان، شاعران و فرهیختگان استان کرمان، در محل سینما آزادی شهر سرچشمه برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این مراسم گفت: ۷۰۰ اثر به دبیرخانه رویداد انتخاب کتاب سال استان کرمان رسیده است که بعد از بررسیها و داوریهایی که انجام گرفت از حدود ۳۰ نویسنده تقدیر خواهد شد. استان کرمان جزء ده استان برتر کشور در حوزه کتاب است که در حوزه مجوز چاپ و ارزیابی کتابها پیشگام بوده و گامهای خوبی برداشته است.
محمدرضا علیزاده بیان کرد: بیستویکمین دوره جایزه کتاب سال استان کرمان بهخاطر شرایط کرونا با دوسال تأخیر برگزار میشود و خوشحالیم که مجددا شاهد برگزاری چنین رویداد بزرگی در حوزه فرهنگ و کتاب هستیم. امسال همزمان با برگزاری رویداد بیستویکم، فراخوان بیستودومین دوره انتخاب کتاب سال را منتشر خواهیم کرد. وی همچنین گفت: از مهندس احمدی مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، روحالله ابوالهادی مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان و مجتبی احمدی شاعر فرهیخته و رئیس روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه که از برگزاری جایزه کتاب سال حمایت کردند و از دیگر رویدادهای کتابمحور و فرهنگمحور نیز با نگاه ویژه حمایت میکنند، بسیار قدردانی میکنم.
معنای رشد و فرهنگ باید تبیین شود
امام جمعه رفسنجان در این مراسم، با بیان اینکه تعریف جامعی از واژههای «فرهنگ» و «ارشاد» وجود ندارد، گفت: باید تعریف جامعی در این خصوص ارائه شود.
حجتالاسلام اصغر عسکری با بیان اینکه مسئله رشد باید تبیین شود و اینکه به چه موضوعی فرهنگ گفته میشود، یادآور شد: جاانداختن یک برنامه صحیح هم فرهنگ است که جزئی از زندگی مردم خواهد شد. وی همچنین از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان که در کنار فعالیتهای ارزشمند صنعتی و معدنی، فعالیتهای ارزشی و فرهنگی متعددی را حمایت و اجرا میکند قدردانی کرد.
هیچ رسانهای به اندازه کتاب ماندگار نیست
فرماندار رفسنجان نیز در این مراسم گفت: نقش کتاب در زندگی بشر بیبدیل است و بقیه ابزارها باید دسترسی افراد به کتاب را تسهیل کند و هیچ رسانهای نمیتواند به اندازه کتاب ماندگار باشد و نقش مثبت داشته باشد.
مجید فصیحی هرندی بیان کرد: اداره یک جامعه مبتنی بر گذشته جامعه، اهداف آینده و یافتههای آن جامعه است. وی خاطرنشان کرد: تعریف فرهنگ و ارشاد باید مبنتی بر اهداف انقلاب اسلامی و سنتهای فرهنگی شایسته که از دیرباز در رفتار و کردار جامعه وجود دارد باشد؛ هنرها اعم از موسیقی، شعر، داستان، کتاب و آثار هنری باید بازتابدهنده افکار و اعمال مردم و ریشهدار باشد و در کمک به تقویت ارزشها و رشد و تعالی موثر باشد.
نقش کتاب در پرورش مردان بزرگ
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه اهمیت کتاب و کتابخوانی بر کسی پوشیده نیست، افزود: کتابی در حوزه دفاع مقدس نیست که مقام معظم رهبری آن را مطالعه نکرده باشند.
حجتالاسلام حسین جلالی بیان کرد: مردان بزرگ اگر به جایی رسیدند با کتاب و مطالعه بوده؛ شهید عزیز ما، سردار دلها هم در هر سفر به عراق و سوریه، یک کتاب مطالعه میکرد.
کتاب؛ سرچشمه دانایی
مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این آیین اظهار کرد: نسل من کتاب را با «یار مهربان» شناخت؛ در دورهای که انشاهای دانشآموزی علم را بهتر از ثروت میدانست، نسل ما با کتاب بزرگ شد.
روحالله ابوالهادی با اشاره به انتخاب شعار «کتاب؛ سرچشمه دانایی» در روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، یادآور شد: طبیعتاً همینگونه است اما دو موضوع به نظر من حوزه کتاب را تهدید میکند. وی دو تهدید و دغدغه جدی در حوزه کتاب را مطرح کرد و گفت: تشخیص کتاب خوب دشوار است زیرا عناوین زیادی از کتابها از مولفان بسیاری به چاپ رسیده و منتشر میشود و برای علاقهمندان به کتاب، تشخیص کتاب خوب دشوار شده است.
ابوالهادی با اشاره به تاخیر دوساله در برگزاری رویداد کتاب سال بهخاطر شیوع بیماری کرونا، ادامه داد: البته برگزاری چنین برنامههایی که یکسری کتابهای فاخر و ارزشمند را معرفی میکند و نشستهای مختلفی که برگزار میشود میتواند کمککننده باشد اما به نظر میرسد حوزه کتاب و کتابخوانی دچار این مشکل شده است و معیاری در تشخیص کتاب خوب از سایر کتابها برای علاقهمندان به مطالعه وجود ندارد.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از دغدغهها این است که انگار کتاب دارد به سمتی میرود که مقدمه فیلمنامه، پادکست و سناریو و از این قبیل شود؛ اما اگر کتاب هویت مستقل خود را از دست بدهد اتفاق خوبی نیست.
مدیر روابط عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تصریح کرد: نمیدانم این فضای جدید برای کتاب تهدید است یا فرصت، اما آمار فروش کتاب میتواند ما را درست راهنمایی کند و میطلبد که کار کارشناسی در این زمینه صورت بگیرد.
مدیر روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، در پایان از مهدی محبی کرمانی دبیر اجرایی انتخاب کتاب سال برای برقراری ارتباط بین ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تشکر کرد.
بنا به این گزارش، در این مراسم احمد یوسفزاده دبیر علمی کمیته انتخاب کتاب سال استان کرمان، بیانیه هیئت داوارن را قرائت کرد. همچنین، سیدعلی میرافضلی پژوهشگر و شاعر فرهیخته رفسنجان و مجتبی احمدی، شاعر و روزنامهنگار و رئیس روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در این آیین به شعرخوانی پرداختند.
در پایان مراسم، از برگزیدگان بیستویکمین دوره جایزه کتاب سال استان کرمان تجلیل شد.