
اختصاصی شمانیوز | با توجه به برنامه توسعهای کگهر عنوان شد؛
تعاریف مقاومتی در توسعه اقتصادی توسط گهرزمین

شرکت سنگ آهن گهر زمین همواره در تلاش بوده است تا تولید خود را در زنجیره ارزش با اجرای پروژه های بزرگ و مهم، افزایش دهد. با نگاهی به کارنامه سال مالی جاری این شرکت متوجه میشویم، مسیری که گهر زمین در انقلاب معدنی منطقه گل گهر دنبال میکند در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی است و برای رسیدن به این مهم با تدوین برنامههای اشتغالزا و افزایش تولید توانسته تاکنون موفقیتآمیز عمل کند.
به گزارش اختصاصی خبرنگار پایگاه خبری شمانیوز، شرکت سنگ آهن گهر زمین یکی از شرکت های بزرگو برتر فعال در حوزه سنگ آهن کشور است که با بهره برداری از ذخایر یکی از معادن بزرگ خاورمیانه، در تلاش است تا نقش خود را در زنجیره ارزش فولاد افزایش دهد. شرکت سنگ آهن گهر زمین در تلاش است تا با اجرای پروژه های توسعه ای، بر میزان تولید بیافزاید. این شرکت در عملکرد سال جاری خود تاکنون نشان داده است علیرغم وجود مشکلات تحریمی و چالشهای موجود در بخش تامین انرژی شرکتهای معدنی ، با یک برنامه منسجم در تعاریف اقتصاد مقاومتی، در مسیر توسعه قرار گرفته و سرعت خود را در این بخش را بیشتر کرده است.
استفاده صنایع بزرگ از تسهیلات قانون جهش تولید دانشبنیان در انعقاد قرارداد با واحدهای تولیدی دانشبنیان و نهادینهشدن فرهنگ ساخت داخل در کلیه بخشهای مهندسی، بازرگانی و تولیدی این صنایع معدنی و صنعتی از جمله موارد تاکید شده در جلسات اقتصاد مقاومتی مسئولان استانی کرمان است. مسئولانی که از اقدامات ارزنده شرکت سنگ آهن گهرزمین در رسیدن به برنامه ها و اهداف اقتصاد مقاومتی تقدیر و تشکر به عمل آورده اند. اجرای طرح های سنگ آهن گهر زمین، اشتغالزایی وسیعی در سطح منطقه ایجاد کرده است که در حدود ۵۰۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۸ هزار نفر به طور غیر مستقیم در این شرکت مشغول فعالیت هستند
گهر زمین با رفع مشکلات خطوط کنسانتره سازی خود و افزایش تولید، تامین مواد اولیه در حلقه های بعدی را آسان تر کرد که در ادامه این شرکت تلاش کرد تا خط سوم کنسانتره سازی را هم با هدف افزایش وارد مدار تولید کند که این خط با ظرفیت ۲ میلیون تن توانسته میزان اشتغالزایی در این مجموعه را افزایش و آن را به عدد ۶ هزار نفر برساند.
طبق بررسی ها، شرکت سنگ آهن گهرزمین در همین راستا ۴ ابر پروژه را کلید زده است که این پروژه ها بر میزان درآمدها، سوددهی و اشتغالزایی نقش مهمی دارد.
ساخت ۲ واحد مگامدول آهن اسفنجی به ظرفیت ۳/۴ میلیون تن، کارخانه ذوب و ریخته گری به ظرفیت ۳ میلیون تن، کارخانه نورد گرم (فولاد آلیاژی) به ظرفیت ۳ میلیون تن و ساخت ۲ واحد نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت هر کدام ۵۰۰ مگاوات پروژه هایی هستند که می توانند موجب افزایش سهم گهر زمین در بازار زنجیره ارزش شوند.
بر اساس گزارشات عدم تامین انرژی لازم می تواند تمامی سرمایه گذاری انجام شده را با مشکل روبرو کند و میزان تولید کاهش پیدا کند. شرکتی که خود برای تامین این نیاز ساخت یک نیروگاه سیکل ترکیبی را در دستور کار دارد از دولت انتظار دارد موانع موجود در مسیر این توسعه را بردارد.
سنگآهن گهر زمین با داشتن بزرگترین ذخیره سنگآهن در خاورمیانه، تاکنون موفق به استخراج سالیانه بیش از ۱۵ میلیون تن سنگآهن شده است. «کگهر» درصدد است تا جهت تامین خوراک کارخانههای کنسانتره و گندلهسازی، ظرفیت استخراج توده معدنی خود به میزان ذخیره ۶۰۸ میلیون تن را تا ۲۵ میلیون تن در سال افزایش بدهد. با افزایش عمق معادن روباز، فاصله حمل کامیون افزایش پیدا کرده و هزینه حمل به بیش از ۵۰ درصد هزینههای استخراج میرسد. بر همین اساس استفاده از سیستمهای حمل پیوسته – نیمهپیوسته انتقال مواد میتواند صرفه اقتصادی قابلتوجهی ایجاد کند. کامیونها در هر سیکل رفت و برگشت، تنها ۴۰ درصد انرژی را صرف حمل مواد میکنند؛ اما با نوار نقاله این عدد بیش از ۸۰ درصد است.
گهرزمین با وجود تمام سختی ها و مشکلات موجود توانست به رشد فروش و تولید قابل توجهی در سال جاری دست پیدا کند. رشد تولید و فروش محصولات این شرکت به دلیل برنامههای از پیشتعیین شده و اجرای صحیح هدفگذاری با نظارت مدیریتی در جهت مثبت شدن تراز عملیاتی تولید و فروش محصولات می باشد.
سنگ آهن گهرزمین یکی از بزرگترین شرکتهای معدنی است که تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است. این شرکت با پشتکار و تلاشی مثالزدنی در حال به روز کردن استراتژیها و اهداف چشماندازی خود به منظور تبدیل تهدیدها به فرصت در جهت تداوم توسعه از طریق طرحهای توانمندسازی آموزش، پژوهش و فناوری، ایمنی، بهداشت و محیطزیست بر آن است تا منابع و محصولات را به ثروت پایدار تبدیل کند.
طبق بررسی ها، سنگ آهن گهرزمین برای اجرای عملیات باطله برداری و استخراج معدن با شرکت نگین گهرخاورمیانه قرارداد ۵٫۶ هزار میلیارد تومانی بسته است که طبق آن سقف مبلغ دوره یکساله سوم معادل ۵٫۶ هزارمیلیارد تومان تعیین شد.
مطابق آخرین گزارش ارائه شده «کگهر» در ۹ ماهه سال جاری، توانسته است گندله بیشتری به فروش برساند . سنگ آهن گهرزمین در فصل تابستان توانست به ازای هر سهم 115 تومان سود محقق کند. هر سهم شرکت سنگ آهن گهرزمین در دو فصل بهار و زمستان به ترتیب 152 و 166 تومان سود داشته است. سود 433 تومانی کگهر در 9 ماهه امسال ، رشد 41 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته داشته است.
راه اندازی نیروگاه های برق یکی از پروژه ها و الزامات شرکت سنگ آهن گهر زمین است که بر این اساس دو نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی در آینده نزدیک کلنگ زنی خواهد شد. هم اکنون تامین انرژی از طریق نیروگاه های دولتی تامین می شود و در آینده نزدیک از طریق نیروگاه های ترکیبی و خورشیدی این نیاز مهم برطرف خواهد شد. علاوه بر راه اندازی دو نیروگاه ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی قرارداد نیروگاه خورشیدی ۶۰ مگاواتی در حال آماده سازی است.
شرکت سنگ آهن گهر زمین تحریم های اقتصادی را تبدیل به فرصت کرده و با بومی سازی تولیدات باعث شده از ۳۰ درصد از واردات محصولات در داخل کشور تولید شود. در آخرین پروژه بومی سازی فرآیند آسیاب گلوله ای با موفقیت و مشارکت دانشمندان و نخبگان ایرانی در استان اصفهان به پایان رسید که پیش بینی می شود با بومی سازی این محصول بالغ بر ۶۰۰ هزار یورو ارزآوری برای کشور به همراه خواهد داشت.
شرکت گهرزمین دارای بزرگترین معدن سنگ آهن روباز خاورمیانه می باشد که تاکنون فعالیت ها و اقدامات مهمی در حوزه های مختلف از جمله: تولید، اشتغالزایی، بومی سازی، توسعه و مسئولیت های اجتماعی را در کارنامه اقتصاد مقاومتی خود به ثبت رسانده است.
شرکت سنگ آهن گهرزمین، شرکتی جوان است که توانسته عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن در ایران را از آن خود کند. جوانی و شعور و شعف در میان کارکنان این مجموعه سبب شده تا تولیدات این شرکت بر مبنای ایدههای پیشران و استفاده از فناوریها، روز به روز روندی صعودی را در پیش بگیرد و نقشی اساسی در اقتصاد مقاومتی را ایفا نماید.