شمانیوز
شما نیوز

نایب رییس انجمن سنگ ایران گفت:

ایران یک درصد از ذخایر معدنی خود را استخراج می کند

ایران یک درصد از ذخایر معدنی خود را استخراج می کند

امروز ایران از یک درصد از ذخایر معدنی خود بهره برداری می کند، در حالی که براساس استانداردهای جهانی این میزان باید حدود پنج درصد باشد.

به گزارش شمانیوز به نقل از دنیای معدن، ایران یک درصد جمعیت جهان، یک درصد از مساحت جهان و یک درصد از ذخایر معدنی جهان را در اختیار دارد.

«مالک رحمتی» روز یکشنبه افزود: چنانچه ایران با استاندارد جهانی از ذخایر معدنی خود بهره برداری کند، چندین برابر درآمدهای نفتی، این بخش ارزآوری خواهد داشت.

آمارهای پیشین گویای آن است که میزان ذخایر شناسایی شده کشورمان حدود ۶۰ میلیارد تن بوده که از این رقم حدود ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.

دولت یازدهم از برنامه های کلیدی خود، توسعه اکتشاف های معدنی را اجرا کرد که گستره ای بالغ بر ۲۷۰ هزار کیلومتر بود که براساس آمار سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) موجب شناسایی ۴۲ تن طلا، ۲۲ میلیون تن بوکسیت، ۱۰۳ میلیون تن باریت، ۳۰ هزار تن آنتیموان، ۶۵ هزار تن عناصر نادرخاکی، ۳۴۵ میلیون تن زغال کک شو، ۲۰۰ میلیون تن زغال حرارتی، ۵۰۰ میلیون تن سنگ آهن شد و برای اکتشاف تا نیمه سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان صرف شد.

رحمتی افزود: براساس گزارش مرکز آمار ایران، میزان ذخایر معدنی کشورمان ۲۵.۷ میلیارد تن است که سهم سنگ آهک با ۱۷ میلیارد تن، ۶۷ درصد، سنگ آهن ۲.۵ میلیارد تن با ۱۰ درصد و سنگ لاشه ۱.۷ میلیارد تن با ۶.۶ درصد بالاترین میزان است.

وی یادآور شد: ذخایر معدنی ایران بر مبنای محاسبات سازمان زمین شناسی آمریکا فلز محتوی (آهن، مس، سرب و روی، طلا، منگنزو کرومیت) ۲.۱ میلیارد تن است و براساس آن آهن محتوی ۱.۵ میلیارد تن با سهم ۶۸ درصدی، فسفاته ۴۱۰ میلیون تن با ۱۸ درصد، زغالسنگ ۴۱۰ میلیون تن با ۶ درصد بالاترین میزان قرار دارند و در عین حال آهک، رس، سنگ لاشه، بالاست، نمک و گچ در این بررسی محاسبه نشده است.

نایب رییس انجمن سنگ ایران به استناد گزارش سازمان یاد شده، گفت: مجموع ارزش تولیدات صورت گرفته در بخش معدن در سال ۹۶ حدود ۱.۳ میلیارد دلار بوده که نشان دهنده سهم ۰.۷ درصدی این بخش از تولید ناخالص داخلی (GDP) است.

وی تصریح کرد: سازمان زمین شناسی آمریکا افزوده است که در دوره ۶۰ سال گذشته سهم بخش معدن از تولیدناخالص داخلی بیشتر از یک درصد نبوده است.

رحمتی افزود: سال گذشته ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی به رقم بیش از ۹.۲ میلیارد دلار رسید و در واقع این بخش ۲۱ درصد از ارزش کل صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داد.

وی یادآور شد: میان صادرات زنجیره صادرات فولاد و تولیدات مربوطه ۸.۹ میلیون تن و ارزش ۴.۱ میلیارد دلار بود که به ترتیب سه و ۱۷ درصد وزن و ارزش صادرات غیرنفتی را در اختیار داشت.

آمارهای منتشر شده گویای آن است که از ۳۴ هزار میلیارد تومان سود انباشته شرکت های بورسی، بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان متعلق به بخش معدن و صنایع معدنی است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی