شمانیوز
شما نیوز

ایران به فناوری نوین برای فرآوری سرب و روی دست یافت

ایران به فناوری نوین برای فرآوری سرب و روی دست یافت

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های صنایع و معادن سرب و روی، از دست یابی ایران به فناوری نوین برای فرآوری مستقیم کانسنگ‌های کم عیار سرب و روی خبر داد.

عصر معدن نوشت: حسن حسینقلی اظهار کرد: صنعتگران با سابقه و نخبه حوزه سرب و روی ایران به تازگی موفق به طراحی و اختراع یک نوآوری جدید برای فرآوری و تغلیظ کانسنگ‌های کم عیار معادن سرب و روی کشور شدند. به گفته وی، این اختراع برای نخستین بار در سطح جهانی نیز به ثبت رسیده و منحصربفرد محسوب می‌شود.
رئیس این تشکل صنفی افزود: این فناوری با استفاده از روش «پیرومتالورژی» کانسنگ‌های کم عیار سرب و روی با عیار چهار درصد به بالا با بازدهی بازیابی ۸۰ تا ۹۵ درصد فرآوری و تغلیظ شده است.
وی خاطرنشان ساخت: در این اختراع، کنسانتره سرب و روی با عیار بالای ۶۰ درصد به عنوان محصول نهایی با اقتصادی‌ترین روش تولید می‌شود؛ این کنسانتره به عنوان ماده اولیه و خوراک ورودی کارخانه‌های تولید شمش سرب و روی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
به گفته حسینقلی، این اختراع اکنون به ثبت رسیده و نمونه صنعتی آن با سرمایه گذاری بیش از ۳۰ میلیارد ریال ساخته و در حال بهره برداری است.
وی با یادآوری اینکه ایران ذخایر فراوان سرب و روی دارد، تنوع کانی‌های مختلف، وجود عناصر مزاحم معدنی، کم عیار بودن معادن سرب و روی، کم آبی مناطقی که از ماده معدنی یاد شده برخوردارند و نبود فناوری جدید برای فرآوری کانی‌های مختلف را از جمله مشکلات این بخش یاد کرد.
رئیس این تشکل صنفی یادآورشد: خاک بسیاری از معادن سرب و روی کشور قابلیت مصرف در این صنعت را ندارد و کارخانه‌های مربوطه نیاز جدی به تامین خوراک و ماده اولیه ورودی دارند.
معدن سرب و روی مهدی آباد (یزد) با ۷۱۶ میلیون تن ذخیره زمین شناسی حدود هفت درصد فلز محتوی اکتشاف شده روی دنیا را در اختیار دارد که در طراحی اولیه ۱۵۴ میلیون تن با عیار میانگین ۶ درصد روی، ۲ درصد سرب و ۵۰ گرم بر تن نقره قابل برداشت است.
حسینقلی توضیح داد: پایه و اساس این اختراع بر مبنای استفاده از مزیت نسبی سوخت ارزان گاز طبیعی کشور و بازدهی بالای آن صورت گرفته است. ایران از نظر صادرات سرب در جایگاه ۳۹ جهانی قرار دارد و در زمینه صدور شمش روی هم رده پانزدهم را به خود اختصاص داده است. براساس آمار تجارت خارجی در ۹ ماهه امسال صادرات زنجیره روی به وزن ۱۰۰ هزار و ۳۶۰ تن به ارزش ۲۰۳ میلیون دلار ثبت شد و در همین مدت میزان واردات این ماده معدنی ۸۸ هزار و ۷۷۷ تن به ارزش بیش از ۲۶.۳ میلیون دلار شد. همچنین صادرات زنجیره سرب در مدت این گزارش ۷۹ هزار و ۳۳۱ تن به ارزش افزون بر ۹۹.۸ میلیون دلار بود و در زمینه واردات نیز ۱۰ هزار و ۱۴۲ تن به ارزش بیش از ۲۵.۳ میلیون دلار انجام شد. بررسی آمار گمرک ایران نیز نشان می‌دهد در سال‌های ۹۶- ۱۳۹۲ در مجموع یک میلیارد و ۷۳ میلیون دلار ارزش صادرات شمش روی بوده و در همین دوره زمانی ارزش صادرات شمش سرب به رقم ۷۴۵ میلیون دلار رسید.
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین