مدیر مجتمع مس آذربایجان:
اجرای طرح توسعه مس سونگون بدون هیچ آلودگی زیست محیطی
مهندس شریفی با اشاره به بکارگیری به بروزترین فناوریهای جهانی در اجرای طرحهای توسعه مس سونگون گفت: علاوه بر این که مجموعه فعال کنونی و واحدهای تغلیظ آلایندگی ندارند و واکنش شیمیایی در آنها انجام نمیشود.
مهندس شریفی با اشاره به بکارگیری به بروزترین فناوریهای جهانی در اجرای طرحهای توسعه مس سونگون گفت: علاوه بر این که مجموعه فعال کنونی و واحدهای تغلیظ آلایندگی ندارند و واکنش شیمیایی در آنها انجام نمیشود. طرحهای توسعه نیز به شکل یک بسته دارای توجیه اقتصادی، طراحی شده و شامل کارخانه ذوب و پالایش و اسید سولفوریک است که بدون هیچگونه آلودگی زیست محیطی اجرا میشود. مدیر مجتمع مس آذربایجان با اشاره به اینکه ۳۰ درصد سرمایه گذاری این مجموعه برای رفع مسائل زیست محیطی هزینه شده است ادامه داد: مسایل زیست محیطی جزو اولویتهای شرکت ملّی صنایع مس ایران است و بر این باوریم که تمامی هزینهها در جهت صیانت از محیط زیست و جلوگیری از بروز مسایل زیست محیطی نوعی دِین است که به نسل آینده داریم و در راستای این امر، کارشناسان ما با انجام مطالعات گسترده و همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی تلاش نموده اند استانداردهای بکارگرفته شده در مجتمع مس سونگون جزو ایده آلها باشد و میبینیم که این استانداردها بالاتر از استانداردهای تعریف شده کشور و گاهی جهانی است به عنوان مثال استاندارد گاز دی اکسید گوگرد خروجی از دودکش واحدهای معدنی
در کشور عزیزمان ۱۲۰۰ppm، اروپا ۳۰۰ppm و در واحد اسید سولفوریک مس سونگون ۲۰۰ppm طراحی شده و در دست اجراست. ایشان با اشاره به سیستم صرفه جویی در مصرف آب مجتمع مس سونگون گفت: ۹۵ درصد آب مصرفی مجتمع مس سونگون در چرخه تولید پس از پالایش مجدد به چرخه تولید باز میگردد. وی با اشاره به نصب سیستم آنلاین در مجتمع مس سونگون جهت ثبت و ارسال تمامی دادههای زیست محیطی به سازمان محیط زیست، دانشگاه تبریز و ... اظهارداشت: این سیستم بدون دخالت عوامل انسانی در حوزه آب، خاک و هوا دادهها را به صورت آنلاین در اختیار ارگانهای ذیربط قرار میدهد که به صورت لحظهای این اطلاعات رصد میشود که بر پایه گزارش سازمان حفاظت از محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب و همینطور نظارت چند شرکت فعال دیگر در حوزه محیطزیست، هم اکنون شرایط زیست محیطی معدن مس سونگون نشاندهنده این است که کوچکترین آلایندگی در سونگون وجود ندارد.
حتی در شرایط کنونی در قسمتهای کوچکتر مانند سدهای باطله هم مشکلی وجود ندارد و بهصورت مرتب و خودکار کنترل میشود بهطوریکه دهها چاهک اطراف سد زدهشده است و مرتب نمونهبرداری میشود. مدیر مجتمع مس آذربایجان با اشاره به آسیب فعالیت معدنی به چهره طبیعت ادامه داد با احیای محیط میتوان مناظر طبیعی را حفظ کرد و احیای طبیعت پس از اتمام فعالیتهای معدنی در دستور کار مس سونگون است و پس از اتمام استخراج مواد معدنی، محیط را به فضای جنگلی تبدیل خواهیم کرد. مهندس شریفی با اشاره به بکار گیری تکنولوژی «اس. کا. اس» در مجتمع مس سونگون و عدم وجود هیچگونه آلایندگی در این فناوری گفت: متاسفانه بیشترین سخت گیریها در ابتدای کار و در زمان صدور مجوز میشود که این سخت گیریها منجر به صرف زمان ۲ تا ۳ سال برای کسب مجوز و انصراف سرمایه گذاران میشود در حالیکه باید در زمان بهره برداری سخت گیری و کنترل شود تا بهره بردار ملزم به رعایت استانداردها شود.