در بحث اکتشافات در کشور پیشرو بوده ایم
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و اهمیت ایشان به مقوله معدن که حتی بایستی جایگزین نفت در کشور شود بیان کرد؛ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در حال حاضر در چندین استان کشور مشغول به انجام عملیات اکتشافی است.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از دنیای معدن نوشت: مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و اهمیت ایشان به مقوله معدن که حتی بایستی جایگزین نفت در کشور شود بیان کرد؛ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در حال حاضر در چندین استان کشور مشغول به انجام عملیات اکتشافی است. در استان کرمان (محدوده گلگهر و بین معادن کنونی) و درمحدوده ایران مرکزی بیش از سایر مکانها مورد توجه قرار دارند. زیرا با توجه به آنومالیهای ثبت شده در اکتشافات گذشته و کنونی، بهنظر میرسد پتانسیلهای بسیاری در این دو ناحیه وجود دارند. شرکت گلگهر در دو محدوده یاد شده بهصورت فعال برای عملیات اکتشافی حضور دارد که با نتایج مثبتی همراه بوده است.
مهندس ناصر تقی زاده در این خصوص اظهار داشت: همچنین در راستای سیاستهای دولت محترم تدبیر و امید درخواستهای لازم در جهت اکتشاف در استان سیستان و بلوچستان را نیز داده ایم. وی ادامه داد: در قدم اول عملیات حفاری اکتشافی در محدوده بین معادن منطقه گلگهر از نیمه سال ۹۷ شروع شد و در طی آن تعداد ۵۵ گمانه اکتشافی حفاری و اطلاعات مربوط به آن ثبت و بررسی شده است. در این منطقه چندین آنومالی شامل ۱۱، ۷ و ۱۲ مورد اکتشاف قرار گرفتهاند که متراژ کل حفاری ۲۷ هزار و ۷۰۰ متر و مقدار ذخیره اثبات شده ۱۶۰ میلیون تن تخمین زده میشود و این نتیجه موجب خوشحالی جدی شده است، زیرا که طبیعتا تمامی زیرساختهای لازم به منظور برداشت سنگ اهن در منطقه وجود دارد. مهندس تقی زاده افزود: با توجه به حجم پروژهها و طرحها که گل گهر را به سرامد شرکتهای معدنی و صنعتی تبدیل میکند و بایستی افقی حداقل ۴۰-۵۰ ساله را طراحی کنیم و همین موجب شده است که بطور مثال در جنوب بم و جنوب خراسان رضوی و کویر مرکزی و پهنههای بهرام گور اقدامات جدی اکتشافات را انجام بدهیم. این مقام مسئول که در حال حاضر مدیر عامل مجموعهای است دارای بیشترین ذخیره سنگ اهن در
خاورمیانه میباشد؛ با ابراز رضایت از نتیجه اکتشافات به ویژه در بخش ایران مرکزی بیان کرد: محدود این اکتشافات درهجده کیلومتری راه اهن میباشد و در زمان انتقال اب خلیج فارس خط انتقال از ۳۰ کیلومتری همان محدوده عبور میکند و تمامی این مزیتها با پشتکاری مجدانه و برنامه ریزی و رایزنیهای خاص بوجود امده است که تمامی امتیازات متعلق به گل گهر شده است. مهندس تقی زاده تاکید کرد: محدوده اکتشافی با تکمیل اطلاعات میتواند نوید بخش یک تحول باشد. با توجه به نتایج بدست آمده انتظار ذخایر قابل توجه سنگ اهن در منطقه میرود. وی اضافه کرد: با انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی (مغناطیس سنجی) در محدوده اسکمبیلو واقع در ایران مرکزی در محدودهای به مسافت ۳۲۸ کیلومتر مربع آنومالیهایی از سنگ آهن (۱۲ آنومالی) در این محدوده جهت انجام حفاریهای اکتشافی در نظر گرفته شد. عملیات حفاری از دهم اسفند سال گذشته در این محدوده آغاز شده که تا کنون ۱۲ هزار و ۳۵۰ متر حفاری مغزهای در قالب ۲۴ گمانه با هدف اکتشاف سنگ آهن انجام شده است. نتایج حاصل از حفاری در مناطق مذکور نشان داد که آنومالیهای , B۲ B۴ از پتانسیل لازم جهت انجام حفاریهای تکمیلی برخوردار
هستند. محدوده B۲: در این محدوده ۵ هزار و ۴۷۰ متر حفاری در قالب ۷ گمانه انجام شده است که ضخامت تقریبی زون کانهدار در این محدودهها بالغ بر ۲۰۰ متر تخمین زده میشود. زون کانهدار در یکی از گمانهها ضخامت ۲۵۶ متر دارد. عمق زون کانهدار از ۳۱۴ تا ۶۰۰ متری از سطح زمین است. حفاریهای تکمیلی در این آنومالی در حال انجام است. آنومالی B۴: در این محدوده ۳ هزار و ۷۲۴ متر حفاری در قالب ۹ گمانه انجام شده است. ضخامت متوسط زون کانهدار در این آنومالی ۶۵ متر است. همچنین زون کانهدار در عمق ۱۰۰ متری از سطح زمین قرار دارد. حفاریهای تکمیلی جهت تعیین هندسه دقیق زون کانهدار در حال انجام هستند.