نگاهی به عملکرد ایمنی، بهداشت و محیط زیست پتروشیمی پارس:
ثبت ۳۷ میلیون و ۳۳۰ هزار نفر ساعت بدون حادثه در پتروشیمی پارس
رئیس HSE پتروشیمی پارس با اعلام ثبت ۳۷ میلیون و ۳۳۰ هزار نفر ساعت بدون حادثه ناتوان کننده در پتروشیمی پارس از سال ۸۸ تاکنون گفت: این میزان نه تا ده برابر استاندارد جهانی است.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از روابط عمومی پتروشیمی پارس: محمود شریفیکیا، کسب رتبه اول اداره بهداشت در بین تمامی شرکتهای فعال صنعت نفت در عسلویه، کسب مقام چهارم رده بندی عملیاتی و مقام دوم علمی در پنجمین المپیاد آتش نشانی در کرمانشاه را از جمله افتخارات کسب شده توسط واحد HSE پتروشیمی پارس در سال ۹۷ عنوان کرد. به گفته وی انجام اجرای پروژه ارزیابی اثرات بهداشتی HIA برای همه سمتها در این پتروشیمی وهمچنین آموزش علمی و عملی پرسنل آتش نشانی پتروشیمی پارس که برای ارتقای سطح علمی و بدنی و آمادگی جسمانی همکاران آتش نشانی توسط مربیان درجه یک ملی کشور انجام شده به عنوان بنچمارک در دو سطح کلیه شرکتهای نفت و گاز کشور و همچنین شرکتهای هلدینگ خلیج فارس مطرح شده است.
رئیس HSE پتروشیمی پارس تصریح کرد: از دیگر کارهای صورت گرفته در این واحد انجام پروژه بررسی سود و زیان مخاطرات HSE، بازنگری کتابچه ارزیابی ریسک از منظر بهداشتی مطابق با دستورالعمل و الزامات ISO ۴۵۰۰۰ ، تهیه نرمافزار سلامت مواد شیمیایی، تجهیز و به روز رسانی تجهیزات درمانگاه آمبولانس و مراکز اورژانس در سایت است. وی با بیان اینکه پوشش صد در صدی معاینات طب صنعتی پرسنل شرکتی و پیمانکاری که در پتروشیمی پارس انجام شده یک رکورد است، گفت: در سال ۹۷، ۶۱۸ ساعت مشاوره تغذیه صورت گرفته است، در این مدت ۴۵۰ نفر مراجعه کننده برای مشاوره تغذیه داشتیم و ۱۶۸ مورد پیگیری نیز از سوی این واحد در خصوص تغذیه پرسنل انجام شده، یعنی ما خودمان تشخیص دادیم که فردی دچار مشکل است و ما برای رفع مشکلات احتمالی او اقدام کردهایم. شریفیکیا از دیگر اقدامات مهم انجام شده در حوزه HSE در پتروشیمی پارس را
شناسنامهدار شدن تمامی ساختمانها و ابنیههای داخل و یا وابسته به این پتروشیمی از نظر ایمنی عنوان کرد و افزود: هر شش ماه یکبار ایمنی این ساختمانها مورد ارزیابی و بازرسی قرار میگیرد و در شناسنامه ایمنی آن ابنیه ثبت میشود. انجام دو تعمیر اساسی بزرگ در واحد استحصان متان و همچنین واحدهای EB و SM این پتروشیمی بدون کوچکترین حادثه ناتوان کننده و همچنین اقدامات گسترده و اساسی برای جلوگیری از تکرار آتش سوزی کوچکی که سال گذشته در واحد استایرن مونومر به دلیل اتصالی روی یکی از پمپهای این واحد رخ داد که به سرعت و بدون مصدوم اطفا شد و به تولید بازگشت را از دیگر دستاوردها و اقدامات این واحد در سال گذشته عنوان شد. رئیس HSE پتروشیمی پارس ادامه داد: پروژه تزریق بخار به برج فلر در اورهال شهریور از کارهای مهم محیط زیستی پتروشیمی پارس در سال ۹۷ بود که با انجام این پروژه از انتشار دود و هیدروکربنهای نسوخته جلوگیری به عمل آمد. وی همچنین درباره دیگر اقدام زیست محیطی این پتروشیمی گفت: درختکاری اطراف سد بستانو که از ابتدای سال ۹۳ در اطراف سد بستانو توسط پتروشیمی پارس آغاز شده و تاکنون حدود ۳۵ هکتار
از اراضی اطراف این سد را در برگرفته و ادامه دارد. تاکنون ۱۳ هزار اصله نهال بومی در این منطقه کاشته شده و در فاز سوم این پروژه برای استفاده بهتر این فضا توسط اهالی منطقه، ۳۰ آلاچیق و همچنین یک نمازخانه احداث شده، سرویسهای بهداشتی افزایش یافته و فضاهای تفریجی توسعه یافته است. شریفیکیا، رکورد مهم ثبت شده توسط این پتروشیمی را ثبت ۳۷ میلیون و ۳۳۰ هزار نفر ساعت بدون حادثه ناتوان کننده از سال ۱۳۸۸ تا پایان سال ۹۷ عنوان و خاطر نشان کرد: پتروشیمی پارس از نظر تعداد کارکنان در رده پتروشیمیها متوسط رده بندی میشود و مقدار ثبت شده در پتروشیمی پارس نه تا ده برابر استاندارد جهانی برای پتروشیمیهای متوسط از نظر تعداد کارکنان است. رئیس HSE پتروشیمی پارس با بیان اینکه سرانه آموزشی در پتروشیمی پارس ۳۰ نفر ساعت است، یادآور شد رکورد ثبت شده نفر ساعت بدون حادثه حاصل آموزشهای مداوم به همه مدیران و کارکنان، بازرسیهای مداوم، ارتقای سطح ایمنی محیط کار وارتقای سطح علمی و عملی نیروهای واحد HSE است.