شمانیوز
شما نیوز

فیلم قهرمان؛

فیلم قهرمان در ایران اکران می شود؟

فیلم قهرمان در ایران اکران می شود؟

کارگردان فیلم قهرمان برای اکران این فیلم در ایران به شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی درخواست داده است.

به گزارش شما نیوز: فیلم «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی اخیراً در آمریکای شمالی و در جشنواره فیلم تلوراید به نمایش درآمد و در چند وقت گذشته هم به جشنواره‌های لندن، تورنتو، سارایوو، ملبورن، افق‌های نو لهستان و دوویل فرانسه دعوت شده است.
کمپانی آمازون قرار است این فیلم را دی‌ماه امسال در سینماهای آمریکا و بعد هم در سامانه نمایش آنلاین آمازون پرایم اکران کند.
بر این اساس دست‌اندرکاران فیلم «قهرمان» در نظر دارند تا پیش از شروع اکران جهانی فیلم، نمایش عمومی آن را در داخل کشور آغاز کنند و اصغر فرهادی هم چند روز قبل درخواست پروانه نمایش برای اکران فیلم «قهرمان» را به سازمان سینمایی ارائه کرده است.
احتمالا در همین هفته جلسه شورای پروانه نمایش برای بازبینی فیلم تشکیل خواهد شد.
پیش‌تر اعلام شده بود که به احتمال فراوان زمان اکران «قهرمان» در ایران نیمه پاییز و آبان‌ماه خواهد بود تا پیش از شروع جشنواره فجر و اکران جهانی حتماً روی پرده رود.
در این فیلم، امیر جدیدی، محسن تنابنده، فرشته صدرعرفایی و سارینا فرهادی در کنار جمعی از بازیگران بومی شهر شیراز بازی کرده‌اند. «قهرمان» در نخستین نمایش جهانی خود در بخش رقابتی اصلی جشنواره فیلم «کن» جایزه بزرگ هیات داوران را از این رویداد سینمایی دریافت کرد.

اکران فیلم قهرمان در سینماهای آمریکا

همزمان با نمایش فیلم قهرمان در چهل و هشتمین دوره جشنواره فیلم تلوراید (The Telluride Film Festival ) برای اولین بار در آمریکای شمالی همراه با حضور اصغر فرهادی در این رویداد سینمایی، توجه رسانه‌ها و نشریات سینمایی آمریکایی بار دیگر به آخرین ساخته این فیلمساز ایرانی اسکاری جلب شده است. قرار است قهرمان هفتم ژانویه سال ۲۰۲۲ (۱۷ دی ۱۴۰۰) در سینماهای منتخب آمریکا روی پرده برود و از ۲۱ ژانویه (۱ بهمن) در سرویس استریم پرایم ویدئوی آمازون نیز پخش شود.
دیوید کنفیلد (David Canfield) از روزنامه‌نگاران ماهنامه ونیتی فر/Vanity Fair در نوشتاری در تحسین کارگردان ایرانی برنده دو جایزه اسکار نوشت: اصغر فرهادی به زبانی بین‌المللی صحبت می‌کند. وی در گفت‌وگویی که به تازگی از طریق ویدئوکنفرانس با هم داشتیم، از برتولت برشت نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر اهل آلمان، آکیرا کوروساوا کارگردان ژاپنی و اینگمار برگمان فیلمساز سوئدی به عنوان منبع الهام کار خود یاد کرد.
فرهادی می‌گوید: طنین فیلم‌هایش را در هر جا می‌شنود و حالا دلیل آن را فهمیده است: اساس کار سینما احساسات انسانی است و در این حوزه شباهت‌های مردم جهان از تفاوتهایشان بیشتر است.
به نوشته کنفلید این مساله دست‌کم درباره سینمای فرهادی که عمدتا به والدین و زوج‌هایی می‌پردازد که رازها و افشاگری‌ها روابط آنها را پیچیده کرده کاملا صدق می‌کند. روایت‌های این فیلمساز در عین شخصی بودن همواره به یک حقیقت جهانی می‌پردازند و این یکی از دلایلی است که فرهادی را در زمره بهترین سینماگران زنده جهان قرار می‌دهد.
فرهادی با دو الگوی خود یعنی کوروساوا و اینگمار برگمان یک وجه اشتراک دارد: این سه نفر عضو گروه کوچک از افرادی هستند که بیش از یک بار برنده جایزه اسکار بهترین فیلم بین‌المللی (که سابق براین اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی زبان نامیده می‌شد) شده‌اند و  فرهادی تنها کارگردانی است که در قرن ۲۱ به چنین موفقیتی نائل آمده است.
این فیلمساز ایرانی با ساختن فیلم‌هایی درباره سرزمین مادری خود به این افتخار دست یافت. فرهادی در سال ۲۰۱۹ و تنها چند روز پس از پایان فیلمبرداری فیلم همه می دانند با بازی خاویر باردم و پنه لوپه کروز در اسپانیا، در حالی که به ساخت فیلم بعدی خود در زادگاهش فکر می‌کرد، به ایران بازگشت. این بار او نه از صحنه سیاست بلکه از چیزی گسترده تر الهام گرفته بود. اینجا بود که برشت وارد بازی شد: فرهادی وقتی دانشجو بود عمیقا تحت تاثیر نمایشنامه زندگی گالیله نوشته برشت قرار گرفته بود نمایشنامه‌ای درباره گالیله معروف که تلسکوپ را به عنوان اختراع خود جا زده و می‌فروشد و سرانجام به خاطر آن مجازات می‌شود.
فرهادی می‌گوید: داستان این نمایشنامه برای همیشه در سرش ماند اما هیچوقت فکرش را نمی‌کرد درباره آن فیلمی بسازد یا نمایشنامه‌ای بنویسد. تا این که ۲۰ سال بعد این ایده به سرش زد و قهرمان را ساخت.
اصغر فرهادی درباره فیلم جدیدش، قهرمان، می‌گوید: این فیلم درباره ارتباط نقش اول داستان با جامعه است.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی