شمانیوز
شما نیوز

روز ششم جشنواره فجر در سینمای رسانه +حواشی تصاویر

روز ششم جشنواره فجر در سینمای رسانه +حواشی تصاویر

در سینما رسانه 2 فیلم داستانی "کشتارگاه" و "مردن در آب مطهر" ، فیلم مستند "زمستان است" و فیلم کوتاه "پاندای قرمز" نمایش داده شد.

به گزارش خبرنگار شمانیوز: روز ششم   جشنواره فیلم فجر  سی و هشتم در سینما رسانه (پردیس ملت) با نمایش 2 فیلم داستانی کشتارگاه (عباس امینی) ؛ مردن در آب مطهر (نوید محمودی) و مستند زمستان است (مهرداد زاهدیان) و فیلم کوتاه پاندای قرمز (علی پاک نیا) همراه بود. در زمان مسابقه شهرآورد پایتخت هیچ فیلمی پخش نشد و سالن‌های سینما این مسابقه را برای اهالی رسانه نمایش دادند. 

 

«کشتارگاه»/ عباس امینی/ نگاه نو

عباس امینی هم مانند سالم صلواتی (پدران) و محمدرضا لطفی (ریست) هرچند به‌عنوان  فیلمساز اول  در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور دارد، اما پیش از این دو فیلم «والدراما» و «هندی و هرمز» را هم در چرخه اکران داشته و هم در حضورهای جشنواره‌ای با آن‌ها خوش درخشیده است.

داستان فیلم درباره امیر (پسری جوان) است که بعد از دیپورت شدن از فرانسه نزد پدرش برگشته که نگهبان کشتارگاهی در حاشیه تهران است، او به خاطر پدرش درگیر جنایتی می‌شود که صاحب کشتارگاه مرتکب شده و ...

فیلم در ابتدا شروع جذابی دارد ولی هرچه به جلوتر می‌رود تمرکز اصلی خط داستان بهم می‌ریزد، علاوه بر جنایت رخ داده و مصائب و مشکلات ناشی از آن مشکلات خانوادگی امیر، قاچاق و بورس‌های خرید و فروش دلار، زندگی مردم عرب خوزستان، ارتباطی نیمه عاشقانه و ... باعث نوعی  سردرگمی  و  پریشانی  در فیلم می‌شود. اگرچه گفته شد این سومین فیلم فیلمساز است ولی نسبت به فیلم قبلی او «هندی و هرمز» واقعا یکنوع حرکت رو به عقب محسوب می‌شود، عباس امینی در فیلم‌های قبلیش مسلط‌تر از این فیلم ظاهر شده بود.

عباس امینی گویا امسال در حال ساخت 2 فیلم بوده است و همین اتفاق باعث می‌شود که حساسیت‌های لازم و دقت و وسواس مورد انتظار در کشتارگاه به چشم نخورد. فیلمسازان باید به خود و فضی ذهنشان استراحت بدهند.

مانی حقیقی، امیرحسین فتحی، باران کوثری و حسن پورشیرازی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند. که امیر حسین فتحی و حسن پورشیرازی  چشمگیر  هستند و حتی فتحی در سکانس‌هایی از فیلم درخشان است.

( امتیاز: 1.5 از 5 )

 

کشتارگاه

 

«مردن در آب مطهر»/ نوید محمودی/ سودای سیمرغ

برادران محمودی با عاشقانه‌ «چند متر مکعب عشق» وارد مسیر حرفه‌ای فیلمسازی شدند. اولین بار با این فیلم به جشنواره آمدند و موفق به کسب سیمرغ بهترین فیلم و کارگردانی در  بخش نگاه نو‌  شدند. اما پس از ساخت چند فیلم و فعالیت همزمان در تلویزیون، تابستان امسال جدیدترین فیلم خود را با نام «مردن در آب مطهر» مقابل دوربین بردند.

فیلم قصه یک  مهاجر افغان  است که به تهران می‌آید تا از راه قاچاق خود را به اروپا نزد برادرش برساند، در مسیر رسیدن به تهران با دختری آشنا می‌شود و ...

«مردن در آب مطهر» فیلمی جمع و جور، با فضاسازی قابل قبول به  تعریف سر راست  داستانش می‌پردازد، گوشه‌هایی از مشکلات مهاجرین و راه‌های آنها برای ورود به اروپا را پیش روی مخاطبش می‌گذارد، اما مشکل فیلم ابتدا رمانتیسم زیادی و غیر قابل باور شخصیت اصلی و در مرحله بعد استفاده از بازیگران ایرانی در نقش جوانان افغانستانی است که در لهجه و شکل بازی آنها مدام بالا و پائین شدن این خصوصیت‌ها به چشم می‌خورد.

علی شادمان، متین حیدری نیا و ندا جبرئیلی بازیگران شناخته شده این فیلم هستند که در ساخته جدید برداران محمودی بازی می‌کنند. شادمان باورپذیرتر از همه است و بازی نرم و روانی را از او می‌بینیم.

در چند روز اخیر فیلم با حاشیه‌ای از طرف یک منتقد سینما مواجه شد که گویا این فیلم  ضد ایرانی  است و ... البته بعد از دیدن فیلم می‌توان گفت انصافا ادبیات و نوع نگاه آن منتقد به فیلم و برادران محمودی هیچ جایی از اعراب ندارد و تعجب برانگیز است! (در بخش حاشیه‌های امروز بیشتر به این موضوع می‌پردازیم)

( امتیاز: 2.5 از 5 )

 

مردن در آب مطهر

 

 

حاشیه‌های روز ششم (روز فوتبال):

ششمین روز جشنواره در حالی به پایان رسید که مهم‌ترین حاشیه چند روز گذشته جشنواره با اکران در اولین سینمای مردمی به نوعی تعیین تکلیف شد.  "خورشید"  به کارگردانی مجید مجیدی عصر پنجشنبه در یکی از سینماهای مردمی به نمایش درآمد و علاوه بر اینکه در پردیس چهارسو برای هنرمندان و منتقدان هم با حضور عوامل ش نمایش داده شد، در چند سینمای دیگر هم به سانس فوق العاده رسید.

در میان اتفاقات کم حاشیه ششمین روز جشنواره می‌توان به ادامه انتقاد سهیل بیرقی، کارگردان فیلم «عامه پسند» اشاره کرده که در واکنش به لغو اکران فیلم در مشهد، عامه پسند را به صورت زنده (لایو) در اینستاگرامش به نمایش گذاشت.

عباس امینی در نشست مطبوعاتی فیلم خود از  پخش فوتبال  در سینمای مربوط به جشنواره انتقاد کرد و این انتقاد با پاسخ مدیر روابط عمومی جشنواره (مسعود نجفی) همراه بود که اگر در ساعت پخش فوتبال فیلمی در جدول نمایش وجود داشت سبب اعتراض سازنده آن اثر می شد، چون سالن با کمترین میزان مخاطب مواجه می شد.

در این نشست  باران کوثری  هم در بحثی با یک خبرنگار تاکید کرد: هیچ کدام از دو فیلمش (عامه پسند و کشتارگاه» را در جشنواره به دلایل شخصی ندیده و فقط برای دفاع از فیلم‌هایش و اینکه میدان در مقابل آثاری که با سفارش و هزینه خاص ساخته می‌شوند خالی نباشد، حتماً در نشست‌ها شرکت می کند.  مانی حقیقی  از بازیگران‌ غایب این فیلم در نشست مطبوعاتی بود.

بسیاری از خبرنگاران و‌ منتقدان برای شروع مسابقه و تماشای آن بر پرده‌ سالنی که در چند روز گذشته روزانه دست‌کم سه فیلم در آن دیده بودند، لحظه شماری می‌کردند. آنها در کنار تعدادی از هنرمندان که مشخص بود صرفا برای تماشای فوتبال به پردیس ملت آمده بودند، ساعتی را با شور و حالی متفاوت از روزهای گذشته و مقتضیات کاری خود پشت سر گذاشتند و با پرچم‌هایی که در دست داشتند برای هم کری‌خوانی کردند.

با وجود اینکه مسابقه فوتبال بین تیمهای  پرسپولیس و استقلال  با تساوی به پایان رسید اما جو و هیجانش تا پایان شب در پردیس حاکم بود و ساعت‌های پایانی نسبتا خلوت پیش رفت.

در سانس سوم هم فیلم «مردن در آب مطهر» نوید محمودی نمایش داده شد که چند روز گذشته انتقادهایی نسبت به این فیلم جدید برادران محمودی مبنی بر  توهین  و  بد نشان دادن ایرانی‌ها  منتشر شده بود.

این هجمه‌ها علیه فیلم سبب شد خیلی از حاضران با این تصور که ایرانی‌های بدذات و بدطینتی را در فیلم خواهند دید به سالن ها رفتند اما پس از پایان فیلم خیلی از تماشاگران از انتقادهای مطرح شده  متعجب  بودند. این جو مثبت نسبت به فیلم در نشست مطبوعاتی هم وجود داشت و جز چند سوال، بیشتر موارد و حتی واکنش‌ها در  دفاع از برادران محمودی  و علیه ضد ایرانی خواندن فیلم بود.

در این نشست نوید محمودی که با صبوری و متانت به سوال‌ها و انتقادها پاسخ گفت، علی رغم میل باطنی‌اش به این موضوع هم اشاره کرد که خودش با وجود اینکه متولد افغانستان است، اما همسری ایرانی دارد و دخترش رونا ۹ ساله است اما  هنوز شناسنامه ندارد  و این هویت نداشتن برای او بسیار سخت است.

این درحالی است که طبق گفته محمودی، هویت قانونی داشتن فرزندان این خانواده‌ها پس از چند سال پیگیری میان نهادهای مختلف مثل مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به اینجا رسیده که این بچه‌ها بتوانند شناسنامه بگیرند اما باید هویت قبلی آن‌ها (یعنی هویت افغانستانی) به گونه‌ای نفی شود.

او درباره نفی مهربانی مردم ایران در این فیلم و نقدهایی منفی که در روزهای اخیر مطرح شده نیز بیان کرد: من در هشت سینما با مردم فیلم را تماشا کردم که نظری منفی را به من منتقل نکردند. ایرانی‌های فیلم من دو  قاچاقچی انسان  هستند. در مهاجرت کسی شوخی ندارد و حتی اگر به زنی تعرض شود باز هم هدف رسیدن به مقصد و به نتیجه رسیدن مهاجرت است. قاچاقچی انسان در همه جای دنیا بد است و در فیلم او که باید مثبت باشد مثبت است و او که باید منفی باشد منفی است.

نوید محمودی درباره  همکاری بنیاد سینمایی فارابی  هم توضیح داد: این بنیاد یا هر نهاد دیگری که به سینما کمک می‌کنند طی روالی فیلمنامه‌ها را بررسی می‌کنند که یا در آن شریک میشوند یا وام می‌دهند و سهم فارابی هم ۲۷ درصد است. البته فیلم ما گران نبود گرچه ما دو برادر همیشه به شدت کار میکنیم و با توجه به نوع بودجه فیلم‌هایمان خیلی گرفتار نمی‌شویم اما خوشبختانه برخی دوستان بازیگر در فیلم‌های ما یا دستمزد کم می‌گیرند یا اصلا نمی‌گیرند.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی