شمانیوز
شما نیوز

سید حسن خمینی: امام خمینی (ره) هنرمند بزرگی بود که توانست دل­‌ها را یکی کند

سید حسن خمینی: امام خمینی (ره) هنرمند بزرگی بود که توانست دل­‌ها را یکی کند

مراسم اختتامیه پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد شب گذشته ۱۲ خرداد ماه با معرفی برگزیدگان در حسینیه جماران برگزار شد.

به گزارش شما نیوز ، مراسم اختتامیه پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد شب گذشته ۱۲ خرداد ماه با معرفی برگزیدگان در حسینیه جماران با حضور حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، آیت‌الله شیخ‌علی طرفی، آیت‌الله موسوی خوئینی‌ها، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی ،کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری،حمید نیلی مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی ایران،امیر حسین شفیعی دبیرجشنواره ،توحید معصومی مدیر امور استان‌های مرکز هنرهای نمایشی، مهدی شفیعی ،محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی، احمد درویش، غلامرضا موسوی، علیرصا رضاداد، پیمان شریعتی، منوچهر محمدی، عبدالرضا اکبری، سیدمجتبی حسینی، جعفر دهقان، مسعود اطیابی، خیراله تقیانی‌پور، امیر نصیربیگی و جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون و تئاتر برگزار شد.

کوروش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، در ابتدای این مراسم اظهار کرد: حوزه هنری انقلاب اسلامی یک نهاد انقلابی است. به این ترتیب وظیفه حوزه هنری است که درباره موضوعاتی همچون اندیشه‌ها و راه امام(ره)، ۸ سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی آثاری را تولید کند.

وی با بیان اینکه جای برگزاری پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد در کشور خالی بود، افزود: احساس کردیم در حوزه تئاتر برای امام (ره) کاری نکرده‌ایم و به همین جهت اقدام به برگزاری این همایش کردیم.حدود ۵ سالی است که این حرکت جدید را آغاز کردیم تا انقلاب اسلامی را به جهان معرفی کنیم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی ادامه داد: در حال حاضر تئاتر ایران در کشورهای مختلف و در جشنواره‌های متنوع صاحب جوایز متفاوتی است که امیدوارم تئاتر ایران در مرزها و کشورهای دیگر آرمان‌های امام(ره) را معرفی کنیم.

وی با اشاره به اینکه چشم‌انداز بزرگی برای این همایش درنظر گرفته شده است، تصریح کرد: قصد داریم تا همایش خرداد به همایش تئاتر انقلاب در ایران بدل شده و در همین راستا این همایش را در کشور نهادینه کنیم.

زارعی یادآورشد: جوانانی پا به عرصه وجود گذاشتند که اندیشه و آرمان‌ها و راه امام خمینی را ندیده‌اند؛ با برگزاری این همایش قصد داریم تا جوانان با این اهداف آشنا شوند.

به گفته این بازیگر، امسال بخش پرده‌خوانی و نقالی اضافه شده و هدف این است که بخش صحنه‌ای در سال‌های آینده پرقدرتر اجرا شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم که با رهنمودهای شما بزرگواران راه امام (ره) را در عرصه هنرهای نمایشی ادامه دهیم.

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی میزبان مراسم اختتامیه در حسینیه جماران، طی سخنانی گفت:‌ مرکز هنرهای نمایشی سازمان حوزه هنری کار بسیار ارزشمندی را در برگزاری همایش تئاتر خرداد انجام داده که ان‌شاءالله وزارت ارشاد نیز در این کار همواره حامی و پشتوانه هنر تئاتر باشد.

نوه امام خمینی(ره) افزود: مراسم اختتامیه پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد شب گذشته ۱۲ خرداد ماه با معرفی برگزیدگان در حسینیه جماران. انقلاب یک هنر بزرگ بوده و دل‌های مردم را با یکدیگر وصل کرد و یک ملت ساخته شد.

حجت‌الاسلام خمینی در ادامه گفت: انقلاب یک هنر بود که دل‌های مردم را به هم نزدیک و وحدت ایجاد کرد که در این راستا امام خمینی (ره) هنرمند بزرگی بود که توانست دل­‌ها را یکی کند. اگر امروز می‌گوییم که به هنر نیازمندیم به این معناست که به وحدت احتیاج داریم و هنرمند در ایجاد این وحدت مصونیت دارد.

حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی افزود: اینکه از سراسر کشور این کار بزرگ را انجام دادند بسیار سپاسگزارم و امیدوارم که تئاتر خیابانی و هنر تئاتر روز به روز موفق‌­تر باشد.

حجت‌الاسلام خمینی با بیان سخنانی در مورد هنر و هنرمند نیز در آیین پایانی پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد افزود: یک هنرمند در معرض باران طبیعی قرار دارد. بارانی که در لاله‌زار روحِ او گل می‌دهد. جان هنرمند تلخکامی دارد، اما هنرمند تلخی‌ها را می‌گیرد و گل می‌پروراند.

وی با اشاره به تاریخ انسان­‌ساز گفت: دو نقطه تاریخ انسان را قابل افتخار می‌کند. یکی پیامبران و دیگری هنرمندان است. هنرمندان در طول تاریخ روح انسان‌ها را تلطیف کردند. همچنین اگر نهاد هنرمند آزرده‌خاطر شود تأثیر بزرگی بر زندگی انسان‌ها گذاشته می‌شود.

سیدحسن خمینی در ادامه با اشاره به تفاوت علم و هنر گفت: علم تجزیه مرکبات عالم است. فیزیکدان و شیمیدان در بررسی موجودات آنان را تجزیه تحلیل می‌کند و زیر ذره‌بین برده تا آن موجود را عمیق‌تر بررسی کند اما هنر اجزا را تلطیف می‌کند.

نوه امام خمینی(ره) ادامه داد: تمامی کلمات زیبا نیستند. اما در کنار هم قرار می‌گیرند کلامی می‌آفرینند که جان و روح را تکان می‌دهد. تک تک کلمات بار معنایی ندارد. به طور مثال کلمه شتر و آشنا بار معنایی ندارد. اما در شعر مولوی بار معنایی پیدا می‌کند و این ترکیب است که هنر تولید می‌کند. هنر روحش وحدت است و علم روحش کثرت است.

حجت‌‌الاسلام خمینی ادامه داد:‌ متحد کردن کار هنرمند است. هنرمند به خاطر این هنرمند است که متفرقات را واحد می‌کند. نقطه زیاد است اما خطاط آن را در کنار هم می‌نشاند و زیبا می‌کند. موسیقی همه‌اش ترکیب است و چگونگی ترکیب یکی را هنرمند می‌سازد. اگر بپذیریم که هنر تجزیه‌ها را ترکیب می‌کند و وحدت درست می‌کند این هنرمند است که وحدت را ایجاد می‌کند. هنرمند فردی است که در مسیر ترکیب قرار می‌گیرد و هنرمندی اگر این‌گونه است انقلاب یک هنر بود و امام خمینی(ره) دل‌ها را به هم نزدیک کرد و هنرمند بزرگی بود، او نه آواها و رنگ‌ها بلکه دل‌ها را یکی کرد.

وی افزود: قرآن تعبیری در مورد پیامبر (ص) دارد که اگر بداخلاق بودی مردم رهایت می‌کردند. قرآن پیامبری که اسوه حسنه است را این‌چنین مورد خطاب قرار می‌دهد. انقلاب یک هنر بزرگی بود که تشتت‌ها را وحدت یافته کرد و همه نسبت به هم مهربان شدند. به تعبیر امام همه با هم شدند یا به قول شاعر چه کسی می‌خواهد من و تو ما نشویم خانه‌اش ویران باد.

حجت‌الاسلام خمینی افزود: وظیفه ما این است هنری که این مجموعه را پدید آورد حفظ کنیم و در مسیر آن گام برداریم و آنچه ما را در برابر دشمن و از گردنه‌ها عبور داده است، این بود که همه ما بودیم و پاره پاره نشدیم.

حجت‌الاسلام خمینی در پایان گفت: انقلاب با هنر عجین است. چرا که انقلاب اسلامی ایران با وحدت همراه است. هنرمندان که در تندباد حوادث جان‌ها را لطیف کرده‌اند و گل رویاندند، ما نیز باید مانند هنرمندان گل برویانیم. هنر در رشته‌های مختلف کار بزرگی کرده است و جا دارد به سهم خودم از هنرمندان تشکر کنم. هنر با آزادی توأم است و روح هنرمند در تلاطم آزادی تولید هنر می‌کند و دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد نیز باید به این امر اهتمام داشته باشند

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پایان گفت: آوردن هنر در فضای انقلاب یا آوردن روح انقلاب در فضای هنر کار ارزشمندی است. امیدوارم تئاتر خیابانی و اساسا رشته تئاتر با هنرمندان جوانی که دارد روز به روز بهتر شود.

در ادامه مراسم با حضور آیت‌الله سیدحسن خمینیٰ، سیدعباس صالحی، کوروش زارعی، شهرام کرمی، محسن مومنی شریف، عبدالرضا اکبری و جعفر دهقان از برگزیدگان پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی در بخش های مختلف با اهدای لوح تقدی و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.

در این مراسم دبیرخانه همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از سه کارگردان بخش صحنه ای به شرح ذیل قدردانی کرد:

بخش صحنه ای

نمایش «اسماعیل» به کارگردانی شهرام سلطانی از استان مرکزی

نمایش «این ره که می روی» به کارگردانی محمد هاشم زاده از اصفهان

نمایش «مثل خواب مثل رویا» به کارگردانی محمد قاسمی از تهران

برگزیدگان بخش موسیقی تئاتر خیابانی

هیات داوران با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آهنگساز نمایش «چهل سالگی» احمد الفتی و مجید رهبری از استان گیلان تقدیر به عمل آورد.

تندیس همایش، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به آهنگسازان نمایش «مأموریت ویژه» محمد نادری و بهشاد صفایی از استان اصفهان اهدا شد.

بخش طراحی و فضاسازی

هیات داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی طراحان نمایش را به مجتبی خلیلی و آدینه رحیم نژاد برای نمایش «مأموریت ویژه» از استان اصفهان اهدا کرد.

تندیس همایش، دیپلم افتخار و جایزه نقدی نیز به مهران سیف پور برای نمایش «دریابان» رسید.

بخش طرح و ایده

هیات داوران لوح تقدیر و جایزه نقدی را مشترکا به حیدر رضایی طراح ایده نمایش «مأموریت ویژه» از استان اصفهان و مسعود براهیمی برای نمایش «۱۱ بهمن ۵۷» اهدا کردند.

جایزه برگزیده این بخش نیز شامل تندیس همایش، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سعید خیرالهی طراح ایده نمایش «تجدیدی شهریور» اهدا شد.

کارگردانی

هیأت داوران در این بخش ۲ نمایش را شایسته تقدیر دانست و لوح تقدیر و جایزه نقدی بخش کارگردانی به نمایش های «تجدیدی شهریور» سعید خیرالهی و «مأموریت ویژه» مجتبی خلیلی اهدا شد.

جایزه ویژه کارگردانی نیز شامل تندیس همایش، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به کارگردان نمایش «دریابان» علی محمد رادمنش از استان کرمان تعلق گرفت.

بازیگری زن

رتبه سوم بازیگری شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مهتاب زند برای نمایش «۷۰۰ ثانیه از خرداد خونین» اهدا شد.

رتبه دوم بازیگری شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مرجان قاسمی برای نمایش «برندگان جام» تعلق گرفت.

تندیس همایش و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به فاطمه رادمنش برای نمایش «دریابان» اهدا شد.

بازیگری مرد

بازیگری سوم با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی به مالک آبسالان برای نمایش «دوران رنسانس آزاد» اهدا شد.

بازیگری دوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به حسام خلیل نژاد برای نمایش «تجدیدی شهریور» تعلق گرفت.

بازیگری اول شامل تندیس همایش، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مصطفی کولیوندی برای نمایش «تجدیدی شهریور» اهدا شد.

جایزه ویژه هیات داوران و نمایش برگزیده پنجمین همایش سراسری مردمی تئاتر خرداد نیز به گروه نمایش «دریابان» از استان کرمان تعلق گرفت.

دبیرخانه پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد ۲ نمایش «تجدیدی شهریور» سعید خیرالهی و «دریابان» علی محمد رادمنش را به جشنواره سراسری سوره ماه معرفی کرد.

گفتنی است که هیات داوران پنجمین همایش سراسری تئاتر مردمی خرداد را عبدالرضا اکبری، جعفر دهقان و شهاب راحله تشکیل داده بودند.‎

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین