
در راستای جلوگیری از گسترش کووید-19:
رونمایی از جدیدترین فناوری مشترک گوگل و اپل در هفته آینده

رونمایی از پروژه مشترک دو غول فناوری جهان در جهت جلوگیری از گسترش کرونا که برای اواخر اردیبهشت برنامه ریزی شده بود قرار است در هفته آینده راهاندازی شود.
به گزارش اختصاصی شمانیوز به نقل از سینت، دو شرکت گوگل و اپل در پروژهای مشترک قرار است فناوری با نام contact-tracing (ردیابی تماس) را طراحی و رونمایی کنند تا با استفاده از آن دارندگان گوشیهای هوشمند از طریق ارسال پیام، باخبر شوند که در تماس با یک بیمار مبتلا با کرونا قرار گرفتهاند یا خیر.
"تیم کوک" مدیرعامل اپل روز چهارشنبه درباره ویژگی های این پلتفرم، که به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا طراحی شده است با "تیری بریتون" کمیسر اتحادیه اروپا ، به صورت ویدئویی مکالمه و پیش بینی کرد راه اندازی این پروژه مشترک، بسیار زودتر از زمانبندی در نظر گرفته شده انجام شود.
بر اساس مکالمه بین "تیم کوک" و "تیری بریتون" ، اولین نسخه API (رابط نرمافزاری) باید از هفته آینده در دسترس باشد.
در این مکالمه ویدئویی"بریتون" تصریح کرد که وی و "کوک" درباره استانداردهای برنامه های مربوط به تماس صحبت کردند اما درباره تصمیم اپل برای حذف محدودیتهای مربوط به دسترسی بلوتوث در آیفونها حرفی نزدند و تنها گفته اند که مسائل فنی باید توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا حل شود.
گفتنی است اپل و گوگل در دهم آوریل اعلام کردند که در حال توسعه یک API ویژه برای ردیابی ویروس کرونا از طریق بلوتوث در تلفنهای هوشمند iOS و اندرویدی هستند و در آینده نزدیک و مشخصاً ماه می، آن را به توسعهدهندگان اپلیکیشنها ارائه میدهد که البته با توجه به گفتگوی جدید مدیرعامل اپل و کمیسر اتحادیه اروپا، این زمان به هفته آینده تغییر کرد.
با اجرای این فناوری، این دو شرکت قادر خواهند بود با یک فناوری نو با اپلیکشن ردیابی کرونا (کرونا تراکینگ) در اروپا به رقابت بپردازند.
عملکرد برنامهcontact-tracing یا همان ردیابی تماس به چه صورت است ؟
وقتی فردی بیمار باشد، کادر درمان و سلامت باید بدانند که این شخص اخیرا با کدام افراد در تماس بوده است تا از این طریق آنها را پیدا کنند و با انجام تست تشخیص بیماری کووید 19 از سلامت آنها مطمئن شوند. همچنین، اگر لازم بود این افراد را برای مدتی قرنطینه کنند تا از شیوع بیماری به دیگران جلوگیری شود.
در این فناوری که با استفاده از بلوتوث است یک سیستم ردیابی داوطلبانه ایجاد می شود و سیگنال های تلفن های همراهی که حداقل 5 دقیقه با فرد بیمار نزدیک بوده اند و اطلاعات گوشی آنها در دیتابیس تلفن هوشمند فرد بیمار ذخیره شد است را شناسایی می کند. در واقع کاربرانی که این اپ را دانلود کرده اند می توانند در این اپ ها، گزارش بدهند که به کرونا مبتلا شده اند یا خیر
اپل و گوگل همچنین اعلام کردهاند، فناوری آنها محل حضور و هویت کاربران را ذخیره نخواهد کرد و تنها تماس نزدیک با افراد مشخص خواهد شد. همچنین تبادل دادههای تلفن کاربر با فرد دیگر بدون ضبط و ذخیره در سرورهای این دو شرکت انجام خواهد گرفت.
پیش از این ۱۳۰ کارشناس از بسیاری از کشورهای اروپایی اعلام کرده بودند، توانستهاند پلتفرمی را طراحی کنند که بر روی آن میتوان اپلیکیشنهای ملی برای ردیابی کرونا را نصب کرد. اما مشکلی که تاکنون در موفقیت این اپلیکیشنها وجود داشته محدودیت هایی است که سیستم های عامل اندروید و ios به منظور حفظ حریم خصوصی قرار داده اند موضوعی که حالا کمپانی های گوگل و اپل می خواهند به آن ورود کنند و با برداشتن بخشی از این محدودیت ها گامی بزرگ در کنترل کووید 19 بردارند.