۹ ترفند ساده برای افزایش شارژ گوشیهای اندروید
در این یک دهه فناوری باتریها هم پیشرفت کرده، اما باید بگوییم که فناوریهای جانبی شارژخور خیلی بیشتر پیشرفت کردهاند.
شاید چند سال پیش تصور میکردیم که سرانجام راهی برای افزایش ماندگاری شارژ گوشی پیدا شود، مثلا بتوانیم دو روز در میان یا دستکم یک روز درمیان گوشی خود را شارژ کنیم. اما عملا در بسیاری موارد، گوشی ما تنها از صبح تا غروب شارژ دارد و اگر گوشیتان قدیمی باشد یا اصلا صبح کامل شارژ نشده باشد یا استفاده شما زیاد باشد، تا غروب هم شارژش باقی نمیماند و این وسط باید دوباره با پاوربانک یا اتصال به شارژر، نیرویی تازه در آن بدمید!
مثلا شرکتهای مجبور شدهاند که ضخامت گوشی خود را برای زیبایی و سبکتر شدن و خوشدست شدن، کم کنند و طبعا باتری کوچکتر، یعنی شارژ کمتر.
از دیگر سو پردازندهها سریعتر شدهاند و به رغم تلاش شرکتها برای بهینه کردن مصرف انرژی توسط آنها، باز هم انرژی زیادی را میبلعند.
یک گوشی موتورلای جدید موتو جی پاور، یک باتری ۵ هزار میلی آمپر ساعتی دارد، اما فقط ۱۸ ساعت این میزان ظرفیت باتری پاسخگوی شماست. در مورد گوشیهای سری S سامسونگ که بسیار محبوب هستند، معمولا ۱۱ تا ۱۳ ساعت شارژ گوشی، جواب مصرف روتین را میدهد.
در حالی که تقریبا هر روز اخباری در مورد فناوریهای نو در باتریهای میخوانیم، هیچ کدام تغییری انقلابی ایجاد نکردهاند و با معجزهای روبرو نشدهایم. پس مجبوریم خودمان کمی مصرف باتری گوشیهای خودمان را مدیریت کنیم.
۱-حالت مصرف بهینه انرژی یا Power Saving را فعال کنید
اگر حدس میزنید که به زودی شارژتان تمام میشود و گوشیتان خاموش خواهد شد، Power Saving را فعال کنید. در این حالت، گوشی به صورت خودکار یک سری عملکردها را که باعث کم شدن سریع شارژ باتری میشوند، متوقف میکند.
بعضی از گوشیها مثلا گوشیهای سامسونگی که اندروید ۱۰ به بالا دارند، ۴ حالت مختلف مصرف باتری دارند. مثلا در حالت High performance صفحه نمایش بیشترین روشنایی و وضوح را دارد. اما در حالت Maximum power saving فقط سرویسهای و اپهای ضروری فعال خواهند بود.
اندروید ۱۰ به شما اجازه میدهد که به سادگی و با اسکرول از لبه بالایی، حالات بهینه مصرف انرژی را فعال کنید.
۲- مواظب میزان و شیوه استفاده از اینترنت و شبکه باشید
حتما متوجه شدهاید که وقتی از دیتای سیم کارت برای اتصال به اینترنت استفاده میکنید، گوشی انرژی بیشتری نسبت به وقتی که از وای فای استفاده میکنید، مصرف میکند. پس وقتی برایتان امکان دارد، فقط از وای فای استفاده کنید.
اصلا یک راه حل خوب این است که مودم همراه داشته باشید! البته این کار هزینه خرید مودم را دارد و بعد باید مواظب باشید که شارژ مودم شما تمام نشود!
وقتی که قرار نیست به تماسی پاسخ بدهید یا پیامکی بزنید، میتوانید خیلی راحت گوشی خود را به حالت Airplane ببرید و بعد فقط وای فای را فعال کنید. این طوری میتوانید اینترنت داشته باشید، ولی هیچ دیتایی از سیم کارت نمیگیرید.
۳- صفحه را مشکی کنید – از Dark Mode استفاده کنید
البته Dark Mode آنگونه که برخی تصور میکنند در مورد همه گوشیها باعث کاهش قابل توجه مصرف شارژ نمیشود. در واقع فقط گوشیهایی با صفحه نمایش OLED یا AMOLED هستند که در حالت Dark Mode واقعا پیکسلها را خاموش میکنند تا رنگ مشکی را نمایش بدهند.
با فعال کردن این حالت در گوشیهای نسل جدید، شما میتوانید حدود یک ساعت شارژ بیشتر حفظ کنید.
در اندروید ۱۰ یا اندروید Pie شما با اسکرول صفحه نمایش از گوشه بالا به پایین میتوانید در قسمت تنظیمات سریع این حالت را فعال کنید.
در همینجا متوقف نشوید، بسیاری از اپلیکیشنها خودشان حالت Dark Mode دارند. مثلا بسیاری از اپلیکیشنهای کتابخوان این حالت را دارند.
۴- کلیه گزینههایی را که رصد و پایش فعال گوشی انجام میدهند، متوقف کنید
چیزهایی مانند بلوتوث، فناوری NFC، ویژگی قایل مشاهده بودن گوشیهای سامسونگ، سرویسهای موقعیتیابی، شارژ باتری را میبلعند، اینها را میتوانید وقتی نیازی نیست، خاموش کنید.
شما که همیشه یه دستیار صوتی نیاز ندارید، اصلا ممکن است آدمی باشید که هیچ وقت از آن استفاده نمیکنید، میتوانید به قسمت تنظیمات دستیار صوتی یا Assistant بروید و خاموشش کنید. به همینگونه میتوانید با دستیاری صوتی Bixby هم رفتار کنید.
۵- چرا اینقدر صفحه نمایش خود را درخشان میکنید!
بله! در یک روز تابستانی شاید لازم باشد که صفحه نمایش خود را در نهایت روشنی ببینید. اما خیلی وقتها صفحه نمایش در کمینه میزان روشنایی هم کیفیت خوبی دارد و شما میتوانید با آن متنها را بخوانید و کارهایتان را انجام بدهید، تازه برای چشمان شما هم خوب است.
یک گزینه دیگر برای حفظ شارژ بیشتر، تنظیم زمان خاموش یا لاک شدن گوش است. گاهی چیزی در گوشی خود میبینیم و کنارش میگذاریم تا خودش خاموش شود، چون خودمان حوصله خاموش کردن صفحه نمایش را نداریم. پس میتوانیم متناسب با عادت خود مثلا زمانیک یا دو دقیقه را برای خاموش شدن صفحه نمایش انتخاب کنیم.
۶- گوشی خود را ساکت Silence کنید!
آیا کشی هستید که مدام نوتیفیکیشن با صداهای بلند میگیرید و گوشیتان مدام در حالت ویبره است. همه اینها را میتوایند متوقف کنید. اصلا میتوانید ویژگی بازخورد haptic را هم متوقف کنید، یعنی همان لرزش مختصر گوشی هنگام تایپ یا لمس را.
۷- رفتار و عملکرد اپهایتان را زیر نظر بگیرید
گرچه توسعهدهندگان زمان زیادی صرف میکنند تا میزان مصرف شارژ توسط اپلیکیشنها را بهینه کنند، اما باز هم برخی از آنها در بکگراند گوشی، کلی شارژ مصرف میکنند.
در گوشیهای اندرویدی میتوانید با رفتن به تنظیمات بخش App Power Management سر و سامانی به وضعیت این اپها بدهید.
در یک گام دیگر، میتوانید تنظیم کنید که یک اپ بکگراند وقتی مدت زمان مشخصی بدون استفاده باشد، به خواب برود.
توجه داشته باشید که برخی اپهای نیمهرایگان که مدام آگهی نشان میدهند، با نشان دادن ویدئوهای تبلیغی یا پیامهای صوتی تبلیغاتی، شارژ باتری شما را به شدت کم میکنند. اصلا برخی از این اپهای تهاجمیتر هستند و میتوانند ناغافل اینها را به خورد شما بدهند. پس بهتر است کلا از خیر این اپهای مزاحم بگذرید!
۸- آیا واقعا به این کاغذهای دیواری و ویجتها نیاز دارم؟
وقتی گوشی پرچمدار جدیدی خریدهایم یا وقتی کاربر جوانتر و پر شوق و ذوقتری هستیم، خیلی به کاغذهای دیواری زنده یا نصب کردن انواع ویجتها علاقه داریم، اینها میتوانند در پسزمینه انرژی بسیار مصرف کنند. پس اگر واقعا نیازشان ندارید، آنها را بردارید.
اصلا میتوانید کاغذدیواریهای تیرهتری انتخاب کنید که کمتر باعث مصرف انرژی توسط صفحه نمایش شوند.
۹- فرایندها را خودکار کنید
تصور کنید که شما هر وقت به اداره و یا خانه وارد میشوید، میتوانید با وای فای به اینترنت متصل شوید و در خارج اینها با دیتای سیم کارت فعال هستید. همان طور که گفتیم میتوانید در جاهایی که وای فای دارید، با قطع اتصال دیتای سیم کارت، مصرف باتری خود را مدیریت کنید. اما عملا ما همیشه حواسمان نیست و ممکن است این کار را به تناوب نکنیم.
اما با ترفندهایی مانند استفاده از سرویس IFTTT میتوانیم کاری کنیم که متناسب با موقیت یا لوکیشن ما، وای فای یا بلوتوث روشن یا خاموش شود یا استفاده از سرویسی وقتی میزان شارژ باتری از مقدار معینی کمتر شود، متوقف شود.
برای این کار البته اپلیکیشنهایی مانند Greenify هم وجود دارند که کارشان این است که اپلیکیشنهایی پرمصرف را شناسایی کنند و در صورت لزوم آنها را به خواب ببرند.
منبع: یک پزشک