مدیرعامل شرکت در مراسم افتتاحیه دومین همایش فلزات غیر آهنی:
تا 5 سال آینده، 2 میلیارد تن به ذخیره مس کشور اضافه میشود
دکتر اردشیر سعد محمدی در مراسم افتتاحیه دومین همایش فلزات غیرآهنی با بیان اینکه در ایران از لحاظ ذخیره مس شرایط خوبی داریم، گفت: خبر بسیار خوب برای صنعت مس ایران افزایش ذخیره معدنی از 22 میلیون تن مس خالص به 34،5 میلیون تن مس خالص است.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از مس پرس: دکتر اردشیر سعد محمدی مدیرعامل شرکت مس با اعلام این خبر گفت: با افزایش ذخیره معدنی کشور هماکنون 4،15 درصد کل ذخایر جهان در اختیار ایران است و رتبه هشتم را از این نظر در بین کشورهای جهان دارد. شیلی با 170 میلیون تن رتبه نخست ذخیره معدنی مس را در اختیار دارد.
سعدمحمدی با بیان اینکه از سال 1995 تا 2025 عیار معادن مس درحال کاهش است و ازسوی دیگر در دنیا سالانه حدود 2درصد تقاضا برای مس ایجاد میشود گفت: روند تولید کنسانتره مس در این بازه زمانی نشان میدهد که تولید کنسانتره در این شرایط در حال افزایش است و بنا به آمار CRU تا 5 سال آینده 2،5 میلیون تن به تقاضای جهانی مس افزوده میشود.
به گفته مدیرعامل شرکت مس سرمایهگذاری سالانه چند تریلیون دلاری کشورهای توسعهیافته در زیرساختها و جایگزینی خودروهای الکتریکی بهجای خودروهای بنزینی از مهمترین دلایل افزایش تقاضا در این بازه زمانی است.
وی افزود: همچنین بررسی نشان میدهد در حال حاضر میزان انرژی استفادهشده از نفت 39 درصد است اما تا سال 2050 به 19 درصد میرسد اما این موضوع برای انرژی برق کاملاً روند معکوسی طی خواهد کرد و از حدود 13 درصد فعلی به حدود 49 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه بین سالهای 2014 تا 2018 از فرصت افزایش تولید و توسعه استفاده نکردیم گفت: با توجه به افزایش 2،5 میلیون تنی تقاضای جهانی مس بهرهبرداری از طرحهای توسعه برای در اختیار گرفتن بخشی از این تقاضا باید با قدرت پیگیری شود.
مدیرعامل شرکت مس تأکید کرد: در این راستا از سال 2019 بهرهبرداری از طرحهای جدید افزایش تولید کنسانتره همگام با شرایط و سیاستگذاریهای جهانی در دستور کار شرکت مس قرار گرفته است.
به گفته سعدمحمدی هزینه سرمایهگذاریهای توسعهای شرکت مس یکمیلیارد و 800 میلیون یورو بعلاوه 13 هزار میلیارد تومان است که با بهرهبرداری کامل آنها در سال 1402 شاهد تولید بیش از 465 هزار تن مس کاتدی خواهیم بود.
وی افزود: تا پایان سال جاری ظرفیت ذوب کشور به 400 هزار تن میرسد و در حوزه تولید کاتد امسال به رکورد بالای 260 هزار تن مس کاتدی خواهیم رسید و در سال بعد برای اولین بار بالای 300 هزار تن مس کاتدی تولید خواهیم کرد.
سعدمحمدی با شاره به اینکه بهرهبرداری از معادن مس درآلو، درهزار، میدوک 2 و احداث فاز 3 تغلیظ سونگون از مهمترین طرحهای توسعهای افزایش تولید کنسانتره است بیان کرد: برای 5 سال آینده 550میلیارد تومان برای اکتشاف اختصاص میدهیم و 2 میلیارد تن به ذخایر مس با عیار 0.4درصد اضافه میکنیم.
وی ادامه داد: در 6 ماهه 98، 36 هزارمتر حفاری کردیم که برای کل سال 80 هزار متر پیش بینی شده است این درحالی است که در سال گذشته تنها 34 هزار مترمربع اکتشاف انجام دادیم.
مدیرعامل شرکت مس اظهار داشت: همچنین با انجام اکتشاف در سه معدن سونگون، سرچشمه و میدوک توانستیم ذخایر را به بیش از 5 میلیارد تن برسانیم و در کل محدودها ذخایر شرکت مس به 7 میلیارد و 21 میلیون تن افزایش یافته است.
سعد محمدی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم شرکت مس که با هدف حفظ و صیانت از معادن مس در سال جاری انجام شده است کاهش عیار برداشت از معادن به 63صدم درصد است در حالی که سال 91 عیار برداشتی 0/645 درصد بود و به رغم این موضوع تولید افزایش یافته است.
وی افزود: در شهریور رکورد تولید کاتد در طول عمر شرکت را داشتیم و در ششماه نخست سال جاری به تولید بیش از 132 هزار کاتد رسیدیم که 26 درصد از برنامه جلوتر بود. همچنین در تولید آند 25 درصد و در تولید کنسانتره مس و مس محتوی معدنی نیز بیش از 5درصد رشد داشتیم.
مدیرعامل شرکت مس با اشاره به عملکرد درخشان فروش در ششماهه نخست سال جاری گفت: در این بازه زمانی به فروش بیش از 10 هزار میلیارد تومان رسیدیم که معادل درآمد کل سال گذشته شرکت مس بود.
وی در افزود: در سال 97، 47 هزار تن صادرات داشتیم اما در6 ماه سال 98 صادرات به 52 هزار تن رسید.
سعدمحمدی با تأکید بر اینکه درمجموع شرکت روند روبه رشد و صعودی را طی میکند گفت: امیدواریم با اقداماتی که در حوزه افزایش تولید و توسعه انجام میدهیم وظیفه خود را نسبت بهنظام مقدس جمهوری اسلامی انجام دهیم و باعث اعتلای اقتصاد و اشتغالزایی در کشور شویم.