راهنمای انصراف از فروش سهام عدالت + جزئیات
آن دسته از متقاضیانی که تمایل به فروش سهام عدالت خود ندارند و تاکنون پول سی درصد به حسابشان واریز نشده می توانند از فروش سهام خود انصراف دهند.
به گزارش شمانیوز به نقل از تیتربرتر؛ پس از آزادسازی سهام عدالت و ایجاد امکان فروش این سهام روش های مختلفی از طرف سازمان خصوصی سازی مطرح شد.
جزئیات انصراف از فروش سهام عدالت
در ابتدا ده روز بانک ها برای فروش سهام عدالت ثبت نام کردند و سپس سامانه سهام عدالت راه اندازی شد توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی و به دنبال آن کارگزاری های برگزیده نیز مجاز به ثبت نام برای فروش سهام عدالت شدند.
با موج ایجاد شده عده ای برای فروش سهام عدالت به سرعت اقدام کردند اما با مشاهده روند رشد قیمت ها و افزایش ارزش سهام عدالت از فروش آن منصرف شدند و به دنبال روش انصراف از فروش سهام عدالت هستند.
برای انصراف از فروش سهام عدالت هر فردی باید از از همان روشی که نسبت به فروش اقدام کرده انصراف خود را اعلام کند به شرط آنکه تا امروز این فروش انجام نشده باشد. به عنوان مثال انتظار میرود فروش سهام عدالت برای افرادی که در بانک ها اقدام کردند تا به امروز انجام شده باشد و این یک میلیون و نیم احتمالاً امکان انصراف از فروش سهام عدالت را نخواهند داشت و تا روزهای آینده مبلغ سهام عدالت به حسابشان واریز خواهد شد.
اما کسانی که از طریق سایت سهام عدالت اقدام کردهاند میتوانند به این سایت ها مراجعه کنند و چنانچه تا آن لحظه سهامشان به فروش نرفته باشد انصراف از فروش سهام عدالت را اعلام کنند تا بتوانند این دارایی ارزشمند را نگه دارم و از سود آینده آن بهره مند شوند.
کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند چه میشوند؟
سهام عدالت بیش از دو ماه است که آزادسازی شده و بیش از یک ماه است که ۳۰ درصد از آن برای سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند قابل فروش شده است.
این افراد در روزهای ششم تا سیزدهم خرداد ماه فرصت داشتند تا از طریق بانکها درخواست فروش خود را ثبت کنند، همچنین در حال حاضر نیز میتوانند با مراجعه به کارگزاریهای بانکی و غیربانکی میزان و سهمی که قصد فروش آن را دارند انتخاب کنند تا این کارگزاریها اقدامات فروش را برای آنها انجام دهند.
به گفته روحالله میرصانعی، دبیر کل کانون کارگزاران، سامانه کارگزاریها دو شاخصه را چک میکند، اول این که شماره شبا ثبت شده درست و شماره موبایل نیز به نام فرد باشد.
اما بسیاری از مخاطبان عنوان کردهاند که نمیتوانند شماره همراه خود را در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصیسازی تغییر دهند.
حسن علائی، معاون سازمان خصوصیسازی در این خصوص گفت: ما اطلاعات سهامداران را در روز ۲۹ خرداد به شرکت سپردهگذاری اعلام کردیم، سهامداران برای اصلاح اطلاعات خود باید به سامانهای که شرکت سپردهگذاری اعلام کرده مراجعه کنند.
در حال حاضر فقط ۳۰ درصد از سهام برای ۱۷ میلیون نفری که روش مستقیم را انتخاب کردهاند آزاد شده است و سهامداران به دنبال این هستند که مابقی سهام چه زمانی آزاد میشود؟
علائی در پاسخ به این سوال گفت: آزادسازی مابقی سهام عدالت به مصوبه شورای عالی بورس بستگی دارد و این شورا باید در این خصوص تصمیمگیری کند.
طبق اعلام فهیمی، سخنگوی ستاد راهبری سهام عدالت از ۴۹ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت، حدود ۱۷ میلیون نفر روش مستقیم و ۳۰ میلیون نفر روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند؛ همچنین ۲٫۵ میلیون نفر از سهامداران نیز فوت شدهاند.
کسانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند مدیریت سهام خود را به شرکتهای سپردهگذاری استانی و منطقهای واگذار کردهاند و از این پس سهامدار این شرکتها خواهند بود، شرکتهایی که هنوز وارد بورس نشدهاند.
سهام افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند چه میشود؟
معاون سازمان خصوصیسازی در این باره عنوان کرد: سهامداران وقتی روش مستقیم را انتخاب کردند یعنی میخواهند شرکتهای سرمایهگذاری استانی پرتفوی سهامشان را مدیریت کند، بنابراین باید صبر کنند تا مجامع این شرکتها در بورس شکل بگیرد، افزایش سرمایهشان محقق شود، در بورس پذیرفته شوند و روند آن طی شود.
علائی در این خصوص تاکید کرد: ما اطلاعرسانی کردیم و تصمیم با سهامداران بوده و خودشان این روش را انتخاب کردند.
وی در پایان در خصوص مشکلات سهامدارانی که برای فروش سهام خود از طریق کارگزاریها و بانکها اقدام کردهاند، خاطر نشان کرد: ما در مشکلات سهامداران درگیر نیستیم و دست شرکت سپردهگذاری است.
در زمان انتخاب روشهای آزادسازی مسئولان بارها گفتند که اگر سهامدار دانش بورسی ندارد روش مستقیم را انتخاب کنند، از سوی دیگر برخی از سهامداران علیرغم این که به فروش آن نیاز داشتند چون اطلاعاتی از بورس نداشتند روش غیرمستقیم را انتخاب کردند. با طولانی شدن بورسی شدن شرکتهای سرمایهگذاری استانی، فرایند آزادسازی سهام عدالت از هدف خود دور میشود.
زیرا در ابتدا مسئولان گفتند که سهام عدالت آزادسازی میشود تا مردم خودشان برای سهامشان تصمیمگیری کنند و اگر به فروش آن نیاز دارند بتوانند بخشی آن را نقد کنند تا در وضعیت معیشتی فعلی به خانوارها کمک کند.
طبق آخرین محاسبات ارزش روز پرتفوی سهام عدالت یک میلیون تومانی به بیش از ۲۸ میلیون تومان رسیده است.