آشنایی بیشتر با سیستم بیمه گری الکترونیکی «باب نو»
شرکت بیمه حکمت که یکی از استراتژیهای تمایز و اهداف راهبردی مدیران ارشد آن بکارگیری فناوریهای نوین جهت ارائه خدمات و محصولات بیمه است، در اواخر سال 1397تحقیق و مطالعات داخلی و خارجی خود را در خصوص شناخت فناوری ها و زیرساخت ها طراحی و تولید پلت فرم بیمه گری الکترونیک به عمل آورد و از اوایل سال 1398 سرمایه گذاری در خصوص طراحی و تولید سامانه غیرحضوری و آنلاین ارائه خدمات و محصولات بیمه ای با نام تجاری «باب نو» را در برنامه های عملیاتی خود قرار داد. به گونه ای که روز سیزدهم آذرماه همان سال مصادف با سالروز بیمه نسخه اولیه این سامانه با حضور مدیران ارشد بیمه مرکزی و این شرکت رونمایی و شروع به کار کرد.
قابلیت و امکانات موجود سیستم باب نو
امکان صدور آنلاین بیمه نامه در رشته های شخص ثالث وسایل نقلیه، آتش سوزی منازل مسکونی و حوادث نفرادی، ثبت الکترونیکی بازدید بیمه نامه های بدنه وسایل نقلیه، استعلام صالت بیمه نامه و دریافت بیمه نامه ها بصورت الکترونیکی، پرداخت حق بیمه بصورت غیرحضوری، اعلام خسارت و سایر خدمات که متناسب با نیاز مشتری شناسایی و در سامانه مذکور طراحی و پیاده سازی خواهد گردید.
مخاطبین باب نو
در نسخه اول پلت فرم بیمه گری الکترونیک باب نو، خدمات و محصولات در قالب مدل تجارت الکترونیک B2C طراحی و پیاده سازی شده و در این فاز مخاطبین این سامانه بیمه گذاران حقیقی می باشند. از آنجا که در معماری این پلت فرم از فناوری میکروسرویس استفاده شده است، امکان ارائه خدمات در قالب B2B نیز در حال طراحی و تولید است و در نسخه های بعدی این پلت فرم امکان ارائه خدمات و محصولات به بیمه گذاران حقوقی و استارت آپ ها فراهم می شود.
بررسی روش های ارائه باب نو
در نسخه اول از طریق وب و بصورت واکنش گرا ارائه خدمات و محصولات صورت پذیرفته به طوری که مشتریان بیمه حکمت می توانند از طریق تمامی دستگاه های کامپیوتر، تبلت و موبایل هوشمند به این پلت فرم دسترسی داشته باشند و نسخه های بعدی این پلت فرم طراحی و تولید نسخه اختصاصی برنامه موبایل برای سامانه عامل های Ios و Android در دستور کار قرار گرفته است.
اجزای پلت فرم باب نو
گزارشی از عملکرد سیستم بیمه گری الکترونیک بیمه حکمت در ماه های خرداد و تیر سالجاری درتعداد استعلام نرخ حق بیمه، تعداد صدور آنلاین بیمه نامه، تعداد فراخوانی سرویس خدمات الکترونیک و تعداد فراخوانی سرویس های خدمات سازمان ها به شرح ذیل می باشد:
در استعلام نرخ شخص ثالث در ماه های خرداد و تیر به ترتیب 951 و 1 هزار و 553 و در استعلام کد یکتای آن نیز 2 هزار و 512 و چهارهزار و 237 بوده است. در طرح آتش سوزی 1 هزار و 307 و 2 هزار و 689 و در طرح حوادث انفرادی 997 و 2 هزار و 37 ثبت شده که جمع آن در ماه خرداد 5 هزار و 767 و ماه تیر 10 هزار و 516 می باشد که این ارقام رشد بیش از 82 درصدی را در این سرویس ها بوجود آورده است.
در تعداد صور آنلاین بیمه نامه ها در شخص ثالث مربوط به ماه های خرداد و تیر به ترتیب 0 و 3 بوده که در طرح آتش سوزی 21 و 26 و نهایتاً در طرح حوادث انفرادی 15 و 35 به ثبت رسیده که مجموعاً در ماه خرداد 36 فقره و ماه تیر 64 بیمه نامه صادر شده و رشد بیش از 77 درصدی را در صدور آنلاین بیمه نامه منظور نموده است.
در تعداد فراخوانی سرویس خدمات الکترونیک نیز مربوط به ماه های خرداد و تیر به ترتیب در اصالت بیمه نامه 1 هزار و 627 و چهار هزار و 9، در جستجوی شبکه فروش 6 هزار و 653 و 7 هزار و 841، در استعلام بیمه نامه با شناسه قبض و شناسه پرداخت 4 هزار و 524 و 6 هزار و 212، در اسعلام بیمه نامه با شماره بیمه نامه 3 هزار و 605 و 7 هزار و 655 و در تعداد کل قبوض پرداخت شده 7 هزار و 581 و 13 هزار 998 عدد به ثبت رسیده که مجموعاً رشد بیش از 68 درصدی را در این سرویس ها داشته است.
در انتهای گزارش برای تعداد فراخوانی سرویس های خدمات سازمان ها نیز مربوط به همان ماه های ذکر شده یعنی خرداد و تیر به ترتیب در صندوق کارآفرینی وزارت کار 29 هزار و 597 و در سرویس پست 505 و 1 هزار و 575 و سرویس ثبت احوال 30 و 55 و در طرح حوادث انفرادی 997 و 2 هزار 37 رقم منظور شده است.