پیشرفت ۵۰درصدی بزرگترین کارخانه کنسانتره روی کشور
بررسیها نشان میدهد فاز نخست طرح سرب و روی مهدیآباد به عنوان بزرگترین کارخانه کنسانتره روی کشور تاکنون ۵۰ درصد رشد فیزیکی داشته است. در فاز نخست فرآوری روی مهدیآباد سالانه با ۲ میلیون تن خوراک ورودی، ۲۰۰هزار تن کنسانتره روی تولید خواهد شد. براساس پیشرفت کنونی، پیشبینی میشود فاز نخست طرح در نیمه سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد به طوری که کلیه تجهیزات این فاز خریداری و وارد سایت شده است. فونداسیون بخشهای مختلف نیز در حال تکمیل است و به زودی عملیات نصب تجهیزات آغاز میشود.
به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مجتمع سرب و روی مهدی آباد پس از تکمیل همه فازها، حدود ۴ درصد تولید روی جهان را به خود اختصاص خواهد داد و در مجموع سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره معادل ۲۸۰ هزار تن فلز محتوی روی تولید خواهد کرد. این در حالی است که تولید شمش روی کشور هماکنون حدود ۲۰۰ هزار تن در سال است. طرح احداث کارخانههای فرآوری سرب و روی مهدیآباد با سرمایهگذاری ۹۰۰ میلیون یورو از جمله مجموعه طرحهای بزرگ ملی محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، اشتغال دوره تجهیز این طرح ۴۰۰ نفر و دوره بهرهبرداری هزار نفر اشتغال بهصورت مستقیم است.
این گزارش حاکی است: بهرهبرداری از معادن سنگآهن آنومالی شمالی و میشدوان نیز با سرمایهگذاری ۱۵ میلیون یورو صورت گرفته و در این طرح میزان اشتغال ساخت و بهرهبرداری ۳۵۷ نفراست. بهرهبرداری از معادن سنگ آهن آنومالی شمالی و میشدوان از ابتدا تا پایان آبان ماه امسال از پیشرفت ۹ درصدی برخوردار بوده است.
کمک به تامین زیربناهای واحد فرآوری تیتانیوم کهنوج نیز از جمله طرحهای توسعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است که میزان سرمایهگذاری مورد نیاز آن ۶۰ میلیون یورو تعیین شده است. در این طرح میزان اشتغال در زمان ساخت ۳۵۰ نفر و در زمان بهرهبرداری ۲۰۰ نفر است و برای یک هزار نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد میکند و از میزان پیشرفت ۵ درصدی از ابتدای طرح تا پایان آبان امسال برخوردار است.
بر اساس این گزارش، پروژه تجهیز و استخراج از معادن زغال سنگ خمرود نیز با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون یورویی و میزان اشتغال ۱۷۰ نفر برای ساخت و بهرهبرداری از دیگر طرحهای توسعهای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است که از ابتدا تا پایان آبان ماه سالجاری به میزان ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی رسید.
همچنین طراحی، استخراج و انتقال شورابه از دریاچه نمک قم و ساخت و راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانه تولید حداقل ۵۰ هزار تن اکسید منیزیم و سایر محصولات جانبی با استفاده از شورابه دریاچه نمک و فروش محصولات تولیدی نیز با سرمایهگذاری ۱۶۰ میلیون یورو و پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی در مدت یادشده را میتوان از جمله طرحهای توسعهای ایمپاسکو برشمرد. همچنین میزان اشتغال دوره ساخت و بهرهبرداری طرح مذکور نیز ۵۰۰ نفر است.
بر اساس این گزارش، پروژه انجام اکتشاف و احداث کارخانه فرآوری طلای کوه دم با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی تا پایان آبان ماه سالجاری با اشتغال دوره ساخت و بهرهبرداری ۱۰۰ نفر و میزان سرمایهگذاری ۱۰ میلیون یورویی در زمره طرحهای توسعهای شرکت تهیه و تولید است که در حال انجام است.
انجام خدمات مهندسی، تامین تجهیزات، نصب و راهاندازی واحد تولید آهک هیدراته با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار تن در محدوده معدنی فسفات کوه لار واقع در شهرستان چرام استان کهگیلویه و بویراحمد با میزان سرمایهگذاری مورد نیاز ۲ میلیون یورو از دیگر طرحهای توسعهای است که میزان اشتغال ساخت و بهرهبرداری آن ۵۰ نفر بعد از احداث کارخانه و ۳۰۰ نفر غیرمستقیم در نظر گرفته شده است.
طرح مذکور از ابتدا تا پایان آبان ماه سال ۹۹ به میزان ۵۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
گفتنی است آهک پل دختر، پتاس خور و بیابانک، پتاس ترود، بلوک ۱ پروده شرقی، زغالسنگ کوچکعلی شمالی، بلوک ۲ پروده ۴، بلوک ۲ و ۳ پروده شرقی، بلوک ۳ پروده ۴، آهک الیگودرز و گل گهر ۶ از دیگر طرحهای توسعهای شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران است که در دستور کار قرار دارد.