زمان واریز نوبت دوم یارانه معیشتی اعلام شد + جزئیات
دومین نوبت یارانه معیشتی کرونا تا میانه هفته آتی به حساب سرپرستان خانوار ۳۴ میلیون نفر واریز میشود. با توجه به انتقادات زیاد مرحله اول، آیا لیست مشمولان تغییری می کند؟
از چهار مرحله واریز یارانه معیشتی کرونا، مرحله اول آن در روز ۲۸ آذر واریز شد و سه نوبت دیگر باید در ماههای دی، بهمن و اسفند واریز شود.
تنها چهار روز تا پایان دی ماه باقیمانده اما هنوز یارانه کرونای این ماه واریز نشده است. به همین دلیل به نظر میرسد که یارانه کرونای دی ماه تا میانه هفته آینده واریز شود.
حدود ۹ میلیون نفر از اعضای کمیته امداد و بهزیستی مبلغ ۱۲۰ هزار تومان و ۲۵ میلیون نفر دیگر مبلغ ۱۰۰ هزار تومان دریافت میکنند.
اولین نوبت یارانه کرونا در حالی در آذرماه واریز شد که افراد بسیاری از لیست واریز جا ماندند و مشمول این یارانه نشدند. آنگونه که دولت اعلام کرده قرار بود این یارانه به افرادی تعلق بگیرد که وام مرحله دوم کرونا را دریافت کردهاند، حقوق ثابت و بیمه ندارند.
اما بعد از واریز این یارانه، بسیاری از افرادی که شرایط بالا را داشتند اعلام کردند هیچ واریزی نداشتهاند. در مقابل برخی از افراد حقوقبگیر و یا بازنشستگان مشمول این یارانه شدهاند.
این مساله سبب شد که دولت به خطای شناسایی خود اعتراف کند و لیست یارانهبگیران را تکمیل کند و یارانه ۱۰۰ هزار تومانی را برای افراد جدید وازیز کند.
حال باید دید آیا واریز دومین مرحله از یارانه ۱۰۰ هزار تومانی، باز هم با اعتراض مردم مواجه میشود یا اینکه دولت لیست خود را تکمیل و تصحیح کرده است. اگرچه به نظر میرسد که این ماه هم یارانه ۱۰۰ هزار تومانی شامل افرادی شود که آذرماه هم یارانه گرفتند و معترضان همچنان بدون نصیب بمانند. به عبارتی از شواهد امر پیداست که لیست واریزیها تغییری نکرده است.
به خصوص که چندی پیش هم سخنگوی دولت در جواب اعتراض مردم گفت: خیلیها شاید خود را مستحق دریافت این یارانه بدانند که استحقاق آن را ندارند.
خبر خوش / مبلغ یارانه نقدی 110 هزار تومان می شود
دولت باید تا پایان سال دو نوبت یارانه معیشتی 55 تا 205 هزار تومانی، سه نوبت یارانه نقدی 45 هزار تومانی و سه نوبت یارانه معیشتی بنزین را واریز کند.
دولت موظف است در سه ماه باقی مانده تا پایان سال سه یارانه نقدی، معیشتی بنزین و معیشتی کرونا را به حساب سرپرستان خانوار واریز کند، اما همهی افراد این یارانه را دریافت نمیکنند. هر کدام از این یارانهها به چه کسانی میرسد؟
2 نوبت یارانه معیشتی بنزین
حدود هفت میلیون خانوار از بین یارانهبگیران معیشتی مرحله دوم وام یک میلیون تومانی کرونا را دریافت کردهاند که قسط 35 هزار تومانی آن از یارانهشان کسر میشود.
3 نوبت یارانه نقدی
21 میلیون خانوار از این یارانهیگران ماهانه 35 هزار تومان از یارانه خود را برای اقساط مرحله اول وام یک میلیون تومانی کرونا پرداخت میکنند. شش قسط آن از ابتدای تابستان از یارانه هر ماه کسر شده و 24 ماه دیگر باقی مانده است.
این یارانه در سه ماه باقی ماده در روز بیستم هر ماه واریز میشود.
3 نوبت یارانه معیشتی کرونا
قرار است سه مرحله دیگر یارانه معیشتی کرونا به حساب 34 میلیون نفر واریز شود. اولین نوبت آن در روز 28 آذر ماه پرداخت شد.
این یارانه برای حدود 9 میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی به مبلغ 120 هزار تومان و برای حدود 25 میلیون نفر دیگر به مبلغ 100 هزار تومان واریز میشود.
این 34 میلیون نفر علاوه بر این یارانه، یارانههای بنزین و نقدی را نیز دریافت میکنند.
یارانه نقدی این افراد در سال 1400 قطع می شود + جزئیات مهم
تصمیم دولت برای جاماندگان یارانه معیشتی چیست؟
وضعیت معیشتی بسیاری از افراد از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور دچار اختلال شد و در این بین بسیاری از خانوار به واسطه تعطیلی کسب و کارهایشان با تنگنا روبرو شدند.
در این بین دولت و مجلس برای کمک به اقشار آسیب دیده از کرونا طرح های مختلفی ارائه کردند که در نتیجه با همکاری دو قوا مقرر شد دو مصوبه تلفیق و اجرا شوند.
تلفیق دو مصوبه دولت و مجلس در جهت حمایت از اقشار آسیب دیده از کرونا در حالی اجرایی شده است که به دلیل اصلاح آن برخی از افراد نیازمند از دریافت این کمک معیشتی بی نصیب ماندند.
در ابتدا قرار بود مجلس طرحی را اجرا کند که به واسطه آن ۶۰ میلیون نفر باعنوان تامین کالاهای اساسی با استفاده از کالابرگ یا کارت الکترونیکی از از حمایت معیشتی برخوردار شوند.
در متن ماده واحده مصوبه مجلس آمده است دولت بهمنظور تأمین بخشی از نیازهای معیشتی خانوارهای کشور بهویژه خانوارهای کم برخوردار، مکلف است از ابتدای ۶ ماهه دوم سال ۹ به صورت ماهانه تا پایان اسفندماه، نسبت به تأمین و پرداخت یارانه اعتبار خرید به هر فرد ایرانی شناساییشده در طرح معیشت خانوار به تعداد حداقل ۶۰ میلیون نفر مبلغ ۱۲۰ هزار تومان اعتبار به کارت یارانه نقدی سرپرست خانوار واریز شود.
دولت نیز در کنار طرح مجلس به منظور کمک به کسب و کارهای آسیب دیده در ایام محدودیتهای کرونایی تصمیم به پرداخت کمک معیشتی به حدود ۳۰ میلیون خانوار گرفت و اولین مرحله این حمایت معیشتی ۲۷ آذر ۹۹ به حساب افراد مشمول واریز شد.
۲ روز پس از پرداخت اولین مرحله از کمک معیشتی دولت رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از تلفیق ۲ مصوبه مجلس و ستاد کرونا برای کمک به آسیبدیدگان از کرونا خبر داد و اعلام کرد مصوبه ستاد ملی در این زمینه اصلاح و مقرر شد به گروههایی همچون افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد به جای ماهانه ۱۰۰ هزار تومان به هر فرد ۱۲۰ هزار تومان پرداخت شود.
همچنین نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور با اشاره به مذاکرات روسای دو قوه از ایجاد تفاهمی بین ستاد ملی مقابله با کرونا و مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: طبق اصلاحی که در مصوبه ستاد انجام شد جمعیت دریافت کننده این کمکها به ۴۰ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.
رقم ۴۰ میلیون نفر برای دریافت یارنه معیشتی در حالی مطرح میشود که براساس طرح مجلس قرار بود حداقل جمعیت ۶۰ میلیون نفری از این حمایت معیشتی برخوردار شوند که عملا با تلفیق ۲ مصوبه دولت و مجلس ۲۰ میلیون نفر از این طرح حذف شدند.
این درحالی است که چندی پیش حسین میرزایی سخنگوی طرح حمایت معیشتی کرونا گفته بود در مجموع ۳۴ میلیون نفر این کمک معیشتی کرونا را دریافت میکنند که باتوجه به اصلاح طرح دولت و مجلس قرار بود ۴۰ میلیون نفر مشمول طرح شوند که عملا ۶ میلیون نفر دیگر نیز از طرح دریافت کمک معیشتی کنار گذاشته میشود.
موضوع دیگر حق اعتراض در این طرح است که سخنگوی طرح حمایت معیشتی کرونا صراحتا اعلام کرد امکان اعتراض برای افراد وجود ندارد و اگر بخواهیم راه اعتراضی را مشخص کنیم منوط به این است که سازمان برنامه بودجه اعلام کند که ما علاوه بر این تعداد، ظرفیت پذیرش مجدد داریم که در این صورت ما خواهیم توانست تعداد بیشتری از افراد را تحت پوشش این طرح قرار دهیم.
با این صحبتها اگر راهی برای اعتراض وجود نداشته باشد طبیعتا افراد جدیدی نیز مشمول طرح نمیشوند.
حال این سوال مطرح میشود که افرادی که مشمول طرح میشوند یا گمان میکنند که شرایط دریافت این کمک معیشتی را دارند با توجه به شرایط فعلی اقتصاد که زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار داده چطور مراتب اعتراض خود را اعلام کنند در حالی که هیچ راهی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است!
به گفته میرزایی افراد فاقد درآمد ثابت مشمول دریافت این طرح هستند و از طرفی افراد نباید بیمه پرداز باشند و همچنین وضعیت شاخصهای بانکی آنها نیز بررسی خواهد شد.
میرزایی در مورد نحوه بررسی شاخصهای بانکی گفته است وضعیت واریزی افراد به حساب هایشان و وضعیت تراکنشهای خرید افراد از سال ۹۵ تا ۹۸ و شش ماهه نخست سال ۹۹ تحلیل میشود و مردم باید توجه کنند که در سامانه حمایت، تنها برخی از شاخصها به افراد نشان داده میشود.
یکی دیگر از ابهاماتی که در این طرح وجود دارد مدت زمان پرداخت این کمک معیشتی است به طوری که در طرح مجلس قرار بود این طرح به مدت ۶ ماه تا پایان سال ۹۹ اجرا شود، اما براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا زمان پرداختی حمایت معیشتی دولت تنها برای ۴ ماه (آذر، دی، بهمن و اسفند) در نظر گرفته شده است.
منبع: تجارت نیوز