شمانیوز
شما نیوز

مدیرعامل بانک کشاورزی در جلسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی:

۷۱ درصد تسهیلات بخش کشاورزی را بانک کشاورزی تامین می کند

۷۱ درصد تسهیلات بخش کشاورزی را بانک کشاورزی تامین می کند

روح اله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به سهم 7.7 درصدی بخش کشاورزی از مجموع اعتبارات پرداختی نظام بانکی به بخش های اقتصادی کشور، اعلام کرد: ۷۱ درصد اعتبارات پرداختی به بخش کشاورزی را بانک کشاورزی تامین می کند که این میزان پرداخت، اهمیت و جایگاه بانک کشاورزی را در تامین مالی این بخش به خوبی نشان می دهد.

به گزارش شمانیوز، خدارحمی روز دوشنبه 29 دی ماه در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این مطلب اظهار داشت:  بانک کشاورزی تلاش می کند ظرفیت‌های جدیدی در بخش کشاورزی از جمله گلخانه های مدرن و صنایع تبدیلی جدید ایجاد کند و ما امروز شاهد ایجاد فعالیت های تولیدی نوین در کشاورزی ، دامداری و شیلات در شهرهای مختلف کشور هستیم.

وی با اشاره به رشد ۸.۸ درصدی ارزش افزوده بخش کشاورزی و بالغ بر ۵۸۲۱ میلیون دلار صادرات بخش کشاورزی ، بر جایگاه بانک کشاورزی در تامین مالی بخش کشاورزی تاکید کردو افزود: سهم بخش کشاورزی در اشتغال کشور ۱۷.۷ درصد است.

خدارحمی تجهیز منابع برای حمایت از بخش کشاورزی را وظیفه اصلی و یکی از کارکردهای اصلی بانک‌کشاورزی دانست و با بیان اینکه تاکنون به خوبی از عهده این وظیفه بر آمده ایم  اضافه کرد: منابع این بانک در سال ۱۳۹۶ مبلغی حدود ۷۶۵ هزار میلیارد بود  که تا پایان آذرماه 1399با رشد دو برابری به بیش از١۵٣۶هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.

مدیرعامل بانک کشاورزی برقراری خط اعتباری برای شرکت‌های تأمین کننده سم و کود به مبلغ ۴ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ۱۰ هزار میلیارد ریالی برای حمایت از برنامه احیای مرغ لاین آرین با نرخ ترجیحی ۶ درصد و برقراری خط اعتباری ویژه طرح های اولویت دار بخش کشاورزی به ویژه صنایع تبدیلی به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال را از نکات برجسته عملکرد اعتباری این بانک معرفی کرد.

خدارحمی در تشریح اقلام عمده تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی، به برقراری خطوط اعتباری و پرداخت تسهیلات  برای حمایت از تولید محصولات استراتژیک، طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی،کمک به توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی،توسعه کشت گلخانه ای،خرید تضمینی گندم،تأمین نهاده ها، تولید بذر اصلاح شده،حمایت از سیل زدگان،تسهیلات پرداختی به آسیب دیدگان از شیوع بیماری کرونا اشاره کرد.

 وی گفت: در سال جاری بیش از 36هزار و500 میلیارد ریال تسهیلات برای حمایت از تولید محصولات استراتژیک مثل گندم ودانه های روغنی پرداخت شده و از آغاز اجرای طرح توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری تا کنون افزون بر 57 هزار میلیارد ریال تسهیلات در قالب این طرح به واجدان شرایط پرداخت شده است.

خدارحمی با بیان این که کمک به توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی از اولویت های بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات است افزود: میزان تسهیلات پرداختی به این بخش از 7 هزار میلیارد ریال در سال 1395 به بیش از 23هزار میلیارد ریال طی 9 ماهه سال 1399 رسیده است.

وی تأمین مالی توسعه کشت گلخانه ای را از دیگر اولویت های بانک کشاورزی برشمرد و خاطر نشان کرد: از آغاز سال 1398 تا کنون با استفاده از تسهیلات این بانک 1500هکتار گلخانه مدرن و جدید ایجاد شده و نمونه بارز آن ایجاد گلخانه مدرن در منطقه آزاد ارس است  که ظرفیت بالایی در صادرات محصولات کشاورزی ایجاد کرده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی تسهیلات خرید تضمینی گندم و پرداخت وجوه گندم تولیدی کشاورزان را از دیگر دستاوردها و اقدامات بانک کشاورزی معرفی کرد و افزود:تسهیلات خرید تضمینی گندم از 10هزار میلیارد ریال در سال 1396 به مبلغ 35هزارمیلیارد ریال در سال جاری افزایش یافته است و وجوه گندم تولیدی در کوتاه ترین زمان ممکن به حساب گندمکاران واریز شد.

خدارحمی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع امهال مطالبات و ایفای رسالت اجتماعی بانک کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد:در سال 1398 بیش از 220هزار میلیارد ریال از مطالبات بدهکاران آسیب دیده از عوامل قهری و شرایط نا مساعد اقتصادی امهال شد.همچنین در سال 1399 نیز2185شخص حقیقی وحقوقی از مساعدت های امهالی بانک کشاورزی در قالب خط مشی وصول مطالبات و کمک به آسیب دیگان از زلزله بهره مند شدند و مبلغی افزون بر149 میلیارد ریال بدهی آنان امهال شد.علاوه بر آن 5199میلیارد ریال از بدهی کسب وکارهای آسیب دیده از بیماری کرونا نیز امهال شد.

وی با اعلام اینکه بانک کشاورزی سند رسمی زمین کشاورزی را به عنوان تضمین می پذیرد و در پذیرش این سندها هیچ مشکلی ندارد، افزود: باید تلاش بیشتری از سوی جهاد کشاورزی و ثبت و اسناد برای سنددار کردن زمین های کشاورزی صورت گیرد.

وی در رابطه با مزیت‌های استفاده از کشاورز کارت اظهار داشت: در شرایطی که قیمت نهاده کود به خاطر تغییر نرخ ارز افزایش داشته، وزارت جهاد کشاورزی سعی دارد، نقدینگی کشاورزان را برای خرید کود تأمین کند و به این منظور "کشاورز کارت" را در اختیار آنان قرار می دهد.

وی با اشاره به این که "کشاورزکارت" برای تولید محصولات استراتژیک گندم، جو، دانه‌های روغنی، پنبه و چغندر پاییزه در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: برخی نهاده‌ها مانند کود فسفاته و پتاسه به دلیل تغییرارز ترجیحی به نیمایی، هزینه‌های تولید را افزایش داده است که با تخصیص کارت خرید نهاده، نقدینگی کشاورزان تامین خواهد شد.

مدیرعامل بانک کشاورزی اذعان کرد: با هماهنگی‌هایی که با وزارت جهاد کشاورزی و بانک مرکزی به عمل آمده، بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار ارزان در قالب کارت خرید نهاده در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.

خدارحمی ادامه داد: تسهیلات کشاورزکارت بر اساس تقاضای کشاورزان به ازای هر هکتار زمین زراعی ۲ میلیون تومان و تا سقف ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده که برای تامین نهاده‌های کشاورزی، به خصوص کود پرداخت خواهد شد که امیدوارم با تخصیص اعتبار و تأمین منابع برای کشت فصل بهار، پرداخت این تسهیلات ادامه داشته باشد.

مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به این که سررسید پرداخت این تسهیلات، یک ساله بوده و پس از فروش محصول تسویه می‌شود، تأکید کرد: نرخ سود کشاورزکارت، ۱۲ درصد بوده و 6 درصد از مصوبه شورای پول و اعتبار کمتر است.

وی تأکید کرد: زمانی که برای صدور کشاورزکارت در نظر گرفته شده، پس از معرفی و ارسال مدارک، سه روز کاری است.

خدارحمی تصریح کرد: کشاورزکارت در فروشگاه‌های معرفی شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قابل استفاده است و کشاورزان می‌توانند بذر و سم نیز با این کارت خریداری کنند.

وی با بیان اینکه براساس منویات مقام معظم رهبری از طرح های اشتغالزایی حمایت می کنیم، خاطرنشان کرد: بانک کشاورزی، سومین نهاد مالی کشور،سال 1312دوسال پیش از تأسیس دانشگاه تهران پا به عرصه نظام بانکی گذاشت  که این تولد حاکی از اهمیت بخش کشاورزی در همه ادوار است.

مدیرعامل بانک کشاورزی در پایان بیان داشت: بانک کشاورزی نیز همانند نمایندگان مجلس شورای اسلامی که به دنبال توسعه و پیشرفت حوزه های انتخابیه خود هستند، توسعه و پیشرفت حوزه های انتخابیه و کل کشور را در دستورکار خود دارد.

 

منبع: روابط عمومی و همکاری های بین الملل بانک کشاورزی

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی