خدارحمی در جمع اصحاب رسانه تشریح کرد:
مشارکت گسترده بانک کشاورزی از انتقال آب از دریای عمان به محدوده سیرجان تا واحد۳ میلیون قطعه ای مرغ تخمگذار
روح اله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی در جریان گفت و گوی خبری با اصحاب رسانه، به مشارکت این بانک در حوزه های مختلف تولیدی و خدماتی و طرح های ملی اشاره کرد.
خدارحمی به مشارکت این بانک در طرحهای تامین آب و طرحهای ملی ، بزرگ و تحول آفرین کشور اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی عضو سندیکای تامین مالی طرح ملی خط لوله انتقال آب از دریای عمان به محدوده سیرجان بود که برای مصارف صنعتی و از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی ، مبلغ 72.5 میلیون یورو تسهیلات پرداخت کرد . بانک کشاورزی همچنین عضو سندیکایی است که برای تهیه دستگاه های آب شیرین کن و طرح بزرگ و ملی انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی تشکیل شده است و مبلغ 183 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است. به علاوه مشارکت در سندیکای احداث سد گرین نهاوند و تامین اعتبار پایاب سد گیوی از دیگر اقدامات بانک کشاورزی در این زمینه بوده است.
وی افزود: در زمینه مکانیزاسیون کشاورزی در سه سال گذشته حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار جدید با نرخ ۱۵ درصد (۳ درصد تخفیف در سود) در اختیار کشاورزان قرار داده ایم تا در مکانیزه کردن فرایند کشاورزی ، دامپروری و صنایع تبدیلی صرف شود.
خدارحمی تصریح کرد: در زمینه توسعه زنجیره مرغ و تخممرغ که از نیازهای عمده غذایی کشور است ، ۴۸۷ طرح از جمله واحد تولیدی کاسپین طلایی چیکا با ظرفیت ۳ میلیون قطعه مرغ تخمگذار و نیز واحدهای بزرگ خوراک طیور و کشتارگاه های مدرن از تسهیلات بانک کشاورزی بهره مند شده اند.
وی سپس به حمایت بانک از واحدهای فناوری شیر و تولید لبنیات از جمله کیمیا وحدت اسپادانا در اصفهان با ظرفیت60 هزار تن فرآوری شیر و نیز مشارکت بانک در توسعه دامداری های بزرگ همچون دامداری 6000 راسی در قروه استان کردستان و زنجیره بزرگ تولید و پرورش ماهی در آب های خلیج فارس نظیر نیکسا اشاره کرد و افزود: در زیر بخش صنایع تبدیلی مبلغ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احداث ۹۰۰ واحد تولیدی پرداخت شده است که از آن جمله می توان مجتمع بزرگ تولید بذر و کود و سم در زرندیه ساوه را نام برد .
خدارحمی در ادامه به مشارکت بانک کشاورزی در ایجاد پایانه های صادراتی و نسل جدید سردخانهها اشاره کرد و گفت: روماک گستر در مازندران، پایانه بزرگ برنج در آمل و شالیکوبی های جدید از جمله این طرح ها هستند.
وی تصریح کرد: در زمینه تولید شکر دو کارخانه بزرگ چغندرقند با حمایت بانک کشاورزی در حال احداث است که در شهریور سال آینده به بهرهبرداری میرسند. کارخانه قند مهاباد یکی از این طرح هاست وکارخانه قند شهدای دزفول طرح عظیم دیگری است که با ظرفیت جذب ۱۰ هزار تن روزانه چغندر تحول شگرفی در تولید شکر در خوزستان ایجاد خواهد کرد. برای این طرح مبلغ ۹۰ میلیون یورو تسهیلات ارزی و 1000 میلیارد تومان تسهیلات ریالی در قالب سندیکای بانکی با مدیریت بانک کشاورزی برای احداث آن تصویب شده است .
منبع: روابط عمومی و همکاری های بین الملل بانک کشاورزی