عضو هیات رئیسه مجلس :
نقش موثر اغلب بانکهای خصوصی در رونق بخشی به تولید
عضو هیات رئیسه مجلس نقش آفرینی اغلب بانکهای خصوصی در برنامه ریزی صحیح و اصولی کمک به اجرا و عملیاتی شدن پروژه های عمرانی را مطلوب و موثر توصیف کرد.
به گزارش شمانیوز و به نقل از نسیم اقتصاد، تامین مالی پروژه ها در حوزه های مختلف از دیرباز یکی از دغدغه های اصلی کشورمان محسوب می شود که همواره در تامین بودجه و تامین اعتبار مالی آن با مشکل مواجه بوده ایم و این معضل باعثِ افزایش مدت زمان اجرای پیمان ها و قراردادها در بخشهای مختلف شده است.
این در حالی است که ، پاندمی کرونا و همچنین تحریم و مشکلات پیش روی فعالان صنعتی در سطح خرد و کلان، اجرای بسیاری از پروژه ها را با مشکل مواجه ساخته است.
دوران کرونایی علاوه بر رقم زدن سالهایی سخت برای کارکنان بانکها باعث شد که بسیاری از کارکنان با ابتلاء به کووید 19، جان خود را از دست داده و یا با مشکلات جسمی و مالی فراوانی مواجه شوند ولی با این وجود در ارائه خدمات به مردم هیچ گونه کوتاهی نکرده و اجازه ندادند تا چرخ اقتصاد کشور از حرکت بایستد.
این درحالی است که تحقق شعار مقام معظم رهبری مبتنی بر «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نیازمند فراهم آوردن بستر مناسب در این خصوص است که با توجه به تاکید ایشان جهت همکاری بانکها جهت پشتیبانی و رفع موانع تولید ، امید به رفع اشکالات ساختاری و ایجاد زمینه بروز فرصتهای بکر برای اقتصاد کشور و نفوذ به صنایع جدید فراهم می رفت و در این راستا بسیاری از بانکهای خصوصی و تخصصی سعی در مشارکت در این زمینه شدند.
دولت باید تضمین کند که بانک ها بتوانند پول و سودِ پول و مشارکت خود را دریافت کنند
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: مشکل اساسی افزایش تصاعدی بودجه جاری کشور نسبت به بودجه عمرانی، مشکل اصلی عدم اجرای طرح های عمرانی در کشور به شمار می آید،
وی با بیان اینکه بزرگ شدن دولت یکی از موانع اصلی تولید و ارائه خدمات مطلوب به مردم تلقی می شود، اظهار کرد: مشکلی که به این منتهی می شود تا فقط به فروختن نفت خام و اخذ مالیات و عدم پی گیری و اجرای پروژه های عمرانی منتهی شود.
این نماینده مجلس تامین اعتبار بسیاری از پروژه ها هم اکنون را بر دوشِ مردمی دانست که خود در شرایط مطلوبی به سر نمی برند و خاطرنشان ساخت: کمک گرفتن از نهادها و بخش های خصوصی برای اجرای پروژه ها مسلماً در همه جا مرسوم است، اما متاسفانه در ایران بخشِ خصوصی تردید دارد و نمی تواند قاطعانه و به دور از دغدغه اینکه آیا سود مشارکت خود را در تعاملات دولتی دریافت خواهد کرد یا نه، پا به میدان بگذارد.
عضو هیات رئیسه مجلس نقش موثر بانکهای خصوصی را در مشارکت در تامین مالی پروژه های مورد تاکید قرارداد و افزود: اما دولت باید تضمین کند که آنها بتوانند پول و سودِ پول و مشارکت خود را دریافت کنند و اگر این کار به شرط هماهنگی و برنامه ریزی صحیح ، می تواند راهگشا و تسریع و تسهیل کننده اجرای طرح های عمرانی و ... باشد .
دولت در سلامت کارکنان بانک ها قصور کرد
وی عملکرد بانک ها طی دوران تاریک اپیدمی کرونا در چرخاندن چرخِ اقتصاد کشور و همچنین پاسخگویی به نیاز مشتریان و مردم را قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: هر چند برابر با قانون برنامه ششم، دولت می بایست خیلی پیشتر از آغاز اپیدمی کووید 19 در کشور، با توسعه ظرفیت های الکترونیک مراجعات حضوری به بانک ها و دستگاه های دولتی را به حداقل ممکن می رساند که متاسفانه قصور کرد و مسلماً خونِ کارمندان بانک که در این ایام با مشغول بودن در شعب به کرونا مبتلا و فوت شدند بر گردنِ دولت است.
نماینده مردم اصفهان در پایان تصریح کرد: عملکرد بسیاری بانکهای خصوصی در اجرای طرحهای اقتصادی مطلوب بوده و امید است سرعت اجرای پروژه ها ازمبادی مختلف سرعت یابد.
مشارکت در تامین مالی پروژه ها و ایفای مسئولیت اجتماعی
بنابراین گزارش مشارکت در تامین مالی پروژه های کلان اقتصادی، ملی و زیربنایی کشور همچون؛ تأمین مالی در طرح های زیربنائی نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور، طرح تأمین آبرسانی به شهرها و روستاهای مناطق محروم ، مشارکت در طرح ملی اکتشاف و استخراج نفت از میادین مشترک فازهای 11 الی 24 پارس جنوبی و خطوط لوله سراسری 6، 9 و 11 انتقال گاز با هدف توسعه صادرات و مشارکت در طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به کویر مرکزی ایران و مشارکت در پروژه ملی پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، از جمله اقدامات بانکها در راستای تحقق اهداف اقتصادمقاومتی و محرومیت زدایی و ارتقای عدالت اجتماعی بوده است.
کمک مالی و ارسال تجهیزات و خدمات رسانی در استانهای مختلف از سوی بانکها جهت مواجهه مطلوب با اپیدمی کرونا در کشور و همچنین انجام اقدامات در حیطه «مسئولیت های اجتماعی» در بانکهای خصوصی بسیار فراتر از دایره «انجامِ وظایف» و قابل بررسی در «اصول اخلاقی و انسان دوستانه » شکل گرفت و اجرایی شد.