آنالیز مسابقات فینال تکواندو گرندپری ۲۰۱۷
مسابقات فینال تکواندوی گرندپری 2017 با تک مدال نقره عاشورزاده برای کشورمان به پایان رسید.
به گزارش شما نیوز ، مسابقات فینال تکواندوی گرندپری سال 2017 با تک مدال نقره عاشورزاده برای کشورمان به پایان رسید.
فرزانعاشورزاده فرزان پس از افتی چند ماهه، دوباره در مسیر پیشرفت قدم گذاشته است. جدای از کسب مدال نقره و امتیاز با ارزش آن، اعتماد به نفسی است که در فرزان عاشورزاده مشهود است. استفاده از ضربات چرخشی (هرچند که منجر به امتیاز نشد) در کنار تحرک دائم در طول مسابقه، نکته مثبتی است که باید مدنظر قرار گیرد.
از دید فنی، استفاده فرزان از ضربات چرخشی تاییدی است بر این مطلب که با وجود ضعفهایی که در آموزش پایه ملی پوشان وجود دارد، کادر فنی اگر بخواهد میتواند با برنامه ریزی، نسبت به اغنای تکنیکها و استراتژی های قهرمانان اثرگذار باشد. اما نکته منفی که در بازی فینال فرزان جلب توجه کرد، استفاده نکردن از ضربات صورت و بهره مندی از چاشنی احتیاط بود که بایستی برای آینده مدنظر قرار گیرد. نکته دیگر قابل ذکر پیروزی فرزان بر نماینده روسیه است. در رویدادهای قبلی نمایندگان ایران همواره مقابل نمایندگان روسیه ناکام بودند، موفقیت فرزان در فینال گرندپری تاییدی است بر تغییر رویکرد کادر فنی بر آنالیز قبلی و کاربردی رقبا که ای کاش زودتر محقق میشد.
آرمینهادیپور متاسفانه نمیتوان عملکرد آرمین را خوب ارزیابی کرد. آرمین با وجود انگیزه بسیار بالا، مقابل حریف نه چندان مطرح استرالیایی مغلوب شد تا هم خود ناکام باشد، هم در دیدار بعدی مقابل فرزان قرار نگیرد! در این خصوص دیگر نمیتوان کم تجربگی آرمین را توجیه کرد. باید این واقعیت را پذیرفت که آرمین از قد کوتاهتری نسبت به میانگین ورزشکاران این وزن برخوردار بوده که جبران این نقیصه مشروط بر تمرکز قوی بر دیگر نقاط مثبت این ورزشکار می باشد. به علاوه احتمالا انگیزه بالای آرمین خود باعث افت عملکرد وی شده که جای خالی روانشناسورزشی آشنا به تکواندو در کادر فنی را مجددا متذکر میشود.
ابوالفضلیعقوبی ابوالفضل با وجود عدم کسب مدال در این مسابقات اما عملکرد خوبی از خود نشان داد. پیروزی بر قهرمان المپیک نباید نادیده گرفته شود مضاف بر اینکه باخت ابوالفضل مقابل قهرمان جهان اتفاق افتاد. در خصوص عملکرد ابوالفضل بایستی به دو نکته توجه داشت. نکته اول آسیب دیدگی نه چندان قدیمی ابوالفضل که تاثیر منفی بر روند آماده سازی وی داشته و نکته بعدی شرکت وی در مسابقات انتخابی گرنداسلم در هفته گذشته و عدم ریکاوری کامل و سفر طولانی مدت وی می باشد.
سجادمردانی سجاد در این مسابقات شروع خوب، ولی پایان بسیار بدی داشت. بررسی مسابقه پایانی سجاد نشان از حل نشدن مشکل اصلی سجاد دارد. عدم جنگندگی و تحرک کم و محدودیت تکنیک های مورد استفاده نقاط منفی است که با وجود اشراف کادر فنی، هیچ تغییری قابل مشاهده نیست. اینکه سجاد در جایگاه نسبتا خوب در رنکینگ المپیک قرار دارد، اما تلاشی برای رفع نقاط ضعف خود نمیکند، زنگ خطری است برای تکواندوی ایران در سالهای پیش رو و احتمالا المپیک توکیو. مضاف بر اینکه به نظر نمیرسد کادر فنی فکری برای پشتوانه سازی این وزن کرده باشد.
مهدیبیباک نقدی که بر بی باک وارد است، اعزام این مربی به مسابقات انتخابی گرند اسلم چین می باشد. با توجه به مقدماتی بودن تورنمنت مذکور شاید فدراسیون می توانست، یک مربی دیگر همراه تیم به چین اعزام کند. این موضوع از دو منظر حائز اهمیت است؛ اول ترک اردو توسط سرمربی تیم ۱۰ روز قبل از مسابقات گرندپری که بهرحال بر روند آماده سازی تاثیر منفی داشته و دوم خستگی و عدم تنظیم ساعت زیستی بی باک بعد از سفر چین و سپس سفر به ساحل عاج که قطعا بر تمرکز و کوچینگ بی باک اثر منفی داشته است.