شمانیوز
شما نیوز

بودجه ورزش آب رفت!

بودجه ورزش آب رفت!

کاهش بودجه ورزش در سال ۹۷ با توجه به حساسیت مسابقاتی که سال آینده برگزار می شود، عجیب است.

به گزارش شما نیوز ،و به نقل از شهروند، درحالی ‌که انتظار می‌رفت دولت مثل ‌سال ٩٦ برای ورزش در ‌سال ٩٧ هم افزایش بودجه در نظر بگیرد، این اتفاق رخ نداد و به نظر می‌رسد در سالی که بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ برگزار می‌شود؛ ورزش کشور از نظر بودجه‌ای در مضیقه خواهد بود. کاهش چشمگیر بودجه عمرانی وزارت ورزش و همچنین افزایش مختصر بودجه کمیته ملی المپیک درحالی‌ که اکثر فدراسیون‌ها درحال حاضر هم با مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، خبر خوبی برای ورزش ایران نیست.

کاهش ٣٠٠ میلیاردی بودجه عمرانی

درحالی ‌که یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت ورزش در سال‌های اخیر به اتمام‌رساندن پروژه‌های نیمه‌کاره ورزشی در سراسر کشور بوده، در لایحه بودجه ‌سال ٩٧ بخش عمرانی با کاهش ٣٠٠‌میلیارد تومانی مواجه بوده است. در بودجه‌ سال ٩٦، برای بخش عمرانی وزارت ورزش ٦٦٥‌میلیون درنظر گرفته شده بود اما در لایحه بودجه ارایه‌شده به مجلس برای ‌سال آینده این مبلغ به ٣٧٧‌میلیارد رسیده است. این در شرایطی است که پروژه‌های زیادی در استان‌های مختلف نیمه‌کاره هستند و انتظار تزریق بودجه را می‌کشند.

سهم وزارت ورزش کم شد!

٤١٠‌میلیارد تومان در بخش عمومی و ٤١‌میلیارد در بخش‌های متفرقه بودجه وزارت ورزش در نظر گرفته شده است. جمع این مبلغ که بیش از ٤٥٠‌میلیارد می‌شود، بیشتر از ٣٧٣‌میلیارد‌ سال گذشته است. با این حال به خاطر کاهش بودجه ٣٠٠میلیاردی در بخش عمرانی، در مجموع بودجه وزارت ورزش نسبت به ‌سال ٩٦ کاهش بیش از ٢٠٠میلیاردی را به خود می‌بیند. ٨٢٨‌میلیارد بودجه پیشنهادی وزارت ورزش در ‌سال ٩٧ به حساب می‌آید، درحالی ‌که برای‌ سال ٩٦ بودجه ١٠٣٩میلیاردی در نظر گرفته شده بود.

فقط ٥‌میلیارد اضافه برای کمیته

کمیته ملی المپیک شرایط نسبتا بهتری را از نظر بودجه‌ای نسبت به وزارت ورزش تجربه می‌کند. بودجه عمومی و متفرقه این نهاد ٥٠‌میلیارد در نظر گرفته شده، درحالی‌ که در بودجه ٩٦ این مبلغ ٤٤‌میلیارد تومان بود. البته کمیته هم در بخش عمرانی با کاهش بودجه روبه‌رو شده و ٢‌میلیارد و ٤٢٦‌میلیون به یک‌میلیارد و ٦٩١‌میلیون در این بخش تقلیل پیدا کرده است. در مجموع کمیته ملی المپیک در لایحه بودجه ‌سال ٩٧ با بیش از ٥١‌میلیارد افزایش ٥میلیاردی بودجه را به خود دیده اما خیلی هم نمی‌تواند از این اتفاق راضی باشد. شهریورماه ‌سال ٩٧ بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ در جاکارتا برگزار می‌شود که برای ورزش کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و تمامی فدراسیون‌ها از کمیته ملی المپیک درخواست کمک می‌کنند. به نظر می‌رسد با توجه به هزینه‌های سنگین اعزام ورزشکاران و حضور نزدیک به یک‌ماهه ورزشکاران در کشور اندونزی کمیته ملی المپیک هم با مشکلاتی در ‌سال آینده از نظر بودجه روبه‌رو باشد.

کاهش ٤‌درصدی سهم پارالمپیکی‌ها

در شرایطی که با تصویب قانون، بودجه کمیته المپیک و پارالمپیک از یکدیگر جدا شده است، در ‌سال ٩٧ بودجه در نظر گرفته‌شده برای کمیته ملی پارالمپیک با کاهش ٤‌درصدی مواجه شده است. ورزش جانبازان و معلولان که همواره توانسته در بازی‌های پاراآسیایی و پارالمپیک به افتخارات خوبی دست پیدا کند، با ٢٢‌میلیارد و ١٧٠‌میلیون تومان حتی نیمی از بودجه کمیته ملی المپیک را هم به خود اختصاص نداده است. به نظر می‌رسد این نگاه تبعیض‌آمیز در آینده ورزش جانبازان و معلولان را دچار مشکل کند و کمیته پارالمپیک در اجرای برنامه‌های خود برای بازی‌های پاراآسیایی ٢٠١٨ با محدودیت‌هایی روبه‌رو شود. کمیته ملی پارالمپیک‌ سال گذشته ٢٣‌میلیارد بودجه داشته و در زمینه بودجه عمرانی هیچ سهمی را برای خود نمی‌بیند.

داورزنی: فقط تکمیل پروژه‌ها ١١‌هزار ‌میلیارد پول می‌خواهد

با این‌که رسانه‌ها واکنش مثبتی به کاهش بودجه ورزش نشان ندادند، محمدرضا داورزنی، معاونت قهرمانی وزارت ورزش سعی کرد فعلا اهالی ورزش را به آینده امیدوار کند: «هنوز که رسما چیزی اعلام نشده است. آنچه مشخص است، این‌که نگاه دولت به ورزش حمایتی است اما همیشه هم در رابطه با بودجه بحث‌های مختلفی وجود داشته و در مجلس هم مطرح می‌شود. وزارت ورزش و جوانان هم دنبال این است که از راهکارهای مختلف بتواند درآمدهای پایدار یا منابع پایدار داشته باشد. در ٢٠‌سال گذشته، منابع وزارت ورزش از منابع مختلفی همچون عوارض سیگار و یک‌درصد فروش منابع مالی ورزش در حوزه‌های عمرانی و قهرمانی تأمین شده است اما در این مدت منابع بی‌ثباتی داشته‌ایم.»

وی همچنین با اشاره به اهمیت بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ می‌افزاید: «در المپیک و بازی‌های آسیایی دولت همیشه در کنار ورزش بوده و ما از این نظر خیالمان راحت است. درحال حاضر وزارت ورزش پیگیر این است که از راهکارهای مختلف منابع پایدار را پیش‌بینی کند تا فدراسیون‌های ما بتوانند برنامه‌هایشان را پیش ببرند.» معاونت قهرمانی وزارت ورزش در پایان هم به کاهش چشمگیر بودجه عمرانی اشاره می‌کند: «یکی از مشکلات و بحث‌های جدی ما این است که چند‌هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور وجود دارد که براساس آمار حدود ١٠، ١١‌هزار‌میلیارد تکمیل آنها هزینه می‌خواهد یا باید مکانیزم‌هایی به کار گرفته شود که بتوان آنها را واگذار کرد. این بحث یکی از دغدغه‌های جدی سلطانی‌فر و مجموعه وزارت ورزش است و امیدوارم بتوانیم این اقدامات را انجام دهیم.»

جام جهانی و بازی‌های آسیایی یادمان رفت؟

بدون شک با توجه به برگزاری جام‌جهانی ٢٠١٨ و جام‌ملت‌های آسیا ٢٠١٩ فوتبال و بازی‌های آسیایی جاکارتا، ‌سال ٩٧ برای ورزش ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. وزیر ورزش شخصا بارها تأکید کرده که این وزارتخانه برای موفقیت تیم‌ملی ایران در جام‌جهانی روسیه از هیچ کمکی دریغ نمی‌کند. از سوی دیگر اکثر فدراسیون‌ها درگیر آماده‌سازی ورزشکاران خود برای حضور موفق در بازی‌های آسیایی ٢٠١٨ خواهند بود که نیاز به توجه ویژه وزارت ورزش دارند. به نظر می‌رسد کاهش بودجه ورزش در چنین سالی خیلی هم کارشناسی نبوده و قطعا باعث ایجاد مشکلاتی در ‌سال ٩٧ خواهد شد.

چرا چانه ورزش باز هم کوچک شد؟

درحالی‌ که در بودجه ‌سال ٩٦، ورزش کشور با افزایش بودجه چشمگیر ٢١‌درصدی روبه‌رو شد و سخنگوی دولت هم در صحبت‌هایی به اهمیت این بخش اشاره کرد؛ به نظر می‌رسد نگاه مسئولان در دولت دوازدهم به ورزش تغییر کرده است. کاهش بودجه در بخش‌های مختلف باعث ایجاد یأس و ناامیدی در میان اهالی ورزش خواهد شد و در سالی که قرار است اتفاقات کلیدی برای ورزش ایران رخ دهد، تمام فدراسیون‌ها را دچار مشکل خواهد کرد. همین امسال که بودجه ورزش رشد چشمگیری داشت، خیلی از فدراسیون‌ها با مشکلات مالی زیادی دست‌وپنجه نرم کردند. حتی در شرایطی که به ٣ماه پایانی ‌سال نزدیک می‌شویم، فدراسیون‌ها حتی کمتر از نیمی از بودجه خود را از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک دریافت نکردند و از این بابت گلایه دارند. کافی است که خیلی کوتاه به این موضوع فکر کنید که بودجه فدراسیون‌ها محدود بوده، الان دچار کاهش شده و حتی همان مبلغ توافق‌شده هم پرداخت نمی‌شود. شاید فدراسیون‌هایی مثل فوتبال، کشتی و والیبال به خاطر پتانسیل رسانه یا خود بتوانند این کسری بودجه را با جذب اسپانسرها جبران کنند اما کار برای سایر فدراسیون‌ها با توجه به کمبود توجه رسانه‌ها و عدم استقبال اسپانسرها بسیار سخت‌تر خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی