به گزارش شمانیوز و طبق اعلام رئیس فدراسیون فوتبال، در صورتیکه تیم ملی عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا را از آن خود کند، کارلوس کیروش بهترین شانس برای ماندن است و با توجه به حاشیههای قبل از جام ملتها و نتیجه نگرفتن تیم ملی ایران میتوان پیش بینی کرد کی روش برکنار شود.
کی روش 8 سال در کنار تیم ملی ایران بود و در صدمین بازی خود در مقابل ژاپن تیم تحت مدیریت وی با نتیجه 3 بر 0 بازی را واگذار کرد و کورسو های امید جهت تمدید قرارداد خودش را خاموش کرد.
سخنان اخیر کی روش با انتقادهای فراوانی در محافل ورزشی مواجه شده و جو منفی علیه وی در ایران به وجود آمده بود.
*مصاحبه جنجالی کی روش علیه مسئولین ایران
کارلوس کی روش با تساوی بدون گل و با استراتژی ویژه خود توانست ایران را بالاتر از عراق با امتیاز مشترک، اما تفاصل بهتر به مرحله یک هشتم نهایی برساند تا مسیر آسانتر تا فینال پیش روی تیم ملی قرار بگیرد. چند ساعت بعد از بازی حساس با رقیب همسایه در آل مکتوم بار دیگر کارلوس کی روش با تاختن به منتقدان و مخالفانش در ایران مدعی شد برخیها به دنبال ضربه زدن به او دستیارانش هستند و در این راه شخص اول ورزش ایران هیچ ورودی نداشت، چون تصمیم به ماندن من در تیم ملی ایران ندارد. بعد از پیام تشکر رهبرانقلاب علیه من شدند یک واقعیت وجود دارد آن هم این است که خواسته وزیر محترم ورزش ایران این نیست که کارلوس کی روش در تیم ملی بماند. ایشان در حالی که باید تحت هر شرایطی از من، تیمم و همه همکارانم حمایت میکردند هیچ گاه این زحمت را به خود ندادند و مهمتر از همه برنامههای آماده سازی مد نظر من را با تردید اجرایی کردند، برنامهای که ضربههای زیادی خورد تا تیم آن گونه که باید آماده وارد امارات نشود. بعد از پیام تشکر رهبر انقلاب بعد از جام جهانی، وزارت ورزش کاملاً علیه من شد. وزیر ورزش نخواست به تفرقهها پایان بدهد باید اعتراف کنم اگر
تفرقه و مسائلی از این قبیل در چندماه گذشته فوتبال ایران را در برگرفته است تنها مسئولش وزیر محترم ورزش و جوانان ایران است که هیچ گاه نخواستند به این ماجراها ورود کنند. شما الان شاهد هستید که به غیر از یک باشگاه خاص در لیگ برتر بقیه باشگاهها از همه مسائل رقم خورده گلایه دارند. با دروغ پراکنی دنبال ضربه زدن به تیم ملی بودند چه شخصی از سوی یک سری رسانه و روزنامه خاص به همراه آقای مسعودی در حال بهره بردن است؟ چه اشخاصی در این بی نظمی و دروغ پراکنیهایی که در هفتههای منتهی به جام ملتها رقم خورد در حال بهره بردن هستند؟ به نظر شما راه افتادن داستانهایی همچون آلکساندر، میک درموت و حتی ماجرای بازی احتمالی با آرژانتین بدون برنامه ریزی برای تیم ملی به راه افتاد؟ نه همه اینها از سوی یک نفر خاص هدایت میشود. به نظر شما آن نفر خاص و باشگاهش تحت حمایت مستقیم چه کسی میتواند این گونه پیش برود؟ مردم نان سر سفره ندارند آن وقت فرست کلاس میگیرند وقتی ما حتی مشکلات پایهای در راه آماده سازی تیم ملی ایران داریم، وقتی مردم کشور ایران، مردانی که در راه تامین غذای سر سفره خانوادههای خود در مضیقه هستند آن هم به خاطر مشکلات
اقتصادی میبینیم که به این فرد و باشگاهش اجازه داده میشود پرواز فرست کلاس به ژاپن داشته باشند! با این وجود من و شاگردانم در تیم ملی همه کاستیها را به جان خریدیم و یک مطلب را باید خطاب به مردم ایران با صراحت بیان کنم آن هم این که ما تا پایان جام ملتها با قدرت تنها برای شادی طرفداران واقعی مان میجنگیم.
مسعودی هم جزو مهمی از آن سیرک است الان زمان آن است افرادی که در دوسال گذشته احترام، شخصیت و غرور ملی ایران را زیر پا گذاشته و هر کاری دل شان خواست با ما انجام دادند، نام شان علنی شود. میخواهم با صراحت پیرامون آقای مسعودی صحبت کنم. همان فردی که آن تصویر و دروغ را در فینال لیگ قهرمانان به راه انداخت. ایشان هم وصل است به همان سیرکی که در فوتبال ایران توسط گروهی خاص راه افتاده است! واقعا فکر میکنید این سیرک با اجازه چه کسی کارش را انجام میدهد؟ به تاج گفته بودند که من نباید باشم حالا میخواهم به صورت شفاف درباره این گمانه زنیها توضیح دهم. تنها مطلبی که الان میتوان بگویم این است که شش ماه پیش فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت قرارداد من با این تیم شش ماهه باشد. این تصمیمی بود که گرفته شد و در آن برهه من احساسم را با آقای تاج در میان گذاشتم. اما این خواستهای بود که از طرف فدراسیون و آقای تاج گرفته شد. الان باید بگویم چیزی را فهمیدم که اگر آن موقع میفهمیدم هرگز قراردادم را با تیم ملی تمدید نمیکردم و آن هم این است که وزارت ورزش هرگز به دنبال ثبت قرارداد با من نبود. مطلبی که آن موقع نمیدانستم و الان فهمیدم این است
که به آقای تاج گفته شده بود که قرارداد با من تمدید نشود. میدانستم برخلاف میل وزیر در ایران نمیماندم من اگر این مطلب را میدانستم هرگز در ایران نمیماندم. نمیخواستم برخلاف میل جناب آقای وزیر باشد. آقای تاج قبل از این به من گفته بودند که چرا از تیم ملی و فدراسیون حمایتی نیست. من هم اصلا دوست نداشتم به فدراسیون و یا تیم ملی آسیبی وارد شود. آقای سلطانی فر به هر دلیلی برنامه و یا گزینهای دیگر دارند.
آیا کسی جرات می کند کی روش را کنار بگذارد؟
انتقادات کی روش در زمینه های مختلف در حالی مطرح می شود که وی در هفت سال گذشته از نامناسب بودن زیرساخت های فوتبالی انتقاد کرده و همواره از سوی رسانه ها بحث هایی در زمینه پیشنهاد همکاری کشورهای مختلف آفریقایی، آسیایی و آمریکای جنوبی برای وی مطرح می شد.
اما چرا کی روش با وجود شناخت از امکانات ایران همچنان پیشقدم همکاری با تیم ملی است و اصرار او برای ماندن در تیم ملی فوتبال کشورمان چیست؟ به راستی این همه عشق و علاقه وصف ناپذیر این مرد پرتغالی به ایران از کجا سرچشمه می گیرد و نیمکت تیم ملی ایران چه جذابتی برای مرد چشم آبی دارد؟ چرا کی روش با وجود درخواست های همکاری کشورهایی مانند کره جنوبی که از لحاظ زیرساخت ورزشی بسیار توسعه یافته تر از فوتبال ایران هستند، با بازگشت به زمین ناهموار پژوهشکده نفت تمرینات تیم ملی را دنبال می کند؟
در این زمینه باید گفت کی روش در ایران فارغ از جایگاه سرمربی تیم ملی گویا اختیارات دیگری هم دارد، اختیارات تامی که نه تنها هیچ کشوری حاضر به پذیرش آن نیست بلکه قوانین خودساخته وی با بسیاری از قوانین فیفا در زمینه برنامه ریزی فوتبال باشگاهی مغایرت دارد.
او در ایران با یک قانون خودساخته از تمام باشگاه های فوتبال می خواهد بازیکنان ملی پوش را پس از بازی باشگاهی به ساختمان مرکز حرفه ای فوتبال (پک) فرستاده و این بازیکنان باید تا 72 ساعت قبل از بازی باشگاهی در اختیار وی باشند. این در حالی است که طبق قوانین فیفا باشگاه تنها در روز های فیفا دی می تواند 72 ساعت قبل از بازی، بازیکن را در اختیار تیم ملی قرار دهند.
همچنین او به خوبی می داند در زمان حضورش در ایران جایگاه کارفرما و کارگزار در تیم ملی عوض می شود و مسوولان فوتبال کشورمان نه تنها انتقادی از روش کنونی وی ندارند بلکه آنان با ادبیات خاص برای مربی خط قرمز و حاشیه امن ایجاد خواهند کرد.
کی روش حرفه ای است و سال های متمادی در کناردست «الکس فرگوسن» نامدار، راه و رسم فوتبال را آموخته است. او با روانشناسی، رفتار مسوولان و هواداران تیم ملی را به خوبی می داند که دستمزد سالیانه 1 میلیون و 69 هزار پوندی (بر اساس اعلام دستمزد مربیان جام جهانی) نه تنها وی را در جایگاه پاسخگویی قرار نخواهد داد بلکه اختیارات وی در فوتبال ایران آنچنان تام است که می تواند علیه «علیرضا اسدی» دبیر وقت فدراسیون فوتبال موضع گیری کرده و وی را متهم به عدم شناخت توپ از سیب زمینی کند. (17 فروردین 1395 به نقل از رسانه ها)
بله قدرت بهره گیری از مشاوران رسانه ای خبره و بکار گیری ادبیات پوپولیستی برای ایجاد واگرایی بین هواداران فوتبال و مربیان باشگاهی تاکتیکی است که در بین مسوولان ورزشی ایران تنها کی روش به خوبی قادر به اجرای آن است و این روش در کشورهایی که صاحب فوتبال حرفه ای با مدیرانی قوی است، جوابگو نخواهد بود.
کی روش به این باور رسیده که اگر از بین گزینه های پرتعداد رسانه ای خود گزینه ای غیر از ایران را برای ادامه مربیگری انتخاب کند پس از نزدیک به هشت سال اقتدار فوتبالی باید در جایگاه پاسخگویی قرار گیرد. لذا وی با بررسی جمیع جهات هیچگاه قید حضور در ایران را نخواهد زد.
با کنار هم قرار دادن این شرایط و بسیاری از اختیارات ویژه سرمربی تیم ملی فوتبال ایران باید گفت این مجموعه عوامل برای این مرد پرتغالی اقتداری به ارمغان آورده که سوای سود مادی و اقتصادی، با استفاده از این اقتدار ضمن تثبیت جایگاه خود پا را فراتر از حوزه ورزش گذاشته و در برنامه زنده تلویزیونی شایعه تبعیض قومیتی در جامعه را اشاعه می دهد.
وی همچنین در قالب یک ابرقهرمان مدعی است تا زمانی که در ایران باشد اجازه تبعیض در تیم ملی را نمی دهد.
حال باید دید مسئولین ورزش کشور می توانند از سد رسانه ای کی روش عبور کنند و وی را کنار بگذارند؟!