مذاکرات وین
خطیب زاده: آمدهایم تا به یک توافق خوب و پایدارتر دست یابیم| پیش نویسی از توافق تهیه شده است
خطیبزاده با تاکید بر اینکه هیچ چیزی بیشتر از تعهدات برجامی نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت، گفت: آنچه در حال مذاکره در وین است تا چه میزان تلاش شده یک توافق پایدارتر و خوبتر براساس توافق ۲۰۱۵ در اجرا به دست بیاوریم.
به گزارش شمانیوز : سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تبریک عید بزرگ مبعث ، اظهار داشت: سفر باقری به تهران همانند بسیاری از سفرهایی که ایشان داشت برای انجام مشورتهای لازم با تهران بوده است. شورای عالی امنیت ملی راهبری مذاکرات را داشته و سفر باقری درباره موضوعات باقیمانده است. پیش نویسی از توافق تهیه شده و لازم بود مورد بررسی قرار بگیرد.
وی افزود: برخی موضوعات باقیمانده که دستور العملهای لازم را باقری نیاز داشت که با طرفهای مختلف صحبت کند. در سه موضوع اصلی همچنان طرفهای غربی و آمریکا تصمیم سیاسی خود را نگرفتند در تمامی تماس ها تلاش کردیم خطوط قرمز ایران و منطق ایران برای طرف غربی روشن شود. الان در نقطهای هستیم که ابهامی برای واشنگتن و اروپا نیست و از خطوط قرمز خود عبور نمیکنیم و طرفهای غربی بیش از این کش ندهند. باقری امروز صبح وارد وین شد. موضوعات مربوط به رفع تحریمها و ادعاهای سیاسی درباره برنامه هستهای بوده و طی روزهای آتی باید شاهد باشیم طرف مقابل تصمیم خود را گرفته یا نگرفته است.
پیش نویس ۹۸ درصدی تهیه شده است
سخنگوی وزارت خارجه گفت:پیش نویس به صورت مشترک آماده شده و بالای ۹۸ درصد به صورت مشترک نگاشته شده و آنچه باقیمانده مواردی است که باید مرتفع شود. در خصوص موضوعاتی در حوزه رفع تحریمها، تضامین و برخی ادعاهای سیاسی در حوزه فعالیتّ صلح آمیز هستهای ایران باید در یک بستر مناسب آماده شود.در وین نیستیم که توافق جدید کنیم. توافق در ۲۰۱۵ انجام شده است.ما و ۱+۴ در وین حضور داریم که مطمئن شویم اگر آمریکا میخواهد به برجام برگردد که یک روزه نخواهد بود و مسیر پر راستی آزمایی برای آمریکاست.
وی در پاسخ به سؤالی گفت: سطح و کیفیت و میزان غنی سازی به سطح و میزانی که در برجام توسط ایران تعهد شده است. آنچه در وین در حال گفتوگو هستیم توافق احتمالی در حوزه رفع تحریمها و گستره رفع تحریمها خیلی وسیعتر از آن است که آمریکاییها ادعا میکردند. توافق قابل اتکاتر و پایدارتر در حال تدوین است و در موضع دستاوردهای هستهای حفظ، صیانت و توان بازگشت پذیری ایران به عنوان تضمین ذاتی و خط قرمز ما باشد.هر چقدر تضامین عینی توسط آمریکا دقیقتر داده شود در بندهای مقابل هم این نکته رعایت میشود.
در نقطه خوبی برای جمع بندی قرار داریم
خطیبزاده خاطرنشان کرد: اگر حقوق مشروع ایران رعایت شود در نقطه خوبی برای جمع بندی توافق قرار داریم.
سخنگوی وزارت خارجه درباره خبر منتشر شده مبنی بر گفتوگو بین روسیه و اوکراین گفت: این گفتوگو مورد توصیه و نظر ما بوده و مذاکره برای توقف درگیریها باید مورد توجه قرار میگرفته است. راهحل سیاسی راهحل پایدار برای مشکلاتی است که دهههاست در منطقه وجود دارد.
خطیبزاده در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره گفتوگوی تلفنی اخیر امیرعبداللهیان و همتای انگلیسی و اینکه آیا تحولی در بحث بدهی انگلیس رخ داده اظهار داشت: تحول در پرونده بدهی ایران باید در لندن انجام شود.توافقات چندین بار است انجام شده حکم دادگاه انگلیسی صادر شده و تعلل آنها نشان میدهد چقدر از اجرای قوانین خود به بهانههای مختلف فرار میکنند. تحول زمانی است که لندن به قانون گردن بگذارد.
وی در خصوص اظهارات وزیر خارجه عربستان مبنی بر اینکه مذاکره با ایران نتیجه نمیدهد مگر اینکه ما را هم مشارکت دهند، گفت: اعضای برجام در برجام نوشته شده و توصیه میکنیم یک بار وقت بگذارند تا بعد از این اظهارات شاذ نکنند.
متن جدیدی جدا از برجام نداریم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره نگرانی نمایندگان مجلس در خصوص توافق احتمالی بیان کرد: صدای ملت و نمایندگان ملت را در علنی و در جلسات بسته با نمایندگان شنیدیم و نکات آنها را یادداشت کرده و امیرعبداللهیان هم بارها در جلسات کمیسیون امنیت ملی و صحن با نمایندگان به صورت خصوصی گفتوگو کرده و تعامل بسیار خوبی در سطح وزارت خارجه و مجلس و همچنین دولت و مجلس انجام میشود. راهبری مذاکرات بر عهده شورای عالی امنیت ملی است. رئیس مجلس عضو شوراست. دغدغههای نمایندگان را میدانیم. در وین نیستیم متن جدیدی جدا از برجام توافق کنیم. در وین هستیم که توافق ۲۰۱۵ این بار به درستی توسط آمریکا و سه کشور اروپایی اجرا شود.
آمده ایم تا یک توافق پایدار و خوب به دست بیاوریم
خطیبزاده عنوان کرد: آنچه در حال مذاکره در وین است تا چه میزان تلاش شده یک توافق پایدارتر و خوبتر براساس توافق ۲۰۱۵ در اجرا به دست بیاوریم. هیچ چیزی بیشتر از تعهدات برجامی نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت و هیچ چیزی کمتر از منافع اقتصادی ملت ایران گفتوگو نکرده و نمیپذیریم و به خاطر بدعهدی و چندین سال خسارت به ملت ایران در مسائل رفع تحریمی پایدارتر مذاکرات را پیش میبریم. قانون مجلس الزام آور است و اگر توافق انجام شود و اگر به آن نقطه برسیم حتما نمایندگان مجلس هم متن را میبینند عین همه ملت ایران و در خصوص آن میتوانند نظر دهند و این حق نمایندگان ملت است از هر طیف و هر نگاهی که به مسائل دارند دغدغه واقعی آنها حفظ منافع مردم است آن نقطه همگرایی دولت و مجلس خواهد بود.