شمانیوز
شما نیوز

ایران و افغانستان

تنش های مرزی میان ایران و افغانستان | احتمال جنگ بین ایران و افغانستان چقدر است؟

تنش های مرزی میان ایران و افغانستان | احتمال جنگ بین ایران و افغانستان چقدر است؟

تنش‌های مرزی ایران باعث شد تا آن کشور در مرز مشترک با افغانستان نیروهای تازه‌نفس و تانک‌های زرهی مستقر کند.

به گزارش شمانیوز: به دنبال تنش‌های مرزی بین طالبان و مرزبانان ایرانی در گذرگاه اسلام‌قلعه‌‌، ایران تدابیر امنیتی و دفاعی در مرز را افزایش داده است. برخی منابع از اعزام نیروهای تازه‌نفس ارتش ایران خبر داده اند که با تانک‌های زرهی در مرز "دوغارون"، نقطه مشترک مرزی بین افغانستان و ایران مستقر شده‌اند. ماموران شهرداری گمرگ دوغارون از تخلیه کامل پارکینگ این گمرگ خبر داده و هدف از آن‌ را احتمال درگیری بین دو کشور گفته‌اند.

تاکنون مقام‌های طالبان و ایران به گونه رسمی در این مورد چیزی نگفته‌اند. این در حالی است که اخیراً تنش‌های مرزی میان طالبان و ایران افزایش یافته‌ است.

روز شنبه در پی انجام برخی فعالیتهای خارج از چهارچوب و قواعد مرزی از سوی نیروهای وابسته به طالبان (جاده سازی) در محدوده نقطه صفر مرزی دوغارون در خراسان رضوی، این مرز مهم تجاری توسط ایران بسته اعلام شد. بار اول نیست که مرز افغانستان و ایران پرتنش می‌شود و مرزداران دو کشور با یکدیگر دچار مشکل می شوند.

شایان ذکر است که این ماجرا پس از آن بروز کرد که نیروهای مرزی طالبان قصد ساخت یک جاده در منطقه مرزی دو کشور را داشتند که با مخالفت نیروهای مرزبانی جمهوری اسلامی ایران روبرو شدند.

این اقدام ایران با مقاومت نیروهای طالبان مواجه شد و پس از بحث و مشاجره دو طرف به حالت آماده‌باش درآمدند. در پی بروز این ماجرا، مرز دوغارون نیز موقتاً مسدود شد. این امر از اقدام طالبان برای جاده‌سازی در نزدیکی مرز آغاز شده است.

براساس اخبار منتشر شده، در راستای حفظ امنیت، محموله های مختلف موجود در مرز دوغارون به پارکینگ‌ها با فاصله امن از مرز منتقل شده‌اند. ‎هم‌اکنون خدمات گمرکی در مرز دوغارون به صورت موقت ارائه نمی‌شود. با این حال با حداقل حضور نیروی انسانی به موارد ضروری در مرز دوغارون پاسخ داده می‌شود.

از خویشتن داری ایران در مرز های افغانستان سو برداشت نشود

آقای دکتر سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: "مرزداران غیور ما در مرز های ما با افغانستان به جهت اوضاع داخلی افغانستان و به جهت ناآشنایی احتمالی برخی از مامورین مرزی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان در مرز های ایران تا امروز با خویشتن داری رفتار کردند البته این موضوع و تکرار این موضوع جای نگرانی دارد ضمن اینکه مرزداران غیور ما دستور و مأموریت دارند که از هرگونه تردد غیر قانونی توسط هر کسی جلوگیری کنند در عین حال ما همواره آمادگی داشتیم و باز هم اعلام آمادگی می‌کنیم تا تعالیم لازم را به مامورین جدید در خصوص شناسایی نقاط مرزی و رفتار حرفه‌ ای در مرز ها ارائه دهیم.

باید توجه داشت که تکرار این موضوع جای نگرانی بسیار جدی دارد و ما این موضوع را از طرق مختلف به هیئت حاکمه سرپرستی در افغانستان اعلام کردیم امیدواریم خویشتن داری باعث سو برداشت طرف مقابل نشود".

همچنین بر اساس اخبار اعلام شده در بخش کنسولی سفارت افغانستان در تهران یک دیپلمات در سطح سکرتر سوم از سوی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان اعزام شده، آقای دکتر سعید خطیب زاده بیان کرد:"سفارتخانه افغانستان در تهران با آمار چند هزار نفر در ماه مراجعه کننده و بر اساس اعلام خود سفارتخانه که حتی به ۱۰۰ هزار نفر نیز اشاره شده به تعداد زیادی کارمند به ویژه در بخش کنسولی نیاز دارد به همین دلیل باید مساعدت کنیم تا برای کارکنان سفارت افغانستان نیز مشکلی ایجاد نشود.

وضعیت افغانستان از روز اول برای ایران مهم بوده و مسئولیت قطعی هیئت حاکمه سرپرست افغانستان در قبال تمامی اقوام و ادیان یادآوری شده.

ما در افغانستان اقلیت نداریم ما در افغانستان اقوام مختلف داریم که همه به طور مشترک در آینده افغانستان شریک هستند باید یادآور شد که مسئولیت قطعی هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان نسبت به همه اقوام است بسیار متاسفم به نام جمهوری اسلامی ایران که هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان هنوز نتوانسته امنیت لازم را در برخی از مناطق این کشور برقرار کند این اقدامات تروریستی به شدت محکوم می‌شود و ما آمادگی داریم تجربیات خود در مبارزه با گروه‌ های تروریستی به هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان منتقل کنیم تا شاهد شرایطی بهتر برای مردم این کشور باشیم".

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آن تاکید کرد: "تصمیم جمهوری اسلامی ایران بر تحویل سفارتخانه افغانستان در تهران به هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان کاملاً مشخص است و به هیچ عنوان تا زمانی که به صورت قانونی و فراگیر دولتی در افغانستان تشکیل نشود این اقدام صورت نخواهد گرفت اما رفت و آمد های دیپلمات ها کاملاً طبیعی و در چارچوب کنوانسیون های بین المللی است".

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی