شمانیوز
شما نیوز

آغاز پنجمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم

آغاز پنجمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی شامگاه دوشنبه در پنجمین گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم، گفت: اقدام دولت در مسئله ارز ترجیحی مبتنی بر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است.

به گزارش شمانیوز: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان شامگاه دوشنبه ۱۹ اردیبهشت، در پنجمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم گفت: مسئله ابتدایی دولت در ابتدای شروع به کار مسئله کرونا بود که در آن زمان روزانه ۷۰۰ خانوار داغدار می‌شدند. دولت با مشکلاتی مانند تأمین واکسن و تزریق واکسن روبه‌رو بود که به لطف خدای متعال و مشارکت مردم و با دیپلماسی قوی توانستیم واردات واکسن را انجام دهیم و آمار فوتی‌ها را تک‌رقمی کردیم و الحمدالله توانستیم دانشگاه‌ها و مدارس را بازگشایی کنیم و هم اینکه کسب و کارها را دوباره دایر سازیم.

وی افزود: همچنین علاوه بر واردات واکسن، شرکت‌هایی وجود دارند که تولید واکسن را در کشور انجام می‌دهند و امروز ایران به یک کشور موفق در واکسیناسیون شهرت دارد.

رئیس جمهور با بیان اینکه مسئله مهم دیگر برای دولت مسئله ذخایر کالاهای اساسی است، گفت: به مردم می‌گویم مشکلی در ذخایر کالاهای اساسی نداریم و نگرانی در این مورد وجود ندارد و اما در مورد ذخایر ریالی و ارزی هم باید بگویم که نسبت به ذخایر ارزی و ریالی نگرانی وجود ندارد و زمانی که درباره پرداخت حقوق و دستمزدها نگرانی وجود داشت اما امروز این نگرانی دیگر وجود ندارد و حقوق و دستمزدها به موقع پرداخت می‌شود و همچنین مشکلی هم در فروش نفت نداریم.

رئیسی با بیان اینکه دولت با ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه مواجه بود، اظهار کرد: همه در ابتدا ‌می‌گفتند با این کسری بودجه می‌خواهید چه کاری بکنید، اما کسری بودجه سال ۱۴۰۰ را بدون استقراض از بانک مرکزی پشت سر گذاشتیم. همچنین پیش‌بینی می‌کردند تورم در دولت سیزدهم به ۶۰ درصد برسد اما به ۳۶ درصد رسید.

وی ارز ترجیحی را یکی از مسائل جدی کشور عنوان کرد و گفت: ارز ترجیحی یکی از مسائل جدی کشور است که کارشناسان بسیاری نسبت به مشکل‌آفرین بودن آن هشدار داده‌اند و باید برای آن چاره‌ای اندیشیده می‌شد. دولت باید ارز ترجیحی را حذف می‌کرد و نگرانی عمده ما هم ثبات بازار کالاهای اساسی است و در نهایت دولت بررسی‌هایی انجام داد که در آخر به این نتیجه رسیدیم ۶ تا ۷ کالا از ارز ترجیحی محروم شوند. ارز ترجیحی فساد و رانت بسیاری را برای کشور به همراه داشت و من زمانی که رئیس قوه قضائیه بودم این مشکلات را به جد می‌دیدم.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم ۸ میلیارد دلار در قانون بودجه ۱۴۰۰ برای مصارف کشور اختصاص پیدا کرد که در همان ابتدا این مبلغ تمام شد، گفت: در جلسه سران قوا این موضوع را مطرح کردیم و ما لایحه‌ای را به فوریت به مجلس ارائه کردیم که در رأی نیاورد. ما برای حذف ارز ترجیحی باید اقناع‌سازی افکار عمومی و فراهم آوردن زیرساخت‌ها را مدنظر قرار می‌دهیم تا شتاب‌زده عمل نکنیم. موضوع حذف ارز ترجیحی مدت‌هاست که در دستورکار دولت است و در جلسات مختلف نخبگانی کاملاً این موضوع بررسی شده و به یکی از مسائل بحث‌انگیز در رسانه‌ها، محافل دانشگاهی و غیره تبدیل شده است. حذف ارز ترجیحی به عنوان یک اصلاح اقتصادی باید انجام شود و نباید از گرفتن تصمیمات سخت ترسید. بحمدالله امروز موضوع حذف ارز ترجیحی به عنوان یک اصلاح اقتصادی مدنظر مجلس و دولت است. همه نسبت به حذف ارز چند نرخی متفق‌القول هستند اما اختلافاتی هم وجود دارد و باید بالاخره به اتفاق نظر رسید.

رئیسی ادامه داد: طبق قانون مجلس ارز باید به صورت نیمایی یا آزاد ارائه شود و هرچند در بازار تأثیراتی دارد، اما برای جبران آن هم در همان قانون راهکارهایی در نظر گرفته شده است. مردم مطمئن باشند که دولت طبق قانون عمل می‌کند و باید دقت کنیم که اقدام ما حالت واکنش و انفعال نداشته باشد. همه کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی و بازار معتقدند که ارز ترجیحی باید حذف شود و دلسوزان مجلس در این خصوص بحث کرده‌اند و نتیجه این همه هم‌فکری شده قانون بودجه ۱۴۰۱.

وی درباره مبلغ یارانه دهک‌های مختلف گفت: سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد داده بود که برای سه دهک اول، نفری ۴٠٠ هزارتومان اختصاص داده شود؛ دهک‌های چهارم به بعد، ٣٠٠ هزار‌تومان دریافت خواهند کرد.

در حال تکمیل...

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی