ممنوعیت معامله سکه | ثبت سکه در سامانه جامع تجارت
معاملات سکه بدون ثبت در سامانه ممنوع شد | معامله سکه بدون ثبت در سامانه تجارت خلاف است
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از ممنوعیت معامله سکه بدون ثبت در سامانه جامع تجارت خبر داد و گفت: رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: عدم ثبت مبادلات سکه در سامانه جامع تجارت تخلف محسوب خواهد شد و افراد خاطی تحت پیگردهای قانونی قرار خواهند گرفت.
به گزارش شمانیوز، هرچند آمار دقیقی از تقلب در بازار سکه و طلا وجود ندارد اما پروندههای قضایی نشان میدهد که برخی افراد سرمایه خود را در این بازار از دست دادهاند. با این حال، قوانین و ضوابط حاکم بر این بازار بهبود یافته و جرایم قابل توجهی برای فرد متخلف در نظر گرفته شده است. اما هنوز اقدامات لازم برای سامانبخشی و نظارت بر این بازار انجام نشده است.
بر اساس دستورالعمل تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فروشندگان فلزات گرانبها و گوهرسنگها باید اطلاعات معاملات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. در چند ماه اخیر به دلیل الزام ثبت معاملات سکه، فروشندگان آموزش درج اطلاعات در سامانه جامع تجارت دریافت کردهاند.
نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران، امروز با اعلام خبر ممنوعیت خرید و فروش سکه بدون ثبت در سامانه جامع تجارت، گفت: طبق آخرین آمار افرادی که در حوزه سکه برای ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت به صورت حضوری آموزشدیدهاند تعدادشان به 700 نفر میرسد. همچنین در سطح کشور فقط اتحادیه تهران است که بهصورت جدی پیگیر آموزش اعضای صنفی خود است.
وی افزود: طبق مصوبات قانونی، تا بیست و چهارم مهرماه سال گذشته برای اتحادیه طلا و جواهر تهران مهلت تعیین شد تا آموزش اعضای خود در زمینه همکاری با سامانه جامع تجارت را کامل کند؛ اما به دلیل عدم آمادگی برخی از همکاران برگزاری این کلاسها با 2 ماه تأخیر اجرایی شد. بعد از گذشت 2 ماه یعنی از زمستان سال گذشته آموزشها بهصورت جدی و منسجم برای همکاران فعال در بازار سکه آغاز شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: همکاران ما در طی این مدت آموزش لازم برای فعالیت در سامانه جامع تجارت را دریافت کرده و توضیحات لازم از طریق کارشناسان وزارت صمت به آنها منتقل شد؛ بعد از ایام نوروز نیز برای افرادی که به هر دلیلی نتوانستند جهت دریافت این آموزشها به اتحادیه مراجعه کنند، کلاس فوقالعاده برگزار شد.
بذرافشان ادامه داد: قرار است بعد از ماه مبارک رمضان در اتاق اصناف ایران بهصورت وسیعتر همکاران ما در بخش طلای آب شده و بنکداری نیز آموزش ببینند. همچنین برنامهریزیشده تا بهصورت فشردهتر اطلاعرسانی و آموزش در این سامانه به افراد صنف داده شود تا شروع ثبت مبادلات در سامانه هرچه سریعتر انجام شود.
وی افزود: آمار تعداد کل اعضای صنف 3800 نفر در رستههای مختلف است که در رسته سکه فروشان تعدادشان 700 نفر است. 300 نفر نیز در رسته طلای آب شده فعالیت دارند که طبق برنامهریزی رسته بعدی که باید آموزش ببینند، رسته طلای آب شده هستند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار داشت: کلاسهای آموزشی باعث میشود که افراد صنف طلا و جواهر متوجه شوند روند ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت کار خیلی پیچیدهای نیست و مشکلات مالیاتی را برای آنان به همراه ندارد. برای شرکت اعضا در کلاسهای آموزشی بهصورت دعوتنامه رسمی، پیامک و تلفنی اطلاعرسانی شده است که تعدادی از همکاران در اتحادیه طلا و جواهر تهران از این کلاسها استقبال کردند و عدهای هم به دلایل مختلف شرکت نکردند.
وی افزود: برای آموزشها زمان تعیین شده است و ازآنجاییکه مشکلاتی در صنف در چرخه تولید و توزیع وجود دارد باعث شده است که کلاسها کمی زمانبر شوند ؛ اما تلاش ما بر این است تا با حداکثر امکانات و حداقل زمان، آموزشهای رسته طلای آب شده فروشان را تا یک ماه آینده کامل انجام دهیم.
بذرافشان در پایان این گفتوگو که با خبرگزاری تسنیم انجام شد، تأکید کرد: اگر مبادلات در سامانه جامع تجارت ثبت نشود، کالاهای مبادله شده در حکم خلاف ضوابط دستورالعمل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگها محسوب خواهند شد و تحت پیگردهای قانونی قرار خواهند گرفت.