آیفون | آیفون دست دوم
(ویدئو) راهنمای خرید آیفون دست دوم
اپل گوشیهای خود را با کیفیت بالایی میسازد و در شرایط مناسب این گوشیها میتوانند چندین سال به کار ادامه دهند. به همین دلیل هم بازار خرید و فروش آیفونهای دست دوم بسیار داغ است و خرید یک آیفون دست دوم میتواند راهی کمهزینهتر برای ورود به اکوسیستم اپل باشد.
به گزارش شمانیوز: اپل گوشیهای خود را با کیفیت بالایی میسازد و در شرایط مناسب این گوشیها میتوانند چندین سال به کار ادامه دهند. به همین دلیل هم بازار خرید و فروش آیفونهای دست دوم بسیار داغ است و خرید یک آیفون دست دوم میتواند راهی کمهزینهتر برای ورود به اکوسیستم اپل باشد.
در کل گوشیهای آیفون دستگاههای مقاوم و خوشساختی هستند و اگر به خوبی از آنها نگهداری شده باشد نباید از خرید انواع دست دوم نگرانی داشته باشید. ولی باید چند نکته را در نظر بگیرید تا بتوانید از سلامت و کارکرد آیفون دست دوم مطمئن شوید و از خرید خود لذت ببرید.
اولین قدم، بازدید ظاهری
اولین موردی که باید در نظر داشته باشید این است که به سراغ یک آیفون دست دوم ارزانقیمت با بدنهی خراب و پر از خط و خش نروید. همیشه سعی کنید آیفونی را بخرید که همچنان ظاهر براق و شیک اولیه را دارد، زیرا نشان میدهد صاحب قبلی از آن به خوبی مراقبت کرده است.
خراشهای سطحی دور پورت شارژ عادی هستند زیرا ممکن است در هنگام اتصال شارژر، کانکتور با دقت متصل نشود. اگرچه، خراشهای اطراف بدنه ممکن است در اثر استفاده بدون قاب محافظ یا برخورد با اشیای نوکتیز اتفاق افتاده باشند.
توجه داشته باشید در مدلهایی که بدنه استیل ضد زنگ دارند (مدلهای X، XS، XS Max، ۱۱ Pro، ۱۱ Pro Max، ۱۲ Pro، ۱۲ Pro Max، ۱۳ Pro و ۱۳ Pro Max) رنگ نقرهای بدون هرگونه پوشش رنگی عرضه شده است. در نتیجه این رنگ بیشتر مستعد لکه یا خط و خش است و ممکن است با وجود نگهداری درست صاحب قبلی، تنها در اثر گرد و غبار میان قاب و گوشی لکههای زیادی روی فریم گوشی ایجاد شده باشد.
شمارهی سریال و IMEI را کنترل کنید
یکی از راههای اطمینان از صحت دستگاه و دزدی نبودن گوشی، کنترل شماره سریال و IMEI گوشی از داخل سیستمعامل و مقایسهی آن با بدنهی گوشی و روی جعبه است. برای پیدا کردن کد IMEI میتوانید *#۰۶# را شمارهگیری کنید یا از مسیر Setteings>General>About آن را بیابید. این شماره باید با کد حک شده بر روی بدنه و جعبهی گوشی یکسان باشد.مطمئن شوید Activation Lock فرد دیگری بر روی گوشی فعال نباشد
برای این کار به مسیر Settings>icloud بروید و چک کنید که گزینهی Find My Phone روشن نباشد. در صورتیکه این گزینه روشن باشد گوشی با پسورد کاربر قبلی قفل شده است و نخواهید توانست آن را با اطلاعات خود فعالسازی کنید. البته میتوانید شمارهی IMEI یا شمراه سریال را در این سایت نیز وارد کنید تا از وضعیت گوشی مطلع شوید.
در صورتیکه گوشی با پسورد کاربر قبلی قفل شده باشد یا دزدی است یا کاربر قبلی فراموش کرده است اطلاعات خود را از روی آن پاک کند.
مطمئن شوید گوشی خیس نشده است
مهم نیست گوشی دستدوم همچنان گارانتی داشته باشد یا خیر، زیرا صدمات ناشی از برخورد آب و رطوبت توسط گارانتی پوشش داده نمیشوند، حتی برای گوشیهای ضدآب. بنابراین قبل از خرید مطمئن شوید که گوشی در اثر خیس شدن صدمه ندیده باشد.تمامی مدلهای آیفون دارای نمایشگر رطوبت هستند که از داخل شیار سیمکارت قابل دیدن است. اگر این نشانگر که با حروف اختصاری LCI شناخته میشود به رنگ قرمز باشد یعنی خیس شده است. در حالت عادی این نشانگر به رنگ سفید یا نقرهای است. پس به این مورد حتماً توجه کنید.
دوربین گوشی را امتحان کنید
دوربین گوشیهای هوشمند از مهمترین امکانات آنها به شمار میروند، پس حتماً با دوربین گوشی چند عکس و چند ویدیو ثبت کنید تا از عملکرد و کیفیت آن مطمئن شوید. با زوم کردن، وضعیت تمامی دوربینها را چک کنید. دوربین اصلی تمامی آیفونها دارای لرزشگیر است. اگر در زمان زوم ۱x روی حالت فیلمبرداری تصویر لرزش داشته باشد یعنی لرزشگیر مختل شده است.
سپس با تمامی دوربینها از یک صفحه سفید (مثلا یک برگه کاغذ) عکس بگیرید. روی عکسها زوم کنید و تمام نقاط را بررسی کنید تا مبادا لکههای تیره در تصویر وجود داشته باشند. این لکهها در اثر نگهداری نادرست از آیفون بر روی لنزهای دوربین ایجاد میشود.
وضعیت سلامت باتری را بررسی کنید
برای چک کردن وضعیت سلامت باتری دو معیار مختلف وجود دارد. اولین معیار درصد سلامت باتری است که از مسیر زیر قابل مشاهده است:
Settings=>Battery=>Battery Health
درصد سلامت زیر ۸۰ درصد یعنی آیفون برای عملکرد بدون مشکل نیازمند تعویض باتری است. در نتیجه هرچه درصد سلامت باتری بالاتر از ۸۰ باشد، ارزش خرید بیشتری دارد.
معیار دوم، عبارت درج شده در زیر درصد سلامت باتری است. در حالت عادی عبارت Peak Performance Capability دیده میشود که به معنای عملکرد بیعیب و نقص باتری است. اگر عبارت دیگری در این قسمت نوشته شده باشد، ممکن است باتری گوشی قابلیت تأمین شدت جریان لازم را از دست داده باشد و عملکرد گوشی دچار اختلال شده باشد. برای مثال سرعت کلی اجرای نرمافزارها، حداکثر روشنایی صفحه، حداکثر بلندی صدای اسپیکرها و میزان آنتندهی ممکن است برای پیشگیری از آسیب زدن باتری به مدارهای گوشی کاهش پیدا کرده باشد.
وایفای، بلوتوث و جیپیاس را امتحان کنید
یکی از آزمایشهای مهم این است که مطمئن شوید آیفون مورد نظرتان بهخوبی به اینترنت وصل میشود، میتواند از طریق بلوتوث اطلاعات را ارسال کند و جیپیاس آن بهخوبی قادر به مکانیابی است. اگر از گوشی بهخوبی مراقبت شده باشد همهی این قابلیتها باید بهدرستی کار کنند.
جک هدفون و پورت شارژ را چک کنید
بهسادگی مطمئن شوید که جک هدفون کار میکند و پورت لایتنینگ قادر به شارژ گوشی و انتقال اطلاعات است. مطمئن شوید که بهمحض اتصال گوشی به شارژر عملیات شارژ بدون تأخیر آغاز شود و دچار اتصالی نیز نباشد. کابل لایتنینگ باید باید کاملا محکم در پورت شارژ قفل شود به طوریکه بتوان گوشی را از کابل بلند کرد.
از سلامت دکمهها مطمئن شوید
البته اگر مراحل قبلی را که ذکر کردهایم انجام داده باشید احتمالاً از دکمهها نیز استفاده کردهاید، ولی یک بار دیگر با دقت تمامی دکمههای هوم، پاور، ولوم و … را امتحان کنید. مطمئن شوید که دکمهها به نرمی و بدون تأخیر عمل میکنند. گاهی اوقات تأخیر در خاموش و روشن شدن صفحه ممکن است به دلیل آپدیت نبودن گوشی باشد. اگر فقط این مورد وجود دارد، یکبار گوشی را آپدیت یا ریست کنید.
از کیفیت تماس و اسپیکر مطمئن شوید
از اسپیکر گوشی موسیقی پخش کنید و مطمئن شوید که صدایی رسا و باکیفیت تولید میکند. همچنین با کسی بهصورت تلفنی تماس بگیرید و با استفاده از گوشی و اسپیکر با او صحبت کنید تا از کیفیت مناسب میکروفن و اسپیکر مطمئن شوید. نویز یا وزوز صدای اسپیکرها ممکن است در اثر تجمع گرد و غبار در منافذ آنها باشد. با دقت آنها را تمیز کنید یا از سرویس تنظیف یک مجموعه تخصصی استفاده کنید.
Touch ID، Face ID و ۳D Touch را بیازمایید
سنسور تشخیص اثرانگشت، بهخصوص در مدلهای اخیر آیفون سرعت و دقت بسیار زیادی دارد. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم اثرانگشت خود را بر روی گوشی تعریف کنید و با قفل کردن و باز کردن آن با استفاده از انگشتتان از سلامت سنسور مطمئن شوید. در مدلهای جدیدتر که دارای Face ID میباشند این مورد را نیز بررسی کرده و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.
برای بررسی سلامت حسگر Face ID به مسیر زیر بروید:
Settings=>Face ID & Passcode
سپس یک چهره جدید برای Face ID تعریف کنید. در صورت مشکلدار بودن این حسگر، نوار سبز رنگ دور تصویر پر نخواهد شد.
مدلهای سری ۶S، ۷ و ۸ آیفون دارای قابلیت لمس سهبعدی نیز هستند. این سیستم قادر است مقادیر مختلف فشار انگشت را درک کند و گزینههای مختلفی را در اختیار کاربر قرار دهد. با امتحان فشارهای مختلف بر روی اپها از عملکرد صحیح لمس سهبعدی مطمئن شوید.
صفحهنمایش را برای یافتن پیکسلهای سوخته مورد آزمایش قرار دهید
برای این کار میتوانید از عکسهایی با رنگ یکدست سبز، قرمز، زرد، مشکی و سفید استفاده کنید. درصورتیکه به چنین عکسهایی دسترسی ندارید میتوانید از این سایت برای تشخیص پیکسلهای سوخته استفاده کنید.