شمانیوز
شما نیوز

گیاه پتوس

روش های نگهداری از پتوس| این گیاه زیبا را در خانه داشته باشید

روش های نگهداری از پتوس|  این گیاه زیبا را در خانه داشته باشید

گیاه پتوس، مسلما یکی از ساده‌ترین گیاهان آپارتمانی است. این گیاه، نگهداری آسانی دارد و از گیاهان مقاوم محسوب می‌شود.

به گزارش شما نیوز، گیاه پتوس، بومی جزایر سلیمان است و نام‌هایی از قبیل پوتین طلایی یا انگور نقره‌ای هم دارد. البته در میان مردم، با نام‌های پوتوس و پیتوس هم خوانده می‌شود. گیاه پتوس، مسلما یکی از ساده‌ترین گیاهان آپارتمانی است. این گیاه، نگهداری آسانی دارد و از گیاهان مقاوم محسوب می‌شود. اگر شما از دسته افرادی هستید که گیاهتان همیشه خراب می‌شود، بهتر است که گیاه پتوس را امتحان کنید.

گل پتوس یک گیاه مناسب برای مبتدی‌ها محسوب می‌شود. پس بهتر است نگهداری این گیاه زیبا را تجربه کنید. گیاه پتوس، از گیاهان رونده محسوب می‌شود؛ یعنی بعد از بلند شدن ساقه‌ها و رویش برگ‌های زیاد، می‌توانید یک مسیر را برای پتوس خود مشخص کنید. با این کار، گیاه شما در مسیر مورد علاقه شما رشد می‌کند و فضا را زینت می‌دهد.

 گل پتوس برای تزئین خانه

یک ویژگی قابل توجه پتوس، موثر بودن در تصیفه هوا است. در واقع گل پتوس، به عنوان یک گیاه تصفیه کننده، سمومی مانند: فرمالدئید، تولوئن، زایلن و بنزن را از محیط پاک می‌کند. این خصوصیت پتوس، سبب می‌شود که یک گیاه مناسب برای اتاق خواب و فضاهای خانگی باشد. جهت آشنایایی بیشتر با این نوع از گیاهان، مقاله گیاهان آپارتمانی تصفیه کننده هوا را مطالعه بفرمایید.

از طرفی، برگ‌های این گیاه، حاوی ماده‌ای سمی است که در صورت جذب شدن در بدن فعال می‌شود.پس در مواقع حضور حیوانات یا کودکان در محیط، مراقب باشید تا برگ‌ ها کنده و خورده نشوند؛ چون این سموم، به فضای داخل دهان آسیب می‌زند.

گیاه پتوس در ظاهر، برگ‌های سبز رنگی دارد. البته در بعضی از گونه‌ها، رنگ‌های سفید، زرد و سبز روشن به صورت آبرنگی، روی برگ‌ها کشیده شده است. اما از لحاظ شیوه نگهداری، هیچکدام از گونه‌ها با هم تفاوت ندارند. فقط باید بدانید که در گونه‌های رنگی، نورِ موردِ نیازِ گیاه، بیشتر از گونه سبز یا بلک آن است. در عکس زیر، چند گونه مختلف پوتوس را مشاهده می‌کنید.

در ادامه مقاله، انواع پتوس را به طور کامل به شما معرفی می‌کنیم.

انواع پتوس

در اینجا، گفتن یک نکته، درباره مشخصات ظاهری پتوس لازم است. بسیاری از مردم، گل پتوس را با گیاهی به نام فیلودندرون اشتباه می‌گیرند.اگرچه در ظاهر، این دو گیاه بسیار به یکدیگر شباهت دارند. اما با کمی شناخت و دقت، می‌توان آن‌ها را به راحتی از یکدیگر تشخیص داد. در عکس زیر، یک نمونه پتوس در سمت راست و یک نمونه فیلو دندرون در سمت چپ قرار دارد. اگر دقت کنید، می‌بینید که برگ‌های فیلو دندرون، دقیقا شبیه قلب هستند و پایین برگ‌ها نیز کشیدگی سوزنی شکلی دارد. در صورتی که برگ پتوس، مانند بسیاری از گیاهان، فقط کمی کشیده است.

بیشتر بخوانید: از تفاوت پتوس و فیلودندرون چه می دانیم؟

پتوس و فیلودندرون

نگهداری پتوس

انواع پتوس

پتوس، گونه‌های متفاوتی دارد که تفاوت آن ها در رنگ و میزان نور مورد نیاز است. حال می‌خواهیم شما را با گونه‌ های متنوع و بسیار زیبای پتوس آشنا کنیم.

1- پتوس بلک یا پتوس جید

پتوس بلک

پتوس بلک، یکی از فراوان‌ترین گونه‎های گیاه پتوس است که اکثر مردم با دیدن آن، یک حس نوستالژی پیدا می‌کنند. از ویژگی‌های بارز این گونه، مقاومت در برابر نور کم است. پتوس بلک کم نور را می‌توانید به خوبی در منزل یا اداره نگهداری کنید. این گونه، توانایی رشد در نور مصنوعی را دارد. از طرفی می‌تواند زیر نورِ لامپِ فلورسنت نیز به خوبی رشد کند.

2- پتوس مرمری یا پتوس ملکه مرمری

پتوس مرمری

ملکه مرمری یا پتوس مرمری، یکی از گونه‌های بسیار زیبای گیاه پتوس است. به خاطر داشته باشید که این گونه، بیشتر از همه گونه‌های پتوس به نور احتیاج دارد. اگر خانه یا محل کارتان از نور عالی و درخشان برخوردار است می‌توانید از این گونه خریداری کنید. 

3- پتوس نئون یا پتوس آهک

پتوس نئون

پتوس نئون، پتوس آهک یا پتوس زرد، از گونه‌های بسیار مقاوم در برابر نور کم است. شاید با دیدن این برگ‌های رنگی، فکر کنید که این گیاه به نور زیاد احتیاج دارد، اما این گونه، یک گیاه عالی برای محیط‌‌های تاریک و بدون نور است. امروزه به اشتباه، این گونه را پتوس طلایی صدا می‌زنند. در صورتی که پتوس طلایی به پتوس ابلق که در ادامه معرفی خواهیم کرد، اطلاق می‌شود.

4-پتوس نقره ای یا پتوس ساتن نقره ای

پتوس نقره ای

پتوس ساتن نقره‌ای، یک گونه بسیار خاص و زیبا است. این گونه، برگ‌های ضخیم به رنگ های خاکستری و سبز دارد؛ به همین دلیل، رنگ خاکستری آن به نقره تشبیه داده شده است. این گونه از گیاهان، مقاوم به نور کم و مقاوم به آب کم محسوب می‌شود. پس اگر به دنبال یک گونه مقاوم دیگر از پتوس هستید، این گونه را خریداری کنید.

5- پتوس ابلق یا پتوس طلایی

پتوس ابلق

پتوس طلایی نیز، یکی از گونه‌های رایج در میان مردم است. این گونه، برگ‌های سبز رنگی دارد که رده‌های زرد به صورت آبرنگی روی آن کشیده شده است. برای نگهداری پتوس طلایی یا همان پتوس ابلق، باید نور مناسب داشته باشید. درست است که این گونه در نور کم به رشد خود ادامه می‌دهد، اما نور کم باعث می‌شود رده‌های طلایی از بین برود. با از بین رفتن رده‌های طلایی، پتوس ابلق شما به شکل پتوس جید یا پتوس بلک در خواهد آمد. پس بهتر است برای حفظ زیبایی این گونه، نور کافی به آن برسانید.

6- پتوس سفید یا پتوس شاد

پتوس سفید

پتوس شاد یا پتوس سفید، از گونه‌های بامزه پتوس است. روی برگ‌های این گونه، لکه‌های سفید به صورت تکه‌ای قرار گرفته است؛ برخلاف دیگر گونه‌ها که رنگ‌ها به صورت آبرنگی روی برگ‌ها به وجود می‌آمدند. از ظاهر پتوس سفید مشخص است که به نور کافی و زیاد نیاز دارد. پس این گونه را برای محیط‌ های فاقد نور خریداری نکنید!

جهت پرسش در رابطه با مشکل گیاهتان و اطلاع از راه‌های درمان آن، اینجا کلیک کنید و با کارشناس متخصص گل و گیاه ارتباط برقرار کنید.

شرایط نگهداری گل پتوس

همانطور که گفته شد، پتوس یک گیاه مقاوم، با مراقبت آسان است که می‌تواند به خوبی در محیط‌های بسته رشد کند. اما گل پوتوس برای فضاهای باز نیز مناسب است. بسیاری از جنگل‌ها، پتوس‌های غول پیکری دارند که بسیار در هم تنیده‌اند. به همین دلیل است که به پتوس، ” وحشیِ شیرین ” می‌گویند. چون یک گیاه پتوس در هم تنیده و پیچیده، می‌تواند یک منظره بسیار ترسناک را به وجود آورد. منظره‌هایی که قطعا با فرا رسیدن شب، در جنگل‌ها و باغ‌ها ترسناک‌ تر خواهند شد 

البته گل پتوس، در بسیاری از دکورها و آتلیه‌ها به عنوان پس زمینه استفاده می‌شود. همچنین در طراحی فضای سبز می‌تواند به عنوان یک عنصر پوششی مورد استفاده قرار گیرد. تنها نکته قابل توجه در نگهداری پتوس در فضای باز، دور نگه‌ داشتن گیاه از سرمای زمستان است؛ چون پتوس با بروز سرما در محیط، از بین خواهد رفت.

پس اگر محل زندگی شما زمستان سرد و سوزناک ندارد و همیشه آب و هوای معتدل دارد ، می‌توانید از این گیاه در طراحی فضای سبز استفاده کنید. در غیر این صورت، با شروع شدن فصل سرما، جهت نگهداری از گل پتوس بهتر است گیاه خود را داخل خانه ببرید.

نور پتوس 

پتوس طلایی

برای نگهداری گل پتوس در محیط باز، سایه و نیم سایه برای این گیاه نور مناسبی است. اما اگر پتوس را در محیط بسته؛ مانند: خانه نگه می‌دارید، نورِ زیادِ غیر مستقیم،برای آن عالی است؛ یعنی نور زیادی که از یک مانع مانند شیشه یا پرده عبور کند و به گیاه شما برسد. به خاطر داشته باشید که با وجود اینکه پتوس‌ها جز گیاهان آپارتمانی سایه دوست می‌باشند اما بعضی از گونه‌ها در صورت نبود نور کافی، رده‌های رنگی خود را از دست می‌دهند و به پتوس بلک شبیه می‌شوند. علاوه بر این، ابتدا تمام گونه‌ها را در مقاله معرفی کردیم و گفتیم که هر کدام به چه میزان نور نیاز دارند. پس با تشخیص نوع پتوس خود، نور مورد نیازش را تامین کنید.

آبیاری پتوس

روش نگهداری گل پتوس به این شکل است که خاک همیشه خیس را دوست ندارد. خاکِ همیشه خیس و مرطوب، باعث پوسیدگی ریشه‌های گیاه خواهد شد. از طرفی، به وجود آمدن لکه‌های سیاه روی برگ یا فروپاشیِ ناگهانیِ گیاه، نشانه خیس بودن خاک در طولانی مدت است. پس اجازه بدهید تا خاک بین دو آبیاری کاملا خشک بشود.

اگر می‌خواهید یک نشانه برای زمان آبیاری داشته باشید، به ظاهرِ برگ‌ها دقت کنید. وقتی خاک خشک شود برگ‌ها کمی خود را می‌اندازند. این، نشانه خوبی برای فرا رسیدن زمان آبیاری است. دقت داشته باشید که نگذارید این خشکی به طول بیانجامد؛ چون سبب سقوط برگ‌ها خواهد شد. علاوه بر این، خشک و قهوه‌ای شدن لبه برگ‌ها نشان می‌دهد که گیاه مدت زمان طولانی ای خشکی کشیده است.

خاک پتوس

پتوس، به یک خاک معمولی ولی با زهکشی مناسب نیاز دارد؛ چون در صورت انباشته شدن خاک از آب، ساقه‌ها درون گلدان می‌گندند. علاوه بر این، پتوس به خاک اسیدی که البته میزان اسیدی بودنش کم باشد، علاقه دارد.

رطوبت و دمای مورد نیاز پتوس 

از شرایط نگهداری گل پتوس در منزل، دما و رطوبت خاص و مناسب گیاه است. پس از خرید پتوس،نباید گیاه را در دمای زیر 10 درجه سانتی گراد نگهداری کرد. دمای ایده آل و مورد علاقه پتوس، دمای معمولی اتاق است (چیزی بین 18 تا 24 درجه سانتی گراد). همچنین باید بدانید که پتوس، رطوبتِ کم را می‌تواند تحمل کند، اما رطوبت زیاد مورد علاقه این گیاه است.

نکته : اگر دوست دارید برگ‌های پتوس شما بزرگ‌تر شوند، رطوبت آن را افزایش دهید.  با غبار پاشی یا استفاده از بُخور می‌توانید رطوبت لازم را تامین کنید.

آفات پتوس 

پتوس‌ها معمولا فاقد آفت هستند. اما ممکن است آلوده شوند و حشرات به سراغشان بیاید. در این صورت می‌توانید از حشره‌کش‌های مخصوصِ گیاهانِ آپارتمانی برای رفع مشکل استفاده کنید. اما یک روش ساده برای از بین بردن حشرات، شست وشوی برگ‌ها با پنبه آغشته به الکل است.

تغذیه و کوددهی پتوس

گیاهان آپارتمانی به تغذیه و کوددهی نیاز دارند؛ چون خاک گیاه شما، بعد از مدتی فاقد مواد مغذی خواهد شد. برای کوددهی پتوس، می توانید هر دو هفته یکبار، آن را کوددهی کنید. کود گرین برای این گیاه، یک پیشنهاد مناسب است.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی