شمانیوز
شما نیوز

درمان جوش

با این راهکار ساده دیگه از شر جوش‌هات راحت شو| راههای درمان جوش

با این راهکار ساده دیگه از شر جوش‌هات راحت شو| راههای درمان جوش

با ما همراه باشید تا راههای درمان جوش را معرفی کنیم.

به گزارش شمانیوز: برای درمان جوش صورت راههای بسیاری وجود دارد. درمان جوش و اثر آن به نوع پوست بستگی دارد. برای درمان جوش میتوان از روتین های پوستی استفاده کرددر ادامه علت و را ههای درمان جوش را بخوانید. 

در این مطلب به بررسی علت جوش پیشانی و نحوه‌ی از بین بردن آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.علت جوش زدن پیشانی می‌تواند از عوارض جانبی مصرف برخی داروها، مانند قرص‌های هورمون مصنوعی، داروهای ضدتشنج و کورتیکو استروئیدها باشد. 

وجود آکنه‌ی پوستی روی صورت و شانه‌ها یک مشکل رایج است، اما خوشبختانه با ریشه‌یابی علت جوش زدن و تغییر روتین پوستی، می‌توان به تدریج آن‌ را درمان کرد و از عدم بازگشت آکنه‌ی پوستی در هر قسمتی از صورت و بدن مطمئن شد. در این مطلب به بررسی علت جوش پیشانی و نحوه‌ی از بین بردن آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

علت جوش پیشانی و نحوه‌ی از بین بردن

درست مانند آکنه‌هایی که در هر قسمت دیگری از صورت و بدن دیده می‌شود، جوش پیشانی هم می‌تواند تا حد زیادی آزاردهنده و غیرقابل تحمل باشد. برای دانستن علت جوش پیشانی باید عوامل مختلفی را مورد بررسی قرار داد،‌ به همین دلیل همواره درمان آن کار چالش‌برانگیز و سختی بوده است.

وجود آکنه‌ی پوستی روی صورت و شانه‌ها یک مشکل رایج است، اما خوشبختانه با ریشه‌یابی علت جوش زدن و تغییر روتین پوستی، می‌توان به تدریج آن‌ را درمان کرد و از عدم بازگشت آکنه‌ی پوستی در هر قسمتی از صورت و بدن مطمئن شد. در این مطلب به بررسی علت جوش پیشانی و نحوه‌ی از بین بردن آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

علت جوش پیشانی چیست؟

جوش زدن پیشانی می‌تواند دلایلی درست مانند دلایل به وجود آمدن آکنه‌ در قسمت‌های دیگر صورت داشته باشد. غدد چربی درون پوست شما وظیفه‌ی تولید ماده‌ای روغنی به نام «سبوم» (Sebum) را دارند که در حالت عادی به جلوگیری از خشک شدن پوست کمک می‌کند. اگر این غدد با سبوم اضافی یا آلودگی‌های دیگری مانند باکتری و سلول‌های مرده‌ی پوست مسدود شوند، پوست شما جوش خواهد زد.

مصرف دارو

جوش زدن پیشانی می‌تواند از عوارض جانبی مصرف برخی داروها، مانند قرص‌های هورمون مصنوعی، داروهای ضدتشنج و کورتیکو استروئیدها باشد. پیش از استفاده از هر دارویی بهتر است به خوبی راهنمای آن را مطالعه کنید و از عوارض جانبی آن مطلع شوید تا اگر با مشکلات پوستی روبرو شدید بتوانید آن‌ها را ریشه‌یابی نمایید.

تغییرات هورمونی

تغییرات هورمونی، به ویژه افزایش هورمون‌های جنسی مردانه یا همان آندروژن‌ها، اغلب باعث بزرگ شدن غدد چربی و تولید سبوم بیشتر و در نتیجه بروز آکنه پوستی می‌شوند. یک علت جوش پیشانی می‌تواند تغییرات هورمونی ناشی از ورود به دوران بلوغ باشد.‌ علاوه بر این، اگر در طول دوران پیش از یائسگی، یائسگی، عادت ماهانه و بارداری جوش‌های بیشتری را در قسمت پیشانی خود مشاهده کردید، به احتمال زیاد دلیل بروز آن‌ها مشکلات هورمونی است.

محصولات مراقبت از مو

کسانیکه می‌خواهند خط رویش موهای خود را تقویت کنند، ممکن است با استفاده محصولات مراقبت از موی روغنی و چرب باعث ایجاد جوش در ناحیه‌ی پیشانی خود شوند. این نوع جوش‌ها به دلیل باقی ماندن محصولات آرایشی و بهداشتی هم روی پوست ایجاد می‌شوند. به همین دلیل، بهتر است در صورت امکان از محصولات بر پایه روغن‌ها مانند حالت‌دهنده‌ها و نرم‌کننده‌های مو استفاده نکنید. همچنین باید تمامی وسایل و لباس‌هایی که با پوستتان در تماس هستند را به طور منظم تمیز و ضدعفونی نمایید.

عرق کردن

درست است که عرق کردن فواید بسیار زیادی برای انسان دارد و می‌تواند بدن را سم‌زدایی کند و باکتری‌های روی پوست را از بین ببرد، اما برای کسانیکه پوست مستعد به آکنه‌ای دارند یک علت جوش پیشانی به شمار می‌آیند. متخصصان بر این باورند که، تعریق زیاد باعث افزایش چربی در فولیکول‌های پوست می‌شود و اگر بلافاصله پس از عرق کردن، بدن و صورت خود را شست‌وشو ندهید، ممکن است شرایط پوستتان بدتر شود.

سلول‌های مرده‌ی پوست

شاید فکر کنید که تنها علت جوش پیشانی و دیگر بخش‌های صورت، ترشح بیش از اندازه‌ی چربی و روغنی شدن پوست است؛ اما باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. آلودگی‌های دیگر روی سطح پوست، مانند سلول‌های مرده، هم می‌توانند به عنوان یک عامل آکنه‌زا عمل کنند. لایه‌برداری منظم پوست به عنوان یک مرحله‌ی مهم روتین پوستی، می‌تواند به باز شدن منافذ پوست و جلوگیری از بروز جوش و آکنه کمک کند. با این کار نه تنها به تمیز شدن پوستتان کمک می‌کنید، بلکه از بروز «میلیا» (Milia) هم جلوگیری خواهید کرد.

نوع پوست

اگر پوست چرب، مختلط یا مستعد آکنه‌ای دارید، همواره باید انتظار جوش پیشانی را داشته باشید. پوست افراد دسته‌ی اول به طور کلی منافذ بزرگ‌تری دارد و چربی بیشتری تولید می‌کند. در اکثر مواقع،‌ «ناحیه‌یT» یا همان T-Zone صورت افرادی که پوست مختلطی دارند چرب است، به همین دلیل وجود جوش و آکنه پوستی در قسمت پیشانی یک موضوع طبیعی و رایج است.

استرس و اضطراب

با وجود اینکه استرس و اضطراب به عنوان علت جوش پیشانی شناخته می‌شوند، رابطه‌ی بین این دو به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است. فقط یک مطالعه‌ی کوچک انجام شده روی کارکنان مراکز بهداشتی در زمان شروع بیماری کرونا نشان داده است که استرس می‌تواند یکی از عوامل بروز جوش پیشانی باشد.

انواع جوش پیشانی

جوش روی پیشانی انواع مختلفی دارد و هر کدام هم علائم و نشانه‌های مختلفی را از خود نشان می‌دهند. برای درمان این جوش‌ها،‌شما باید بتوانید به خوبی آن‌ها را شناسایی کنید.

جوش‌های سرسفید:این جوش‌ها که با نام «کومدو» (Comodo) هم شناخته می‌شود، زیر پوست باقی می‌مانند و سپس به صورت یک کورک یا «پاپول» (Papule) کوچک و گوشتی روی پوست ظاهر می‌شوند.

جوش‌های سرسیاه:این دسته از جوش‌ها به وضوح روی سطح پوست قابل مشاهده هستند. رنگ آن‌ها به دلیل اکسید شدن رنگدانه‌های پوست، سیاه یا قهوه‌ای تیره است. بعضی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که ماده‌ی درون این جوش‌ها آلودگی است و با شست‌وشو از بین می‌رود.

پاپول‌ یا کورک:این جوش‌ها به شکل برجستگی‌های کوچک، سفت، گرد و صورتی رنگی هستند که روی سطح پوست پدیدار می‌شوند.

جوش‌های چرکی:این جوش‌ها که با نام «پاسچول»‌ (Pustule) هم شناخته می‌شوند، کاملا چرکی و به رنگ قرمز هستند.

جوش‌ «ندول» :(Nodule) این جوش‌ها از نظر ظاهری شبیه به پاپول‌ها هستند، اما بزرگتر و دردناک‌تر و عمیق‌تر به نظر می‌رسند.

جوش‌های کیستی:این جوش‌ها به طور واضحی روی پوست مشخص هستند. جوش‌های کیستی معمولا دردناک به نظر می‌رسند و باعث ایجاد اسکار می‌شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین