شمانیوز
شما نیوز

گریه

چرا بعضی وقت ها گریه می کنیم؟ | انواع مختلف گریه که تا کنون نمی دانستید

چرا بعضی وقت ها  گریه می کنیم؟ | انواع مختلف گریه که تا کنون نمی دانستید

دو عامل کلیدی به ما کمک می کند که بفهمیم چرا گریه می کنیم:یکی از عوامل که مهم تر از همه است، آستانه گریه کردن می باشد. یعنی زمانی که هنگام احساس بسیار شدید و قوی، حس نیاز به گریه به ما دست می دهد

به گزارش شما نیوز، همه ما گریه می کنیم تا طیفی از احساسات و عواطف خود را نشان دهیم. این احساسات می تواند شادی به دلیل پشت سر گذاشتن یک امتحان سخت و گاهی اوقات به دلیل غم از دست دادن یکی از عزیزانمان باشد. در واقع گریه کردن راهی برای تخلیه احساسات شدید است. بعضی از افراد با گریه کردن احساس آرامش کامل پیدا می کنند اما بعضی دیگر نمی توانند به طور کامل خودشان را تخلیه کنند.

دو عامل کلیدی به ما کمک می کند که بفهمیم چرا گریه می کنیم:یکی از عوامل که مهم تر از همه است، آستانه گریه کردن می باشد. یعنی زمانی که هنگام احساس بسیار شدید و قوی، حس نیاز به گریه به ما دست می دهد.

آستانه گریه کردن برای افراد مختلف متفاوت است. بعضی از افراد آستانه گریه پایینی دارند و فقط به یک تلنگر بسیار کوچک نیاز دارند تا گریه کنند؛ مثلاً زمانی که از اتوبوس جا می مانیم و دیر به محل کار می رسیم، اشکمان سرازیر می شود اما بعضی از افراد آستانه گریه بالایی دارند که علت آن یک پدیده بسیار مهم می باشد. مثلاً هنگام تولد نوزادشان به دلیل شادی عمیقی که دارند گریه می کنند یا زمانی که فرد عزیزی را از دست داده اند.

در واقع این افراد باید احساسات بسیار عمیق و قوی داشته باشند تا اشکشان در بیاید. البته آسان گریه کردن ما در زندگی دستخوش تغییر قرار خواهد گرفت.

عامل کلیدی دیگر: میزان شدت واکنش ما به مسائل مختلف است که به آن واکنش های عاطفی گفته می شود.

انواع گریه مرتبط با علل مختلف

 آزمایشات زیادی در مورد مفهوم گریه انسان، شروع و پایان آن انجام شده و به نظر می رسد که حداقل 7 نوع گریه داریم. البته بعضی از مطالعات احتمال می دهند که انواع گریه کردن بیشتر از هفت نوع باشد و انواع دیگری را به این لیست اضافه می کنند. اگرچه که این هفت نوع گریه کردن بیش از بقیه رواج دارد. هر کدام از آن ها معنی خاص خودشان را دارند و برای هدف خاصی انجام می شوند. البته معنی آن ها کاملاً ناخودآگاه می باشد و انجام آن غیر ارادی است.

1. گریه تغییر

ارسطو در مورد انواع گریه ها این گونه شرح می دهد که عمیق ترین نوع گریه، گریه ای است که اغلب به دلیل تغییری در شخصیت یک فرد یا دیدگاه جدیدی اتفاق می افتد. افراد معمولاً به دلیل تغییر کردن اشک می ریزند.

این تغییر کردن می تواند زمانی باشد که در یک مراسم عزاداری شرکت کرده اند یا یک فیلم غمگین می بینند و یا یک اتفاق غمگین را در زندگی تجربه کردند. مثل مرگ کسی که دوستش دارند.

این اشک ها عمیق ترین نوع اشک می باشد که نمی توان آن را کنترل کرد و مدت زمان بیشتری، گاهی اوقات چند روز طول می کشد. در طول این پروسه، فرد اغلب خاطرات جدیدی را از گذشته خود مرور می کند، دیدگاه های جدیدی برای او ایجاد می شود و نگاهش نسبت به زندگی تغییر می کند. زمانی که اسم گریه را می آوریم، اغلب اوقات منظور ما این نوع گریه کردن می باشد.

2. گریه از روی لذت

گاهی اوقات گریه از روی لذت و شادی می باشد و حداقل دو دلیل برای آن موجود است. اولین دلیل، این که به سادگی احساس لذت و شادی می کنیم که مدت زمان زیادی این احساس خوب را نداشتیم. مثلاً زمانی که در یک قرعه کشی برنده می شوید که اصلاً انتظار اتفاق را نداشتید یا زمانی که پاداشی به شما می رسد که هرگز انتظارش را نمی کشیدید.

این لذت می تواند یک پاسخ عاطفی داشته باشد که آن هم اشک ریختن و گریه کردن می باشد.

دومین دلیل، این است که افراد به دلیل لذتی گریه می کنند که به آن ها نوعی احساس خوشبختی می دهد. احساسی شبیه به این که افرادی به آن ها توجه کرده اند که ممکن است این افراد در گذشته با کمبود توجه مواجه بودند و بنابراین اشک آن ها از لذت پایین می آید. این نوع گریه کردن ها به خاطر تجربه های خوشایندی می باشد که مدت زمان زیادی ، آن ها را تجربه نکرده بودند.

 

3. گریه از روی عصبانیت

این نوع گریه معمولاً از کودکان زیاد دیده می شود. زمانی که کودکان گریه می کنند، دلیلش این است که به چیزی که می خواهند دست پیدا نکرده اند. به همین دلیل گریه از خشم و عصبانیت سر می دهند که معمولاً صدای بلندی هم دارد.

البته معمولا هیچ انسانی در سنین بزرگسالی از روی عصبانیت مانند یک کودک گریه نمی کند اما این نوع گریه کردن به دلیل نیاز به توجه می باشد و قصد دارند که با این نوع گریه اعلام کنند که ما نیاز به توجه داریم . اگر فرد احساس امنیت نداشته باشد، هیچ چیز نمی تواند مانع این نوع گریه کردن او شود . گاهی اوقات در کودکان این نوع گریه، بیش از حد شدید می شود و به یک سندروم تبدیل می گردد. این گریه کردن در بزرگسالان نیز با هدف یکسان اتفاق می افتد .

4. گریه به دلیل احساس درد

گاهی اوقات افراد آسیب دیدگی های جسمی دارند و به دلیل درد شدید، گریه می کنند. این درد باعث می شود که چشمان آن ها از اشک خیس شود. حتی قوی ترین مردان مانند قهرمانان ورزشی نیز به دلیل احساس درد اشک می ریزند و گریه می کنند. مثلا بعضی از افراد به دلیل سر درد های میگرنی با گریه کردن مواجه می شوند. گاهی اوقات این گریه کردن از درد ، به دلیل نیاز به احساس همدردی و درک کردن می باشد . گاهی اوقات نیز یک نوع واکنش فیزیولوژیک است، زیرا بدن قصد دارد که با گریه کردن درد را التیام ببخشد.

5. گریه برای تحت تاثیر قرار دادن

به این نوع گریه ، اشک تمساح هم می گویند . این گریه معمولا زمان هایی انجام می شود که افراد دوست دارند به طرف مقابل احساس گناه بدهند و یا ترحم او را بخرند و یا او را متقاعد کنند که دیگر با آن ها سر جنگ نداشته باشد و مخالفت نکند .

بعضی از افراد در دوران بچگی ، زمانی که پدر خود را خشمگین می کردند، ناگهان شروع به گریه می کردند تا خشم او را فروکش کنند و از آسیب و کتک خوردن جلوگیری کنند یا مثلاً خانم ها برای این که همسر خود را به مهمانی رفتن ترغیب کنند، گریه می کنند.

6. گریه برای از بین بردن استرس

مشخصا خانم ها در این مسئله بسیار عالی عمل می کنند. ممکن است یک خانم در مورد موضوعی دچار استرس شدیدی باشد، بدون این که خودش بداند در نتیجه کل روز این استرس را درون خود نگه می دارد و در آخر با گریه آن را خارج می کند.

گاهی اوقات این استرس، چندین روز در بدن افراد باقی می ماند و زمانی که فرد جملاتی مثل "اصلا متوجه نشدم که اینقدر ناراحت هستی" یا "چرا اخمات تو همه ؟" را به فرد می گویند، ناگهان گریه او مانند بمب منفجر می شود زیرا این میزان از حجم استرس که درون خود نگه داشته، فوران می کند.

 

7. گریه از روی افسوس و حسرت

گاهی اوقات افراد به دلیل احساس شرمندگی و تاسف برای خودشان گریه می کنند . ممکن است یک خانمی بشنود که دوستش در قرعه کشی برنده شده و به جای این که احساس خوشحالی و شادی برای او داشته باشد، به طور کاملا ناخودآگاه شروع به گریه می کند و برای خودش متاسف می شود یا مثلاً ممکن است که یک قهرمانی ورزشی از آسیب دیدگی در بازی بسکتبال آسیب ببیند و همزمان که در حال استراحت است ، مدام اشک بریزد زیرا درونا حسرت می خورد که چرا مسابقه را از دست داده است.

8. گریه های پایه ای

غدد اشکی بین کره چشم و پلک انسان وجود دارد. پلک و کره چشم هر دو سبب جاری شدن اشک از چشمان می شوند. اشک ریختن به سلامت قرنیه و مرطوب نگه داشتن محیط آن کمک می کند. این اشک ها که ترکیبی از آب و مخاط چشمی هستند برای روغن کاری محیط چشم بیرون می آیند.

9. گریه های غیرارادی

علت سرازیر شدن اشک از چشم در برخی از مواقع عوامل خارجی مانند دود، تندی پیاز یا ... می باشد. در زمان قرار گرفتن چشم در برابر عوامل خارجی، قرنیه سیگنال هایی را به مغز ارسال می کند و از این طریق اعلام می کند که چشم انسان نیاز به اشک ریختن دارد بنابراین ما به صورت غیرارادی شروع به گریه می کنیم.

اما چرا این اتفاق برای ما می افتد ؟

این نوع گریه کردن می تواند به دلیل دلسوزی برای خودمان و هم ترحم برای دیگران باشد. اگرچه معمولاً علت آن خود ما هستیم .طبق مطالعات انجام شده، خانم ها به طور میانگین در سال بین 30 الی 64 بار گریه می کنند و مردان نیز 6 الی 17 بار در سال گریه خواهند کرد. معمولاً گریه مردان بین 2 الی 4 دقیقه طول می کشد، در حالی که گریه خانم ها حدود 6 دقیقه زمان می برد.

گریه عمیق در خانم ها معمولاً 65 درصد است اما این میزان در آقایان حدود 6 درصد می باشد. علت اشک ریختن های احساس هنگام تماشای فیلم های رمانتیک، کشته شدن قهرمان فیلم های حماسی، دوری از نزدیکان، دلتنگی، غم و ... این است که وقتی سیستم عصبی لیمبیک و هیپوتالامس بر اساس احساسات شدید فردی فعال می شوند، سیستم عصبی خودکار بدن عکس العمل نشان داده و اشک ها جاری می شوند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین