
قیمت مرغ؛
قیمت رسمی مرغ اعلام شد | مرغ را گران نخرید

نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی، گفت: اگر جوجهریزی در مرغداریها به اندازه کافی باشد و نهاده از سوی دولت تامین شود تامین مرغ کشور در ماههای آینده به راحتی میسر خواهد شد.
به گزارش شما نیوز: «حبیب اسدالله نژاد» درخصوص قیمت مرغ در بازار، اظهار داشت: براساس مصوب قیمت گذاری در کشور، قیمت مرغ نباید بیشتر از ۲۸ هزار و نهایت ۲۹ هزار تومان در بازار باشد و اگر قیمت مرغ بیشتر از این در بازار است سودجویی محسوب می شود و دستگاه های نظارتی لازم است که در خصوص افزایش قیمت مرغ بیشتر از ۲۹ هزار تومان در بازار ورود کرده و جلوی این سودجویی ها را بگیرند.
وی ادامه داد: اما واحدهای مرغداری در تامین نهادههای دامی کاملا دچار مشکل هستند و بسیاری تا به امروز نهادههایی که به واحدهای مرغداری باید اختصاص مییافت، اختصاص داده نشده است و حتی اگر در حاضر هم این تفویض صورت بگیرد و به دست واحدهای مرغداری برسد، دوره پرورش به پایان رسیده و عملا یک دور واحدهای مرغداری با واحدهای آزاد تولید کردهاند. که این موضوع یک نقصان و یک ایراد بزرگ است و انتظار ما این است که این قضیه بصورت درست رفع مشکل شود.
اسدالله نژاد گفت: قرار شده است که مشکل کمبود مرغ برای ماههای آینده از طریق واردات تخم مرغ نطفهدار تامین شود که این فعالیت شروع شده است.
وی در پایان تاکید کرد: اگر جوجهریزی در مرغداریها به اندازه کافی باشد و نهاده از سوی دولت تامین شود تامین مرغ کشور در ماههای آینده به راحتی میسر خواهد شد.
مشکلات جدی مرغداران در تامین نهاده های خوراک دام
«محمد یوسفی» رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران از جمله این مشکلات را تامین نهاده های خوراک دام به میزان کافی و به قیمت مناسب می داند.
وی ادامه داد: برای پاسخ به افزایش تقاضای جامعه برای خرید گوشت مرغ باید برنامه ریزی درستی انجام شود که شامل تامین مواد اولیه تولید به میزان کافی با قیمت مناسب می شود.
یوسفی از مهمترین این مواد اولیه را جوجه یکروزه، نهاده های خوراک دام، مکمل های خوراکی، دارو و واکسن عنوان کرد.
وی گفت: در حال حاضر، تولید مرغ بیش از همه در بخش نهاده های خوراک دام و جوجه یکروزه مشکل دارد.
یوسفی با تاکید بر اینکه میزان نیاز کشور به جوجه یکروز ۱۴۰ میلیون قطعه است، افزود: اما در ماه های اخیر میزان تولید جوجه یکروزه کاهش داشته و مرغداران در تامین آن برای تولید در واحدهای مرغداری با مشکل مواجه بودند.
وی تصریح کرد: همچنین قیمت جوجه یکروزه جهش داشت و فاصله آن با قیمت مصوب بسیار زیاد شد تا حدی که مرغداران برای خرید جوجه یکروزه با مشکل نقدینگی مواجه شدند و کمتر از ظرفیت واحدهای مرغداری جوجه ریزی کردند.
یوسفی یادآور شد: قیمت مصوب جوجه یکروز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان است در حالی در مقطعی مرغداران برای خرید هر قطعه جوجه تا ۱۱ هزار تومان پول پرداخت کردند.
وی با بیان اینکه گرانی جوجه یکروزه یک دلیل مهم برای کاهش تولید است، اظهار کرد: موج گرانی مرغ که از اسفندماه سال گذشته شاهد آن بودیم نتیجه همین اتفاق یعنی کاهش عرضه جوجه یکروزه و افزایش جهشی قیمت آن بود.
یوسفی اضافه کرد: کاهش عرضه جوجه یکروزه و بالا رفتن قیمت آن، تولید مرغ را کاهش و قیمت ها را افزایش داد و همین امر سهم مرغ را در سبد مصرف خانواده کمتر کرد.
وی با اشاره به تصمیمات وزارت جهاد برای تنظیم بازار جوجه یکروزه و تعادل در قیمت آن، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با موافقت دولت قبل، مجوز واردات تخم مرغ نطفه دار را صادر کرده است تا از این طریق میزان عرضه جوجه یکروزه به بازار افزایش و قیمت ها تعدیل شود.
یوسفی ادامه داد: هر چند این تصمیم تا امروز اجرا نشده است، اما تاثیر خود را بر بازار گذاشته و قیمت هر قطعه جوجه یکروزه به ۷ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافته است. به گفته وی، همچنان جوجه یکروزه گران است و قیمت تمام شده تولید را برای مرغدار بالا می برد.
رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی ایران، مشکل جدی دیگری که امروز تولید مرغ با آن روبه رو است و نتیجه آن خارج شدن مرغ از دسترس درصد بیشتری از افراد جامعه می شود را تامین نهاده های خوراک دام به میزان کافی با قیمت مناسب عنوان کرد.
یوسفی گفت: با میزان تولیدی که اکنون در مرغداری ها انجام می شود، برای پاسخ به نیاز بازار مصرف ، وزن مرغ ها در پایان دوره باید حداقل به ۲.۵ تا ۳ کیلوگرم برسد که برای آن نیاز به دان به میزان کافی است.
وی با با بیان اینکه یک مرغ گوشتی با ضریب تبدیل ۲ تا پایان دوره نیاز به حدود ۵۰۰۰ گرم خوراک دارد، افزود: یعنی بهطور میانگین میزان نیاز خوراک هر مرغ در روز حدود ۱۰۰ گرم است که این مقدار از خوراک در ابتدای دوره پرورش کمتر و در انتهای آن بیشتر می شود.
وی ادامه داد: یک برنامه غذایی مرغ باید بهگونه ای تنظیم شود که بتواند تمام نیازهای غذایی جوجههای گوشتی را در طی دورههای مختلف رشد تأمین کند تا منتج به راندمان تولید و سودآوری شود و درعینحال از قیمت مناسبی برخوردار باشد.
به گفته یوسفی، در حال حاضر به میزان نیاز دان در اختیار مرغداران قرار نمی گیرد، ضمن اینکه بخشی از نهاده های خوراک با قیمت بازار آزاد و گران به دست آن ها می رسد.
وی یادآور شد: عمدهترین هزینهها در بحث مرغ گوشتی را خوراک تشکیل میدهد و برای رسیدن به حداکثر پتانسیل تولید لازم است مواد غذایی در جیره مرغهای گوشتی با توازن صحیحی برقرار باشد، با توجه به مشکلات تامین دان در شرایط کنونی، هزینه تمام شده تولید مرغ برای مرغدار بسیار بالا رفته است و ادامه آن می تواند منجر به کاهش قابل توجه تولید و عرضه آن شود.
یوسفی مقصر مشکلات تامین نهاده های خوراک دام و بازار آن ها را عدم هماهنگی بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست.
وی تاکید کرد: هر چند کشور در تامین ارز واردات نهاده های خوراک دام با مشکل مواجه است، اما مقصر اصلی مشکلات بازار نهاده های خوراک دام وزارتخانه های متولی هستند.
یوسفی همچنین بخشی از آشفتگی بازار نهاده را مربوط به بلاتکلیفی نوع ارز تخصیصی به واردات آن ها عنوان کرد و گفت: مجلس اعلام کرد که تصمیم به حذف ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) از واردات نهاده های خوراک دام دارد، اعلام این تصمیم بر بازار تاثیر داشت و آن را آشفته تر کرده است.