قیمت تیبا؛
قیمت تیبا امروز 30 شهریورماه | قیمت انواع تیبا
امروز (سه شنبه) قیمت تیبا در بازار آزاد تهران با کاهش روبرو شد.
به گزارش شما نیوز: قیمت تیبا صفر کیلومتر در بازار با افت مواجه شده است. قیمت تیبا هاچ بک مدل ۱۴۰۰ با افت قیمت به ۱۵۷ میلیون تومان رسیده است. قیمت تیبا مدل ۹۹ نیز ۱۵۱ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود. قیمت تیبا هاچ بک پلاس مدل ۱۴۰۰ و ۹۹ نیز به ترتیب ۱۶۹ و ۱۶۴ میلیون تومان در بازار خرید و فروش میشود. به طور کلی قیمت این محصول پرطرفدار طی روزهای اخیر با افت مواجه شده است.
در ادامه جدیدترین قیمت انواع تیبا در بازار در جدول ذیل آورده شده است:
افت قیمت تا ۸۰ میلیون تومان
اما طبق بررسیها قیمت بسیاری از خودروهای خارجی بازار کشور پس از اعلام خبر طرح مجلس برای آزادسازی قیمت خودرو، کاهش پیدا کرده است. بر این اساس، تغییرات قیمتی شش خودروی منتخب را مورد بررسی قرار دادهایم تا مشخص شود روند نسبی افت قیمت به چه شکل بوده است.
در بین خودروهای وارداتی بازار کشور، هیوندایی سانتافه در هجدهم شهریور یک میلیارد و ۳۳۵ میلیون تومان بوده، اما دو روز بعد، قیمت آن به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.
خودروی دیگری از برند هیوندایی یعنی سوناتا نیز در هجدهم شهریور قیمتی برابر با ۸۷۴ میلیون تومان داشته، اما در عرض دو روز، ۲۵ میلیون تومان از آن کاسته شده است. همچنین هیوندایی توسان نیز که در هفته نخست شهریور ۹۷۸ میلیون تومان قیمت داشته، در روز هجدهم همین ماه قیمت آن به ۹۶۴ میلیون تومان رسیده است.
از مدلهای هیوندایی که بگذریم، قیمت محصولات کیا نیز در بازار خودرو کشور، به واسطه خبر طرح مجلس شورای اسلامی بابت آزادسازی واردات خودرو، افت کرده است. به عنوان مثال، کیا اسپورتیج، در هفته نخست شهریور قیمتی برابر با ۷۶۳ میلیون تومان داشته و این در حالی است که قیمت این خودرو در بیستم همین ماه به ۷۰۵ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.
طبق محاسبات انجام شده، کیا سراتو نیز در هفته نخست شهریور ۶۴۶ میلیون تومان خریدوفروش میشده، اما پس از اعلام خبر مربوط به طرح مجلس برای آزادسازی واردات، قیمت خودروی موردنظر در بیستم شهریور به ۶۲۷ میلیون تومان نزول کرده است. در نهایت، اما کیا اپتیما هم روند مشابهی با هموطنانش در بازار خودرو ایران طی کرده است.
خودروهای وارداتی ارزان شدند
این طرح اگرچه تازه به شورای نگهبان ارسال شده و برخی نیز درخصوص مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با واردات خودرو در روزهای اخیر اظهارنظر کرده اند، اما همین گمانه زنی ها و شایعات نیز بر بازار تاثیرگذار شده و نخستین اثر خود را با راکد شدن هرچه بیشتر بازار نشان داده است.
در این زمینه، «کوروش طواحن» نمایشگاه دار در شمال تهران می گوید: این صحبت ها بی تاثیر نبوده و به رکود بیشتر در بازار انجامیده است.
وی گفت: اکنون خریداری در بازار وجود ندارد و اگر هم کسی فروشنده باشد، مجبور است خودروی خود را کمتر از آن قیمت هایی که در سایت ها مشاهده می شود به فروش برساند.
این نمایشگاه دار خودروهای خارجی بیان داشت: اکنون خریداران دست نگه داشتند تا نتیجه کار و مشخص شدن وضعیت واردات خودروها را شاهد باشند و اینکه بالاخره شاهد حضور خودروهای مدل ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در سطح جاده ها و خیابان ها خواهیم بود یا خیر؟
وی، تاثیر همین مباحث را افت دست کم پنج تا ۱۰ درصدی قیمت خودروهای خارجی عنوان کرد و گفت: به طور مثال بی ام. و ۷۳۰ که پیش از این حدود ۶ میلیارد تومان قیمت داشت، این روزها فروشندگان حاضرند تا ۳۰۰ میلیون تومان زیر قیمت آن را به فروش برسانند.
امروز در فضای مجازی و سایت های خودرویی هر دستگاه سانتافه (شاسی بلند هیوندایی کره جنوبی) مدل ۲۰۱۷ با کارکرد ۱۰ هزار کیلومتر ۲.۱ میلیارد تومان و همین مدل با کارکرد ۶۴ هزار کیلومتر یک میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان قیمت گذاری شده است.
همچنین هر دستگاه تیگوان (شاسی بلند شرکت فولکس واگن آلمان) با مدل ۲۰۱۸ صفر کیلومتر ۳.۲ میلیارد تومان، با ۳۰ هزار کیلومتر کارکرد ۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان و با کارکرد ۵۰ هزار کیلومتر ۲.۲ میلیارد تومان قیمت خورده است.
رنو تالیسمان فرانسوی نیز ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان در مدل ۲۰۱۸ صفر کیلومتر و یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان در مدل ۲۰۱۷ با ۳۰ هزار کیلومتر قیمت گذاری شده است.
با این حال، «اسد کرمی» نایب رییس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران در این زمینه به ایرنا گفت: باوجود مطرح شدن موضوع واردات خودرو در هفته های گذشته، تاکنون بازار زیاد دستخوش تغییر قیمت نشده است.
وی بیان داشت: به نظر می رسد با توجه به صحبت های ضد و نقیضی که از گوشه و کنار از سوی مسوولان شنیده می شود، در مجموع «بازار در حالت انتظار به سر می برد» که در نهایت چه اتفاق خواهد افتاد؟
کرمی معتقد است: آزادسازی واردات آن طور که از سوی مجلس تبیین شده، شاید در درازمدت بر قیمت ها تاثیرگذار شود.
برخی دیگر از کارشناسان بازار نیز می گویند: با شرایطی که در طرح ساماندهی صنعت خودرو و به ویژه واردات خودرو در قبال صادرات خودرو، قطعه و نیرومحرکه اعلام شده، کمتر شخص حقیقی یا حقوقی قادر به واردات خودروی خارجی است و حتی آماری که از صادرات خودروهای داخلی به کشورهای همسایه و دیگر کشورها در سامانه کدال موجود است (حدود ۵۰۰ خودرو در پنج ماهه امسال) بسیار اندک است.