اخبار حوادث
قتل زن صیغه ای در هاشمیه توسط پیرمرد 70 ساله | اعدام سرانجام قاتل زن صیغه ای
مرد ۷۰ ساله ای که حدود ۹ سال قبل، همسر صیغه ای ۳۸ ساله اش را در بولوار هاشمیه مشهد به قتل رسانده بود، سپیده دم چهارشنبه گذشته در زندان مرکزی مشهد به مجازات رسید.
به گزارش شمانیوز: قتل زن صیغه ای در هاشمیه توسط پیرمرد 70 ساله صورت گرفت. قتل زن صیغه ای با ضربات چاقو انجام گرفت. اعدام سرانجام قاتل زن صیغه ای بود. ماجرای قتل زن صیغه ای را در ادامه می توانید بخوانید:
مرد 70 ساله ای که حدود 9 سال قبل، همسر صیغه ای 38 ساله اش را در بولوار هاشمیه مشهد به قتل رسانده بود، سپیده دم چهارشنبه گذشته در زندان مرکزی مشهد به مجازات رسید.
دقایق اولیه بامداد ششم خرداد سال 91 بود که مردی حدود 70 ساله در حالی وارد خیابان هاشمیه ۴۷ شد که زن جوانی جلوتر از او در حرکت بود. ناگهان مرد مذکور از پشت سر به طرف زن 38 ساله حمله کرد و ضربات متعدد چاقو را بر پیکر وی فرود آورد.
با فریادهای دلخراش این زن اهالی محل متوجه ماجرا شدند و یکی از شهروندان با پلیس 110 تماس گرفت. دقایقی بعد پیکر غرق در خون این زن درحالی توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان فارابی مشهد انتقال یافت که او بر اثر شدت خونریزی بیهوش شده بود و آثار ضربات عمیق چاقو بر پشت سر وی دیده می شد اما تلاش کادر درمان برای نجات این زن جوان به نتیجه نرسید و او بر اثر شدت عوارض ناشی از اصابت چاقو جان سپرد.
گزارش خراسان حاکی است، با اعلام مرگ این زن، از سوی نیروهای کلانتری شهرک ناجا به قاضی ویژه قتل عمد، بلافاصله قاضی اسماعیل شاکر (بازپرس با تجربه ویژه قتل عمد در زمان وقوع حادثه) در ساعت یک بامداد عازم مرکز درمانی شد و به تحقیق در این باره پرداخت. بررسی های مقدماتی مقام قضایی نشان می داد که مهاجم ناشناس ابتدا از پشت سر 4 ضربه وحشتناک با تیغه چاقو بر پیکر زن جوان وارد کرده و سپس ضربات دیگر را به نقاط مختلف بدن وی زده است.
تحقیقات قاضی ویژه قتل عمد که تا سپیده دم به طول انجامید نشان داد که مرد مهاجم مردی حدود 70 ساله است و با خودروی پژو 405 نقره ای رنگ به محل جنایت آمده بود. با کشف این خودرو با شیشه شکسته مقابل یک منزل مسکونی در مشهد مشخص شد که برادر مالک خودرو متهم اصلی این جنایت هولناک است بنابراین برخی از نزدیکان وی با صدور دستوری قاطع از سوی قاضی شاکر به اتهام فراری دادن متهم به قتل، بازداشت شدند و بدین ترتیب پیگیری این پرونده جنایی به گروه زبده ای از کارآگاهان اداره جنایی آگاهی سپرده شد تا این که چندین ماه بعد از این ماجرا، در نهایت متهم اصلی پرونده که سرهنگ بازنشسته راهنمایی و رانندگی بود در یک عملیات ضربتی دستگیر و به پنجه عدالت سپرده شد.
بنابر گزارش خراسان، با تکمیل تحقیقات و بازسازی صحنه قتل در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، کیفرخواست این پرونده جنایی صادر شد و در شعبه سوم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی مورد رسیدگی دقیق قرار گرفت. با تشکیل جلسات دادگاه اولیای دم «الف-الف» تقاضای قصاص کردند و مرد 70 ساله نیز اتهام قتل را پذیرفت. این گونه بود که قضات دادگاه رای به قصاص نفس دادند اما رای صادرشده از سوی شعبه سوم دادگاه کیفری یک مورد اعتراض متهم قرار گرفت و این پرونده برای رسیدگی دقیق تر به شعبه 37 دیوان عالی کشور ارسال شد. با وجود این قضات باتجربه دیوان عالی نیز پس از مطالعه دقیق پرونده، حکم صادرشده را مطابق با موازین شرعی و قانونی تشخیص دادند و مهر تایید بر آن زدند.
گزارش خراسان حاکی است، با قطعی شدن حکم صادر شده ، پرونده مذکور به دادسرای عمومی و انقلاب مشهد ارجاع شد تا حکم قصاص نفس با انجام تشریفات قانونی و بررسی همه جوانب پرونده به مرحله اجرا درآید. در حالی که اولیای دم حاضر نشدند از خونخواهی زن جوان بگذرند بالاخره مقدمات اجرای حکم فراهم شد و این مرد که دیگر ۷۰ سال داشت سپیده دم چهارشنبه گذشته با حضور قضات اجرای احکام، در زندان مرکزی مشهد به چوبه دار سپرده شد و به مجازات رسید.
قصاص در لغت، اسم مصدر از ریشه «قصَّ یقُصُّ» به معنای پیگیری نمودن اثر چیزی است.
قصاص اقدامی است که در "نظم اجتماعی قبیله ای" قصاص تلقی می شود و بر اساس "معادل اجتماعی" انجام می شود. چه قربانی مذکر باشد ، چه زن ، چه برده ، چه آزاد ، چه نخبه و چه معمولی ، یکی از اعضای قبیله قاتل (معادل قربانی در موقعیت اجتماعی) کشته می شود. به عنوان مثال ، تنها یک برده می تواند برای یک برده کشته شود ، و یک زن می تواند برای یک زن کشته شود. شرط معادل سازی اجتماعی در انتقام به این معناست که اگر طبقه پایین شخصی را از طبقه بالا بکشد ، مجازات اعمال می شود و اگر فردی از طبقه بالا فردی از طبقه پایین را بکشد ، هیچ تلافی نمی شود. در این صورت امکان پرداخت غرامت به خانواده مقتول وجود دارد.
منبع: خراسان