تأکید معاون رییسجمهور بر مخالفت با «حذف معافیت مالیاتی هنرمندان»
معاون رییس جمهورو رییس سازمان برنامه و بودجه از مخالفت دولت با طرح پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی هنرمندان در پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی خبر داد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز به نقل از مهر : معاون رییس جمهورو رییس سازمان برنامه و بودجه از مخالفت دولت با طرح پیشنهاد حذف معافیت مالیاتی هنرمندان در پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی خبر داد.
محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه درباره موضع دولت نسبت به پیشنهاد «حذف معافیت مالی اصحاب فرهنگ و هنر» در پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقرراتی سازمان امور مالیاتی گفت: من قبلا هم راجع به این موضوع اظهارنظر کردهام و بازهم اعلام میکنم، ظرفیت مالیاتی ما بیش از وضع موجود بوده و معافیتها در این زمینه رقمی در حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: اما بخشی که باید از معافیت مالیاتی مستثنا شده یا تقلیل پیدا کند، بخش فرهنگ و هنر نیست، حتی ما باید اگر میتوانیم در این رابطه مالیات منفی هم داشته باشیم. یعنی مساعدتهایی را به عنوان «یارانه» پرداخت کنیم، نه اینکه از این بخش حساس و ارزشمند فرهنگ و هنر، بخواهیم مالیات بگیریم. به همین دلیل دولت مخالف حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر است.
بحث جنجالی و پرحاشیه حذف معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ و هنر در حالی طی روزهای اخیر مطرح شده که سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز روز گذشته طی نامه ایخطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور، محمود واعظی رئیس دفتر رییسجمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار استمرار معافیت مالیاتی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه شده بود.
در این نامه هم تأکید شده است: «باتوجه به اینکه خطر تهاجم فرهنگی و توطئههای نفوذ و استحاله فرهنگی دشمنان انقلاب به طور مداوم گوشزد میشود، لزوم حمایت همهجانبه از فعالیتهای فرهنگی، هنری و رسانهای ضروری بوده و باتوجه به تاثیرات منفی اقتصادی و اجتماعی ناشی از این اقدام بر نخبگان کشور، دستور فرمایید معافیتهای مالیاتی موضوع بند (ل) یاد شده همچون گذشته برقرار بوده و از هرگونه اقدام در جهت حذف آن جلوگیری به عمل آید.»
طی روزهای گذشته متنی با عنوان «پیشنویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی» منتشر شده است که حاوی سرفصلهای پیشنهادی سازمان امور مالیاتی برای تحقق اهداف مرتبط با «اقتصاد مقاومتی» در حوزههای خرد و کلان است. یکی از این پیشنهادات لغو معافیت مالیاتی کلیه فعالیتهای فرهنگی-هنری در حوزههایی چون انتشارات، تئاتر، سینما و موسیقی (مشمول مالیات با ضریب ۲۵ درصد) است که پیشتر در قانون لحاظ شده بود. طبق برخی شنیدهها قرار است این لایحه همراه با لایحه بودجه سال بعد به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.