شمانیوز
شما نیوز

چرا مترو شلوغ است؟

چرا مترو شلوغ است؟

محمد علیخانی، عضو و رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران در گفتگو با فرارو، گفت:" افزایش تقاضای سفر در مترو که اخیراً اتفاق افتاده، به دلیل افزایش نرخ بنزین است. البته علت تاخیر و ازدحام در خطوط مترو، کمبود قطار و فرسودگی این ناوگان است، که برای جبران این کمبود به ۲ هزار واگن نیاز داریم."

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از فرارو: چند هفته‌ای ست که متروی تهران حالت عادی ندارد. از یک سو شهروندان تهرانی معترضند که قطار‌ها جایی برای سوار شدن مسافران ندارند و در همان ایستگاه‌های اول پر می‌شوند. از سوی دیگر مشکل فنی قطار‌ها هم به جمع اختلالات متروی تهران اضافه شده است. با این حال محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران هم نسبت به ازدحام جمعیت در متروی تهران وکمبود واگن واکنش نشان داده است.

محسن هاشمی در توئیترش گفته که "چندین سال است که با وجود مصوبات مثبت دولت، اقدام اجرایی موثری برای تامین واگن برای متروی تهران صورت نمی‌گیرد و موضوع در هزارتوی بروکراسی بین دستگاه‌های مختلف سرگردان مانده است. "

او در توئیترش نوشته که "در مترو تهران با وجود افتتاح‌های خطوط ۳، ۶، ۷ در این دولت، واگن جدیدی برای این خطوط تأمین نشده و به‌جای افزایش ناوگان، سرانه قطار در مترو از ۱.۱ کیلومتر در ۷ سال قبل به ۰.۸ کیلومتر کاهش یافته است. "

رئیس شورای شهر تهران همچنین گفته که "پس از افزایش قیمت بنزین بسیاری از شهروندان به جای خودروسواری، مترو و اتوبوس‌های شهری را برای رفت و آمد انتخاب کرده اند و همین امر موجب ازدحام در خطوط مترو شده است. "

روابط عمومی متروی تهران نیز چندی پیش گفته بود که ازدحام در مترو به دلیل افزایش تعداد مسافران است.

محمد علیخانی معتقد است که افزایش قیمت بنزین، فرسودگی و کمبود قطار در ناوگان مترو موجب ازدحام جمعیت در ایستگاه‌ها شده است.
 

۲ هزار واگن کم داریم

محمد علیخانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: "افزایش تقاضای سفر در مترو که اخیراً اتفاق افتاده، به دلیل افزایش نرخ بنزین است. این افزایش قیمت بسیار تاثیر گذار بوده است. "

وی ادامه داد: "حدوداً ۲۰ میلیون سفر به صورت روزانه در شهر تهران اتفاق می‌افتد. براساس چشم انداز باید از این ۲۰ میلیون سفر، ۱۰ میلیون سفر با سیستم حمل ونقل مترو و ۵ میلیون سفر هم باید با سیستم اتوبوسرانی انجام شود؛ که در مجموع باید ۱۵ میلیون سفر با سیستم حمل ونقل همگانی انجام شود. "

علیخانی افزود: "در وضعیت حاضر، ۲ تا ۲.۵ میلیون سفر با مترو انجام می‌شود و ۲.۵ تا ۳ میلیون سفر هم با اتوبوس انجام می‌شود و در مجموع ۵ میلیون سفر با سیستم حمل و نقل کنونی انجام می‌شود. "

رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران گفت: "به دلیل کمبود ناوگان و تجهیزات در مترو و اتوبوس رانی در حال حاضر امکان انجام ۱۰ میلیون سفر دیگر را ندارد. "

وی تصریح کرد: " متروی ما در حال حاضر به ۲ هزار واگن نیاز دارد و واگن‌هایی که در حال حاضر در حال تردد هستند از ابتدای شروع به کار مترو تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند واکثر آن‌ها فرسوده اند و به ندرت واگن نو به ناوگان اضافه شده است. "

این عضو شورای شهر تهران، اذعان داشت: " ما به ۲ هزار واگن نیاز داریم تا سر فاصله حرکت قطار‌ها به حد استاندارد برسد. استاندارد این موضوع حد فاصله ۳ تا ۳.۵ دقیقه است. اما در حال حاضر ما به دلیل کمبود قطار، خطوطی داریم که زمان رسیدن قطار به آن ایستگاه بین ۶ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد و برخی مواقع به دلیل نقص فنی و فرسودگی قطار‌ها ممکن است این زمان بیشتر هم شود. "

وی ادامه داد: " علت تاخیر و ازدحام در خطوط مترو، کمبود قطار و فرسودگی این ناوگان است، که برای جبران این کمبود به ۲ هزار واگن نیاز داریم. در حال حاضر قیمت یک واگن با افزایش نرخ ارز به حدود ۱۵ تا ۱۷ میلیارد تومان رسیده است و در مجموع برای خرید این تعداد واگن، اعتباری ۳۰ هزار میلیارد تومانی نیاز داریم. "

علیخانی تصریح کرد: "هر قطار هفت واگن دارد و قیمت یک عدد قطار به ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. "

وی با بیان اینکه دولت تکالیف و وظایفی داشته که به آن عمل نکرده است، گفت: " قوانین مصوبی در حوزه توسعه حمل ونقل عمومی و هوای پاک وکاهش آلودگی هوا متوجه دولت است که متاسفانه تاکنون اجرا نشده است. در این راستا کمیسیون اصل ۹۰ در پایان سال ۹۷ گزارشی از اجرای قانون هوای پاک و دستگاه‌هایی که در این حوزه به وظایف خود عمل نکرده اند، تهیه کرده و می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. "

علیخانی افزود: "بودجه سالانه شهرداری تهران در سال ۱۸ هزارمیلیارد تومان است. یعنی با تمام این بودجه حتی نمی‌توان واگن‌های مورد نیاز را تهیه کرد. پس این مسئله از توان شهرداری تهران خارج است. البته در قانون صراحتاً ذکر شده که دولت در این زمینه وظیفه داشته است. "

رییس کمیسیون عمران شورای شهر تهران گفت: "دولت‌های مختلف به شهرداری تهران کم توجهی کرده اند و در این زمینه علل مختلفی دخیل بوده است. درگیری شهرداری‌ها با دولت، تحریم، مشکل منابع مالی دولت موجب شده تا ما در چنین شرایطی قرار داشته باشیم. "
 

واگن ها تامین می شود، اگر پیش پرداخت آن را دولت بپردازد!

وی ادامه داد: "شورای اقتصاد مصوبه‌ای داشت که دولت ۲ هزار واگن برای شهرداری تهران و دیگر شهر‌های دارای مترو خریداری کند که حالا نزدیک به ۲ سال است که این مصوبه مسکوت مانده بود. اما از سال گذشته ما جلساتی را در دفتر معاون اول رئیس جمهور، وزارت کشور و دستگاه‌های دیگر برگزار کردیم. تا این مصوبه احیا شود. "

علیخانی اذعان داشت: "به تازگی مزایده خرید ۶۳۰ واگن برای شهر تهران برگزار و یک شرکت چینی برنده این مزایده شده، که این شرکت شریک واگن سازی تهران است. این قرارداد بسته شده، اما در چنین شرایطی پول واگن‌ها را باید دولت بدهد، خرید را کسی دیگر انجام دهد و ما فقط تحویل گیرنده هستیم و در روند دخالتی نداریم. "

وی افزود: "در حال حاضر قرارداد نهایی شده است و فقط مشکلاتی همچون مسائل تحریم و مباحث بانکی وجود دارد؛ که با بانک مرکزی هم نشست‌هایی برای حل این مشکل انجام شده است. امیدواریم که هر چه سریع‌تر پیش پرداخت قرارداد به شرکت چینی پرداخت شود تا آن‌ها شروع به تولید تجهیزات این واگن‌ها کنند. بخشی از قطعات مهم این واگن‌ها در چین ساخته می‌شود و پس از ساخت وارد ایران شده و در شرکت واگن سازی مونتاژ می‌شود. "

علیخانی گفت:: "پس از انجام پیش پرداخت، تحویل قطعات وتجهیزات از ۱۵ ماه بعد به صورت مرحله به مرحله انجام می‌شود. "
وی افزود: "۷۰ واگن هم قبلاً وارد شده بود که در مجموع تشکیل ۱۰ قطار می‌دهد. این‌ها در گمرک مشکل ترخیص داشتند و با پیگیری‌هایی که انجام دادیم، بخشی از این‌ها ترخیص شد و توانستیم به ناوگان مترو اضافه کنیم و بخش دیگر هم در حال پیگیری است که امیدواریم هر چه زودتر کار ترخیص آن‌ها هم انجام شود. "

این عضو شورای شهر تهران افزود: "در حال حاضر ۷ خط مترو داریم که در مجموع ۲۳۰ کیلومتر می‌شود. بخش اعظم زیرساخت این ۷ خط فراهم است، اما تجهیزات لازم برای تکمیل آن‌ها وجود ندارد. اگر همین خطوط موجود واگن کامل شود. از ۲.۵ سفر در حال حاضر ما می‌توانیم حدود ۷ میلیون سفر را پوشش دهیم. اکنون اولویت ما تجهیز این خطوط است چرا که زیر ساخت آماده است و تنها به تجهیزات نیاز داریم. "

وی گفت: "خطوط جدید و طولانی نیز در دست مطالعه است که برخی از آن‌ها پس از گذراندن مراحل مطالعاتی و اداری آغاز می‌شود. البته ما سعی داریم مناطقی که فاقد مترو هستند را به خطوط موجود متصل کنیم. مثلا ما در بزرگراه آزادگان با حفر تونل دو و نیم کیلومتری می‌توانیم این خط مترو را به میدان الغدیر متصل کنیم. متروی حقانی را می‌توانیم به خیابان نلسون ماندلا متصل کنیم. برخی از این سرشاخه را می‌توان با حفر کمتر از یک کیلومتر به خطوط مترو وصل کرد. "
 

۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس کم داریم

وی به ناوگان اتوبوس رانی هم اشاره کرد و گفت: "در حال حاضر ما باید ۹ هزار دستگاه اتوبوس داشته باشیم. اما ۵ هزار و ۹۰۰ دستگاه داریم، که از این تعداد ۴۰۰ دستگاه به دلیل تمام شدن عمر مخازن CNG و خطرناک بودن این مخازن از رده خارج شده تا زمانی که مخازن جدید نصب شود. با این حساب در حال حاضر ناوگان ما ۵ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس دارد. یعنی هم اکنون ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه کم داریم.

علیخانی افزود: " البته این درحالی ست که ما برای افق ۱۴۰۰ باید ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس داشته باشیم. قیمت هر دستگاه اتوبوس استاندارد در این خطوط چیزی در حدود ۲ تا ۵ میلیارد تومان است.

وی تصریح کرد: " بسیاری از اتوبوس‌های خطوط BRT و خصوصی (تک کابین) هم متاسفانه فرسوده اند و در طول روز ۳۰۰ اتوبوس ما در شهر تهران دچار نقص فنی می‌شود. "

علیخانی گفت: "دولت یکهزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای خرید اتوبوس دولت تخصیص داده است؛ که این اوراق برای خرید ۸۰۰ دستگاه اتوبوس و طی شش ماه عملیاتی خواهد شد. البته در جلسه مشترک شورای شهر تهران با معاون اول رئیس جمهور ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار، برای خرید ۳ هزار دستگاه اتوبوس تخصیص داده شده که از این تعداد، ۱۵۰۰ دستگاه برای شهرستان‌های دیگر کشور می‌رسد. ما در این حوزه تلاش کردیم تا به جز شهر تهران، دیگر شهر‌های کشور هم از توان رایزنی شورای شهر و شهرداری تهران بهره ببرند."

این عضور شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: "برای نوسازی ناوگان اتوبوس رانی هم اعتباری در نظر گرفته شده است و به زودی این موضوع هم پیگیری خواهد شد. "

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین