رپرتاژ آگهی/
درمان دیابت برای شما، از مدیریت تا پیشگیری
برای انتخاب روش درمان و مدیریت دیابت تان باید بین شما و تیم مراقبت های بهداشتی تان توافق ایجاد شود.
هدف از درمان دیابت این است که بتوانیم با استفاده از روش هایی میزان قند خون را تا حد ممکن در محدوده ی طبیعی نگه داریم. آموزش، در خود مدیریت دیابت بخش اساسی مدیریت دیابت را تشکیل می دهد. و درمان باید با توجه به مسایل فردی و موضوعات پزشکی ، روانی و اجتماعی و سبک زندگی باشد.
درمان های دیابتی متعادل
درمان منظم و موفق ، خطر ابتلا به عوارض دیابت را در هر بیمار کاهش می دهد.
اصول درمان دیابت در هر نوع دیابتی به اشکال زیر تقسیم می شود:
درمان دیابت نوع ۱
درمان دیابت نوع ۱یک کار روزانه است. عدم تولید انسولین توسط لوزالمعده باعث می شود کنترل دیابت نوع ۱ دشوار باشد.
لذا این درمان نیاز به یک رژیم دقیق دارد که به طور معمول شامل یک رژیم غذایی با محاسبه دقیق میزان مواد و کالری ها ، فعالیت بدنی برنامه ریزی شده ، چندین تزریق روزانه انسولین و آزمایش قند خون چندین بار در روز در خانه است.
درمان دیابت نوع ۲
درمان به طور معمول شامل کنترل رژیم غذایی ، ورزش ، آزمایش قند خون در منزل و در بعضی موارد داروهای خوراکی و یاتزریق انسولین است. تقریباً۴۰٪ از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نیاز به تزریق انسولین دارند.
درمان دیابت
درمان دیابت نوع ۱ با جایگزینی انسولین از طریق تزریق انسولین مادام العمر (حداکثر ۶بار در روز) یا دریافت انسولین از طریق پمپ و با پیروی از یک رژیم غذایی سالم و برنامه غذایی درست، مدیریت منظم ورزش و نظارت مرتب بر میزان گلوکز خون (حدودا ۶ بار به صورت روزانه و هر بار طبق دستور پزشک یا مشاور دیابت) همراه است.
هدف از درمان دیابت نگه داشتن سطح قند خون در حد طبیعی است ، یعنی بین ۴ تا ۶ میلی مول در لیتر ( به صورت ناشتا).
نگه داشتن سطح قند خون در یک محدوده سالم به جلوگیری از عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت این بیماری کمک می کند.
کالج پزشکان عمومی رویال استرالیا توصیه می کنند که اگر مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید و فقط داروهای خوراکی مصرف می کنید ، باید در مورد لزوم آزمایش میزان قند خون در خانه با پزشک یا متخصص خود صحبت کنید ، زیرا بسیاری از افراد در این شرایط نیازیبه این نوع از نظارت ندارند.
دیابت نوع ۲گاهی اوقات با اصلاح شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی سالم و ورزش منظم قابل کنترل است. با این حال ، با پیشرفت بیماری، به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ معمولاً برای کنترل سطح قند خونشان قرص هایی تجویز می شود. این قرص ها در نظر گرفته شده اند تا به طور همزمان با تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم استفاده شوند و نه به عنوان یک جایگزین. قرص های دیابت نوعی انسولین خوراکی نیستند و برای تاثیر گذار بودن ، نیاز به انسولین در بدن دارند.
درنهایت ممکن است برای کنترل سطح قند خون لازم باشد که بیمار شروع به مصرف انسولین کند. و علاوه بر مصرف انسولین مصرف اغلب قرص ها نیز به طور همزمان ادامه خواهد داشت.
در دیابت نوع ۲، مانند دیابت نوع ۱ ، هدف از مدیریت این است که سطح قند خون را تا حد ممکن نزدیک به نرمال نگه داریم ، یعنی بین۴ تا ۶میلی مول در لیتر (ناشتا) ، زیرا این امر از بروز عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت جلوگیری میکند.