شمانیوز
شما نیوز

رشد منفی جمعیت کشور برای اولین بار در تاریخ + جزئیات

رشد منفی جمعیت کشور برای اولین بار در تاریخ  + جزئیات

برکاتی گفت: در سال ۹۸ نرخ رشد جمعیت کشور برای اولین بار در تاریخ به کمتر از یک درصد رسیده است و رشد منفی جمعیت داریم.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان : سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ویدیو کنفرانس خبری اظهار کرد: با افزایش جمعیت مواجه شدیم و بعد به ثبات نسبی رسیدیم و در سال‌های اخیر با کاهش جمعیت مواجه هستیم و در ابتدای انقلاب جمعیت کشور سالانه حدود ۲.۵ درصد رشد داشت و کاهش جمعیت در دهه ۷۰ رخ داد و به ناگهان شاخص رشد جمعیت در یک دهه کاهش یک واحدی داشت و به ۱.۵ رسید.

 

کاهش رشد جمعیت به زیر یک درصد برای اولین بار در تاریخ کشور

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در سال ۹۸ رشد جمعیت کشور برای اولین بار به کمتر از یک درصد رسیده است و این بدان معناست،میزان جمعیت مولد که زیربنای اجتماعی، علمی، اقتصادی و امنیتی کشور را شکل می دهد، در ۲۰ سال آینده به چالش کشیده خواهد شد.

او ادامه داد: در سال ۱۳۵۵ میانگین سن جمعیت کشور ۲۲ بود، اما در سال ۹۹ این رقم ۳۲ سال خواهد بود و باید توجه داشت منابع دنیا سن جوانی را ۳۰ سال می‌دانند و ایران از سال ۹۵ وارد میان سالی می‌شود و برآورد می‌شود تا سال ۱۴۳۰ کشور میانسال و پیر شویم و باید توجه داشت یک دهه پیش بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور مولد بودند و به تدریج این جمعیت کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

برکاتی با بیان اینکه سیاست‌هایی جمعیتی مقام معظم رهبری در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ ابلاغ شد، گفت: این سیاست های جمعیتی کاملا جامع بوده و مسیر را برای مقابله با معضل پیری جمعیت روشن کرده است، این سیاست‌ها ۱۴ بند دارد که یک بند به جایگزینی جمعیت اشاره می‌کند و بند اصلی است و بند آخر هم بند رصد است که باید هر ساله اتفاق افتد تا به عنوان مثال در سال ۹۹ با این موضوع مواجه نشویم که رشد جمعیت کشور به زیر یک درصد افتاده است. 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: در سیاست‌های ۱۲ گانه رشد اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی و حمایت از جوانان برای فرزندآوری در این سیاست ها دیده شده و وزارت بهداشت اقدامات خوبی انجام داده است. شاخص مرگ و میر کودکان و مادران و مراقبت‌های تغذیه‌ای را ارتقا داده ایم و این شاخص‌ها در سطح دنیا با توجه به گستره شبکه بهداشتی و درمانی ایران زبانزد است. امیدوارم با اقداماتی که در این زمینه در تمام قوا و نه فقط قوه مجریه و وزارت بهداشت انجام می‌شود، بتوانیم رشد جمعیت را به بهترین شکل مدیریت کنیم.

 

پیشگیری از بارداری در چه گروه های انجام می شود؟

برکاتی درباره خدمات پیشگیری از بارداری در مراکز بهداشتی درمانی با توجه به سیاست‌های جدید جمعیتی کشور گفت: ما در اقلام پیشگیری از بارداری بحث «سلامت» و «تحدید موالید» را داریم و به هیچ عنوان برای تحدید موالید، اقلام جراحی در زمینه پیشگیری از بارداری نداریم اما دستورالعملی در این حوزه در آبان ماه سال 98  با رویکرد جدید نوشته شد و این دستورالعمل کار مشترک معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت بود و دستورالعمل به استان‌ها و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ارسال شد.

او  افزود: به عنوان مثال خانمی که به سرطان مبتلاست و سرطان قابل درمان است، در ابتدای کار که باید داروهای شیمی درمانی مصرف کند و بارداری برای خود مادر و بیشتر از آن هم برای جنین به دلیل جهش‌های ژنتیک ناشی از مصرف داروهای سرطان منع دارد، برای این خانم ها روش‌های موقت پیشگیری از بارداری داده می‌شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: افزون بر این برای خانم‌هایی که ممکن است مشکل طولانی مدت داشته باشند، به عنوان مثال بانوی که حدودا ۳۵ ساله سن دارد و مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی بوده و در طول زمان به گِرید چهار بیماری قلبی رسیده است و به این ترتیب توانایی حرکات و فعالیت‌های روزمره‌ را به خوبی ندارد و در این شرایط بارداری این خانم با حیات او منافات خواهد داشت و ماه های آخر بارداری جان مادر به خطر خواهد افتاد و برای این خانم ها دستورالعمل هایی تدوین کرده ایم تا داروهای پیشگیری از بارداری در وضعیت‌های پرخطر تجویز شود.

 

آمار سقط جنین در کشور

برکاتی درباره آمار سقط جنین در کشور گفت: طبق بررسی انجام شده در سال ۱۳۹۲ که پیش از این هم اعلام شده، آمار سقط جنین حدود ۲۲۰ هزار سقط برآورد شده بود. در این زمینه یک بررسی ملی انجام دادیم و نتایج تقریبا آماده است و ظرف یکی و دو ماه آینده اطلاع رسانی رسمی خواهد شد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره نظارت بهداشتی وزارت بهداشت روی مدارس اظهار کرد: ما قبل از اینکه بحث نظارت را مطرح کنیم، باید به برنامه ها در حوزه سلامت دانش آموزان اشاره کنم و این برنامه ها در دفتر سلامت جمعیت در وزارت بهداشت و در دفتر سلامت و تندرستی در آموزش و پرورش و سایر بخش های این دو وزارتخانه دنبال می شود.

او ادامه داد: در حوزه بلوغ برنامه‌های مفصلی داریم و همکاران بهداشت محیط وزارت بهداشت سالی یکبار و در مواردی در صورت لزوم به برخی مدارس بیشتر مراجعه می‌کنند تا نظارت‌ها به دقت صورت گیرد و چون ضابط قضایی هم محسوب می‌شوند و تذکرات لازم را در صورت لزوم می‌دهند. مراقبان سلامت به مدارس تحت پوشش خود مراجعه می‌کنند و رعایت بهداشت در بوفه و سرویس‌های بهداشتی را بررسی می کنند و اصلاحات لازم را گوشزد می کنند، همچنین آموزش‌هایی به دانش آموزان و والدین داده می‌شود، باید توجه داشت مدارس پرجمعیت هر یک مدرسه و مدارس کم جمعیت هر ۲ مدرسه یک مراقب سلامت باید داشته باشند و مراقبان سلامتی که داریم نیمی از مدارس کشور را پوشش می‌دهند.

 

مشکل آموزش و پرورش در استخدام مراقبان سلامت مدرسه

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به چالش جذب مراقبان سلامت مدارس در آموزش و پرورش گفت: سلامت دانش اموزان بسیار حائز اهمیت است و باید مراقب سلامت مدرسه داشته باشیم و در این زمینه برنامه‌هایی از طریق دانشگاه فرنگیان و معاونت آموزشی وزارت بهداشت برنامه درسی مراقبان سلامت را تدوین کرده اند.

او ادامه داد: مشکل مجوز استخدام مراقب سلامت مدرسه در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، در این زمینه مقرر شده است تا دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش از مجوز‌های خالی مانده استخدام سال‌های قبل برای جذب مراقبان سلامت اقدام کند.

 

بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی برای ضدعفونی مدارس

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: ما پس از شیوع کرونا دستورالعمل‌های سختگیرانه و مفصل نوشتیم و این دستورالعمل‌ها در مدارس اجرایی شده است و ویدیو کنفرانسی با دانشگاه‌های علوم پزشکی و آموزش و پرورش استان‌ها داشتیم و سوالات را پاسخگو بودیم و تذکرات لازم داده شد، ستاد ملی کرونا بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی به آموزش و پرورش اختصاص داده که این رقم نزدیک به ۷ برابر بودجه سنواتی دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش است و این نشان می دهد که دولت به سلامت دانش آموزان توجه داشته است و انتظار نمی‌رود که تا انتهای سال تحصیلی با مدارسی مواجه شویم که کمبود مواد شوینده و ضدعفونی کننده داشته باشند.

او بیان کرد: از طرفی باید توجه داشت مدارس نمونه مردمی، تیزهوشان و غیردولتی شهریه اخذ می‌کنند و باید مواد ضدعفونی کننده را خود تامین کنند و بودجه ۱۰۰ میلیارد تومانی بین ۸۵ هزار مدرسه توزیع خواهد شد و اگر بودجه درست مدیریت شود، می‌تواند نگرانی جامعه، والدین و وزارت بهداشت را در بحث ضدعفونی مدارس مرتفع کند و همکاران ما هم با هدف اصلاح بازدید‌هایی از مدارس انجام می‌دهند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره مباحث آموزشی برای بلوغ دانش‌آموزان گفت: برنامه‌هایی سلامت دانش‌آموزان در دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش دنبال می‌شود. برنامه‌های مفصلی ترتیب داده‌ایم. در ابتدا برای والدین کلاس‌هایی برگزار می‌شود؛ چرا که شاید دانسته‌های آنها در مورد بلوغ مبنای کاملا علمی نداشته باشد. سپس با اذن والدین اقدام به آموزش این موضوع برای نوجوانان می‌کنیم. موارد آموزشی تنها در حد اطلاع رسانی است و تنها در صورتی که دانش‌آموز نیاز به مراجعه به پزشک داشته باشد او را به پزشک متخصص یا عمومی ارجاع می دهیم. تغذیه در بلوغ، بهداشت بلوغ و راه‌های کنار آمدن با بلوغ همگی به دانش‌آموز گفته می‌شود. با تمام محدودیت‌های موجود باید بیش از  این بر روی این مقوله کار کنیم تا نوجوان یک بلوغ خوب را تجربه کند.

او افزود: در مورد کالاهای آسیب رسان در بوفه مدارس تفاهمنامه و دستورالعمل مشترک بین حوزه معاونت بهداشت و معاونت تربیت بدنی آموزش و پرورش نوشته و ابلاغ می شود و باید اجرایی شود، نمی توان گفت این دستورالعمل به طور کامل در همه مدارس اجرا می شود اما این دستورالعمل در درصد بالایی از مدارس اجرا می شود. ممکن است درصد خطایی هم وجود داشته باشد و اجرای دستورالعمل به کمک مراقبان سلامت و بازرسان وزارت آموزش و پرورش و بهداشت محیط به عنوان ضابطان قضایی نظارت می شود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: وضعیت امروز نسبت به ۵ سال پیش بسیار بهتر است اگر چه هنوز نیازمند اصلاحاتی در حوزه مواد آسیب رسان بهسلامت دانش آموزان هستیم و ممکن است هنوز با عرضه کیک و مواد غذایی دیگر که با الگوهای رشد و وزن گیری مناسب کودکان مغایرت دارد در برخی بوفه های مدارس شاهد باشیم اما روند اصلاح و بهبود را پیش رو داریم.

 

کاهش ۴۰ درصدی آمار ازدواج در کشور

او درباره آمار ازدواج در میان جوانان گفت: آمار ازدواج در سال ۱۳۸۹ برابر با ۸۹۱ هزار مورد بوده است که این رقم در سال ۹۸ به ۵۵۰ هزار مورد رسیده است که نشانگر کاهش ۴۰ درصدی آمار ازدواج در این سال‌ها است. به طور تقریبی هر ساله ۶ درصد آمار ازدواج کاهش یافته است. در سال ۱۳۹۲ حدود ۱۳ میلیون جوان در انتظار ازدواج داشتیم که این رقم اکنون به ۱۰ میلیون رسیده است. این روند کاهشی طبیعتا کاهش تمایل به فرزندآوری را هم به دنبال خواهد داشت.

 

ازدواج اجباری برای دریافت وام ازدواج!

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: راه چاره تشویق جوانان برای ازدواج تنها وام ازدواج نیست. این وام حتی شاید بتواند برای برخی جوانان در برخی مناطق باعث بروز مشکلاتی شود که با اجبار خانواده‌هایی که به این ۱۰۰ میلیون وام ازدواج نیاز دارند ممکن است اتفاق افتاده باشد. تمام بحث‌های حمایتی از جوانان برای ازدواج و فرزندآوری در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری موجود است، اما متاسفانه در اجرا آنچه که باید باشد، نبوده است. ایشان فرموده‌اند که توسعه اقتصادی و اجتماعی باید متناسب با سیاست‌های ابلاغی انجام شود. خوشبختانه وزارت بهداشت نسبت به سایر دستگاه‌ها وظایف خود را بهتر انجام داده است.

 

ایران یکی از جزو سه کشور پیر دنیا در سال ۱۴۴۰ 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت  در پاسخ به خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند پیر شدن جمعیت ایران و اینکه گفته می شود، ایران پیرترین کشور جهان خواهد شد، گفت: ۶ سال پیش این عبارت مکرر گفته می شد که «ما جوانترین کشور دنیا هستیم». سن کشور ما ۲۸ سال بود و به مرور شاهد افزایش سن در همه کشورها هستیم و برآورد ما این است که با روند فعلی در حدود سال ۱۴۲۰ یکی از کشورهای پیر دنیا و در صدر لیست خواهیم بود، اگر وضعیت با روال  فعلی پیش رود، در سال ۱۴۳۰ یا ۱۴۴۰ جزو سه کشور پیر دنیا یا شاید حتی پیرترین کشور دنیا باشیم و اگر همه بخش های فرهنگی، اقتصادی از جوانان برای ازدواج و فرزند آوری داشته باشند، ممکن است روند  پیری کُند شود و مهم این  است که روند پیری را به تاخیر بیندازیم و جمعیت مولد را حفظ کند.

 

هزینه های بالای درمان ناباروری در کشور

برکاتی در پاسخ به خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره هزینه بالای خدمات ناباروری برای زوجین نابارور و نبود پوشش بیمه‌ای خدمات گفت: هزینه‌های درمان ناباروری بالاست، باید توجه داشت برای اینکه یک خدمت وارد چرخه بیمه شود، الزاماتی وجود دارد و تصور ما این است بعد از اجرای بسته جدید در حوزه بهداشت و درمان در ناباروری و نوشتن دستورالعمل‌ها مشکلات تا حد زیادی حل شود، باید دانست که بیمه‌ها در پوشش خدمات می‌خواهند بدانند چه خدمتی، توسط چه کسی، کجا و با چه هزینه‌ای ارائه می‌شود، فکر می‌کنیم پس از اجرای طرح پایلوت ناباروری آخر امسال آماده خواهیم شد که خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گیرند البته باید بیمه‌ها و شورای عالی بیمه پوشش بیمه‌ای خدمات ناباروری را مصوب کنند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: وزیر بهداشت دستور داده اند که خدمات ناباروری در مراکز دولتی رایگان باشد و سه نوبت I.U.I و سه نوبت I.V.F، ویزیت، سونوگرافی و آزمایشات رایگان انجام می‌شود و وزارت بهداشت هزینه‌های این روش‌ها را پرداخت می‌کند و امیدواریم جوانانی که از نعمت فرزند محروم هستند با اقدمات لازم از نعمت فرزند بهره‌مند شوند، در همه کشور‌های دنیا ۱۵ تا ۲۰ درصد بر اساس شرایط اقلیم و فرهنگ، اقتصاد و سن ازدواج دچار ناباروری هستند و باید به فکر باشیم که این زوجین باردار شوند و فکر می‌کنیم ساماندهی کار ظرف یک یا دو سال آینده به طور کامل انجام شود.

 

طرح غربالگری زوجین نابارور کلید خورد

برکاتی از اجرای طرح غربالگری ناباروری خبر داد و گفت: ما برای غربالگری نیازمند هماهنگی با معاونت درمان بودیم چرا که اگر زوجین نابارور را شناسایی کنیم، اما ظرفیت درمان وجود نداشته باشد، با مشکل مواجه می‌شدیم و هماهنگی‌ها انجام شد و دیروز تفاهمنامه اجرای طرح غربالگری ناباروری بین معاونت بهداشت و درمان وزارت بهداشت امضا و دیروز ابلاغ شد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: این طرح تا یکی دو ماه آینده با زیرساخت‌های از پیش تعیین شده در ۶ شهرستان کشور به صورت پایلوت اجرا می‌شود، پیش از این خدات درمانی غربالگری داده می‌شد و با غربالگری ما زودتر زوجین نابارور را شناسایی می‌کنیم و به مراکز درمان ناباروری ارجاع می‌دهیم و پیش بینی ما این است که با اجرای این طرح درصد موفقیت ما بالاتر خواهد بود.

 

جلوی روند تصاعدی سزارین را گرفتیم

برکاتی درباره رایگان بودن زایمان طبیعی اظهار کرد: بیش از هزار و ۱۰۰ اتاق زایمان خصوصی داشتیم که پیش بنی می کنیم که اتاق‌های خصوصی زایمان در سال جاری به یک هزار و ۴۰۰ مورد برسد و بررسی نکرده ایم که رایگان بودن زایمان طبیعی چه تاثیری روی فرزندآوری داشته است، باید توجه داشت که ما ۱۷۰ هزار تولد کاهش داشتیم.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره رایگان بودن زایمان طبیعی و تاثیر بر فرزندآوری گفت: اگر زایمان طبیعی رایگان نبود ممکن بود که شاهد کاهش ۲۰۰ هزار تولد زنده باشیم، زایمان رایگان اسباب راحتی را برای والدین و مادر فراهم می‌کند و تاثیر دیگری هم داشته که با این اقدام جلوی روند تصاعدی سزارین را گرفتیم.

برکاتی اظهار کرد: اگر این زایمان‌های رایگان نبود ممکن بود ۶۰ درصد زایمان‌ها سزارین انجام شود و خوشبختانه درصد سزارین‌ها را روی ۵۰ نگه داشته ایم و پیش بینی می‌کنیم که این رقم به ۴۵ درصد و کمتر برسد و ۶۰۰ هزار زایمان طبیعی انجام شده است که عمده آن‌ها در حوزه دولتی بوده و هزینه را وزارت بهداشت پرداخت کرده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره مراجعه کمتر خانم برای تست بارداری به آزمایشگاه ها گفت: گزاره‌های مختلفی در بحران کرونا پیش رو قرار گرفته است، ما از چندین آزمایشگاه شلوغ کشور به شکل نمونه بررسی کردیم که تا افزایش یا کاهش تست‌های بارداری را بررسی کنیم، باید توجه داشت ما با این مقوله مواجه شدیم که رپید تست‌های بارداری در داروخانه‌‌ها بیشتر فروخته شده است، یعنی خانم ها برای تست بارداری در این مدت کمتر به آزمایشگاه‌ها مراجعه کرده اند. با صحبت با همکاران متخصص زنان متوجه شدیم مراجعه برای بارداری‌هایی که در سنین حدود ۸ تا ۱۲ هفته که می‌تواند برای دوران کرونا باشد با قبل از این دوران تفاوتی نداشته است و اکثر مراجعین نیز از رپید تست‌ها استفاده کرده‌اند. تاکنون نسبت به سال گذشته تغییری در رفتار باروری مردم ایجاد نشده است اگرچه که بحث‌های روانی و تعامل زوجین در منزل نیز بسیار مهم است.

 

والدین واکسیناسیون را به تاخیر نیندازند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره کرونا در کودکان و تاخیر در واکسیناسیون بیان کرد: کمتر از ۱۰ کودک به کرونا مبتلا و فوت شدند که بیماری زمینه‌ای داشتند، به دنبال شیوع کرونا برخی از مردم برای واکسیناسیون کمتر مراجعه کردند و تاخیر ۲ هفته‌ای قابل قبول بود و حوزه بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت بخشنامه‌ای را صادر کرد و ما هم موضوع را پیگیری کردیم تا تمهیدات لازم و امنیت روانی لازم به مردم داده شود.

او ادامه داد: نزدیک به یک هزار و ۱۰۰ مرکز ۱۶ ساعته داریم که بیماران مشکوک به کرونا مراجعه می‌کنند و در این مراکز واکسیناسیون تعطیل است و در سایر مراکز خدمات داده می‌شود و خطر ابتلا به کرونا در این مراکز مثل سطح جامعه یا حتی کمتر است و تمهیدات حفاظتی لازم اندیشیده شده است و پرسنلی را انتخاب کرده ایم که سالم هستند و اگر مورد مشکوک به بیماری کرونا مشاهده کنیم فرد به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع می‌شوند و مراکزی که خدمات کرونا نمی‌دهند، ایمن هستند.

برکاتی  اظهار کرد: بنابر آمار‌ها مردم به تدریج برای واکسیناسیون مراجعه می‌کنند و باید توجه داشت برخی واکسن‌ها در سنین خاص مردم کمتر مراجعه کردند و به عنوان مثال واکسن ۴ تا ۶ سالگی را می‌توان به پایان ۶ سالگی موکول کرد البته ما تاخیر در واکسیناسیون را برای سلامت کگودکان آسیب رسان می‌دهیم و مردم با اطمینان خاطر برای واکسیناسیون مراجه کنند.

 

کرونا و کاوازاکی در کودکان

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره بیماری کاوازاکی در کودکان بیان کرد: بیماری کاوازاکی با طیف علائم مثل راش جلدی یا عارضه قلبی مشاهده می شد  و باید توجه داشت بیماری کرونا در سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و پذیرفته شده که می تواند باعث شعله ور شدن کاوازاکی در کودکان شود اما مقالات مستند درباره این موضوع در دسترس نیست و از یک مرجع مطمئنی که بتوان به آن اتکا و استناد کرد، موضوع اعلام نشده است.

برکاتی درباره بازگشایی مدارس و سلامت دانش آموزان بیان کرد:  تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی می‌شود، یکی از این تصمیمات بازگشایی مدارس برای رفع اشکال بود و به نظر من در شرایطی که برخی دانش‌آموزان دسترسی به موبایل هوشمند و تلوزیون را ندارند می‌توانند از این خدمت بهره ببرند. اینکه مدارس در نقاطی اکنون با دو یا سه نفر دانش‌آموز دایر است، بیانگر یک عدالت آموزشی برای پاسخ‌گویی به نیاز افراد مختلف است. اکنون دستورالعملی که برای  بازگشایی مدارس ارائه شده است، نوع چهارم آن است یعنی اولین دستورالعمل در تاریخ ۱۴ بهمن ماه و پیش از شیوع کرونا در کشور نوشته شد که این موضوع نشان دهنده وجود آمادگی‌های اولیه در این حوزه بود.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: برخی امتحانات نهایی را نمی‌شود برگزار نکرد، اگر امتحانات پایه دوازدهم برگزار نشود به دنبال آن کنکور را نمی‌توان برگزار کرد و سال تحصیلی بعدی دانشجوی سال اول در هیچ عرصه‌ای نخواهیم داشت که این کار عملی نیست. فاصله‌گذاری‌های مناسب در مدارس انجام شده است و مراقبان سلامت برای حوزه‌های امتحانی آماده‌اند، معلمانی که بیماری زمینه‌ای دارند از حضور در امتحان معاف شدند و طبیعتا دانش‌آموزان هم اگر بیماری زمینه‌ای داشته باشند مانند تمام موارد دیگر با اخذ گواهی پزشکی می‌توانند امتحان را در زمان دیگری بدهند و باید توجه داشت کمتر از یک درصد دانش‌آموزان دارای بیماری زمینه‌ای هستند.

 

اجرایی طرح ترافیک بعد از عیدفطر صد درصدی نیست

او در پاسخ به سوالی درباره اجرای طرح ترافیک پس از تعطیلات عید فطر گفت: سوال طرح ترافیک سیاسی است، باید توجه داشت که لغو طرح ترافیک امنیت روانی جامعه را به دنبال خواهد داشت. تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا برای طرح ترافیک تا به الان نهایی نیست. خوشبختانه در کشور یک صدا صحبت می‌کند و اخبار ضد و نقیض از مجامع رسمی اشائه نمی‌دهیم. هر تصمیمی که گرفته شود وزارت بهداشت کنار مردم خواهند ایستاد.

 

فاصله ۵.۵ ساله بین بارداری اول و دوم

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره سیاست‌های تشویق به فرزندآوری، افزود: رایگان کردن زایمان طبیعی، برقراری ۹ ماه مرخصی زایمان برای مادران باردار از جملهاقداماتی است که پیگیر اجرایی شدن آن هستیم. از سال ۹۳ تاکنون بیش از چند هزار کارگاه آموزشی در این زمینه برگزار شده است و در طرح تحول سلامت نیز مکمل‌های غذایی را با پوشش ۱۰۰ درصدی تا اواخر سال گذشته تامین کردیم و امسال نیز در تلاش برای برقراری آن هستیم همچنین خدمات دیگری مانند مشاوره برای فرزندآوری و چگونگی برنامه‌ریزی برای فاصله بین دو بارداری را ارائه می‌دهیم. متاسفانه آمار فعلی نشان می‌دهد فاصله بارداری‌های دوم از بارداری اول در کشور حدود ۵.۵ سال است.

 

علل کاهش نرخ باروری در ایران

برکاتی با بیان اینکه درمان ناباروری حق زوجین است، گفت: حتی اگر بتوانیم درمان ناباروری را برای همه افراد اجرایی کنیم بازهم مشکل باروری ما برطرف نمی‌شود. حتی در موفق‌ترین مراکز درمان ناباروری بین ۲۰ تا ۳۰ درصد موفقیت درمان زوجین نابارور وجود دارد و در ایران هم همینطور است. اینکه میزان تولد نسبت به سال قبل ۱۷۰ هزار مورد کاهش یافته است حتما برخواسته از ناباروری نیست. ما کمبود ازدواج جوانان، کمبود میل به فرزندآوری و به تاخیر انداختن فرزندآوری را جزو عوامل کاهش نرخ باروری می‌دانیم و تمام مراکز ارائه دهنده خدمات ناباروری زیر نظر وزارت بهداشت در دوران کرونا با بهترین تمهیدات و رعایت موضوعات بهداشتی فعال هستند و محیطی امن را برای مراجعه زوجین فراهم کرده‌اند.

 

بیشتر خانوار‌های ایرانی ۳ تا ۴ نفر هستند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: خانم‌ها حق دارند کار کنند، تحصیل کنند و راهکار عمده که بخواهد موضوع باروری را بهبود بخشد این است که باید حاکمیت و نهاد‌های مختلف بین درس و کار هارمونی ایجاد کنند و خانمی که تحصیل یا کار می‌کند بتواند ازدواج کند و فرزند بیاورد، ما از ۵ سال اول دهه ۶۰ تا ۵ سال اول دهه ۷۰ حدود ۲۵ درصد کاهش موالید داشتیم که همین افراد هستند که اکنون به سن ازدواج و فرزندآوری رسیده‌اند. نرخ فرزندآوری در خانواده‌ها به شدت کاهش یافته است و از متوسط بُعد خانواد از ۵.۳ در دهه ۶۰ به حدود ۳.۴ رسیده‌ایم.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین